Danas je Uto Jun 17, 2025 11:16 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 7:51 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 12:00 am
Citam sve ovo sto se pise i bijem sebe po rukama da ne bih i sam komentarisao nista.

Tuzno je to sto ovog djuronija na neki nacin razumem. On je covek koji nema veze sa jezerom, dosao da zaradi pare i da bezi kada mu bude isticao vremenski period za koriscenje vode. Samim tim, ocekujem da se stanje jos vise pogorsa kako se to bude blizilo. Tek ce se krasti...
A jos tuznije je sto na ovoj temi svoj glas ne dizu mnogi ribolovci koji 80% vremena pecaju na Gruzi!! Hm, kad bolje razmislim, njima ovo cak i odgovara :roll: . A sta je sa kolegama iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Subotice, Nisa koji dodju na Gruzu 2x godisnje.... Ma... mnogo se ja brzo iznerviram da bih mogao stalozeno da pisem ovde. Odoh da pravim glavinjare, ko zna sta nas jos ceka od ove pokvarene bande na celu sa samim "ministarstvom"... Valjda dele ljudi novac, ima se....

Broj mreza na jezeru ja ne znam ali iz mnogih istinith(!!) prica znam da ih ima dosta i posve je logicno da oni kada 3 puta u godini odu da ih traze nadju masu istih... To je paradoks i potpuno znacenje one stare izreke "cega se pametan stidi time se glup ponosi"!

Kad bolje razmislim, pametnije je da se svi sa ove teme prebace na onu temu koju je Goci otvorio, o organizovanju varalicarskih sekcija. To je jedini i pravi nacin, stvar sa Gruzom je vec resena za ovu godinu, gledajmo unapred.
Neka ga djuronj neka pise i cita sam ovde, sa svojih 0 postova, i tim moderatorom koji je iza njega...

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 7:54 pm 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
I pored svih pitanja covek pise njegovo,ne mogu da verujem :roll: :roll: Pa ti si vec posedovao deo opreme i ulaganja ti nisu bila tolika sigurno a i da jesu sta bi ti da u danasnje vreme posle godinu dana ulagaganja ti pocnes da skidas kajmak.....koji SATRO do sad nisi PROBAO........DAJ MOLIM TE......
Nego ispuni ti neke od uslova koje je BOJO gore naveo pa da UZMEMO DOPLATE.....PRE TOGA NE

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 7:58 pm 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
Bravo Pajkeru.......

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 7:58 pm 

Pridružio se: Čet Dec 24, 2009 8:27 pm
http://www.youtube.com/watch?v=ihXMN-rl2c0

:lol: :lol: :lol:

Poslednja izmena od zlajakg u Sre Jan 04, 2012 8:06 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:03 pm 

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 9:22 pm
Neverovatna je količina sarkazma kad tvrdite da ribe ima u izobilju, naspram naših tvrdnji- nas koji smo na tom jezeru aktivni od njegovog osnivanja :!: :!:

U stvari ne, ja grešim, vi NIGDE niste ni pomenuli da u tom jezeru ima dovoljno ribe................. sve se vrti oko vaše teze koliko ste mreža digli :!:

Eto, naučio sam nešto novo, da voda može da dobije kategorizaciju za doplatu i ako nema nekog "ribljeg bogatstva", ali na osnovu km izvađenih mreža , i na osnovu vaših troškova :idea: :idea:

I dižem ruke od dalje prepiske, jer, koliko vidim, vajde nema....................... a i ovi u KG društvima su se pronašli u onih par stotina dinara koje im ostaju od dozvola, i svi srećni i zadovoljni.

Prema tome, želim vam i ove godine uspešno i berićetno gazdovanje :wink:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:27 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
PikeR napisao:
Kad bolje razmislim, pametnije je da se svi sa ove teme prebace na onu temu koju je Goci otvorio, o organizovanju varalicarskih sekcija. To je jedini i pravi nacin, stvar sa Gruzom je vec resena za ovu godinu, gledajmo unapred.

Da, varaličari, pa i svi ribolovci Srbije MORAJU da se organizuju u jedan ozbiljan savez, ali savez koji radi, savez koji ima predsednika i radnu grupa koja stvarno krvnički radi na rešavanju svih problema vezanih za ribolov u Srbiji. Jak savez koga svi ribolovci poštuju, a ne neki virtualni savez za koji se ne zna ni da li postoji, ni čemu služi, ni ko je predsednik... A najmanje se vide rezultati rada tog saveza.

Na toj drugoj temi sam napisao i koji bi ciljevi Varaličarskog saveza Srbije trebali da budu, jedan mi se čini prigodan i za ovde:

Goci napisao:
...treba da budemo dovoljno uticajni da kada kažemo ljudima iz ministarstva da korisnik tog i tog ribolovnog područja ne radi dobro svoj posao, da taj korisnik ima veeelikih problema da i na naredne 4 godine dobije vodu na gazdovanje...

Mada mislim da je i ovo previše skroman cilj! Ne želim da se od nezadovoljnih ribolovaca plaše samo korisnici ribolovnih područja, treba da se plaši i nadležno ministarstvo i na kraju treba da se plaši i sama vlast države! Neka biraju nadležne tako da nastave da ljute ribolovce, kojih u Srbiji ima recimo 400.000, pa neka za sledeće izbore navuku gnev 400.000 glasača...

Aktuelna vlast ima jedan primarni cilj: da pobedi i na sledećim izborima. Treba ih uveriti da će nerešavanjem problema zagađenih voda, masovne ribokrađe i drugih ogromnih problema izgubiti deo glasača i imati manje šanse da ostvare svoj primarni cilj. Tada im možda sine da treba da reše i te probleme... A kako im neće sinuti tek tako, mora pred njih da ode vođa veeeeelike grupe ribolovaca i "malo" ih uceni, bocne baš tamo gde ih najviše boli - u glasački listić.

Da, jebena politika...

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:33 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Dosta je bilo više govorancije. Meni je muka od priče. Ili ćemo da radimo nešto ili da ćutimo .......
Ja Gružu više ne volim, zapravo nisam ni stigao da je zavolim, ali sam spreman da je zavolim.....samo želim da se zna red. Platiću, ali da znam kome, za šta, i da sve to ima rezultat. I ma šta neki mislili, ne tražim mnogo - tražim normalno.
Do konkretnog koraka više ne komentarišem.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:37 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
alcedo napisao:
djurony napisao:
Milicko, zaista nemam vremena za duži odgovor, ali ću ti ukratko odgovoriti obzirom da si se baš potrudio.
Uslovi iz Pravilnika su ispunjeni Programom upravljanja na koji smo dobili saglasnost države. Postoje nadležne institucije koje to nadgledaju i proveravaju.

Aca Milicko je pogodio sustinu i upravo sam ja to pokusao da pitam. Sve i da je ribocuvarska sluzba dobra, kao sto tvrdi korisnik, to nije dovoljno za trazenje doplate. Sta je sa ostalim uslovima koje je Aca uokvirio? Nesto uopste nemam poverenja u te "nadležne institucije koje to nadgledaju i proveravaju" :roll:

Ok, ti imaš pravoda sumnjaš u institucije, ali da bi sumnja bila potkrepljena, potrebno je da se to i dokaže. Mislim, optuživati bilo koga, a da za to nemamo dokaza, je zaista, moraš i sam priznati, malo degutantno. Zapravo, takva vrsta diskusije, gde se bez dokaza sumnja u sve i svašta, zaista nas neće nikuda odvetsi, niti će kome od toga biti bolje.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:38 pm 

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 9:22 pm
Goci,
sve ovo što si napisao stoji, ali mislim da smo od toga daleko 1000 godina, na žalost..............
U vremenu kad ljudi svakodnevno ostaju bez posla, kad ne mogu da sastave kraj sa krajem i na sve to "državu" zabole, a radi se o milionima ljudi..................... koga briga za "tamo neke dileje koje mlate po reci........."

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:41 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
maxymus napisao:
Dosta je bilo više govorancije. Meni je muka od priče. Ili ćemo da radimo nešto ili da ćutimo dok nas .......
Ja Gružu više ne volim, zapravo nisam ni stigao da je zavolim, ali sam spreman da je zavolim.....samo želim da se zna red. Platiću, ali da znam kome, za šta, i da sve to ima rezultat. I ma šta neki mislili, ne tražim mnogo - tražim normalno.
Do konkretnog koraka više ne komentarišem.

Sa ovakvim stavom zaista moram da se složim. Ti tražiš da se novac uloži u rad službe, što će i biti svakako. Jednu godinu smo to sami finansirali, a na dalje ćemo kroz doplatnu dozvolu obezbediti izvor prihoda.
Na kraju krajeva, zar je stvarno mnogo da se plati 2000 dinara za celogodišnje pecanje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris