PikeR napisao:
Kad bolje razmislim, pametnije je da se svi sa ove teme prebace na onu temu koju je Goci otvorio, o organizovanju varalicarskih sekcija. To je jedini i pravi nacin, stvar sa Gruzom je vec resena za ovu godinu, gledajmo unapred.
Da, varaličari, pa i svi ribolovci Srbije MORAJU da se organizuju u jedan ozbiljan savez, ali savez koji radi, savez koji ima predsednika i radnu grupa koja stvarno krvnički radi na rešavanju svih problema vezanih za ribolov u Srbiji. Jak savez koga svi ribolovci poštuju, a ne neki virtualni savez za koji se ne zna ni da li postoji, ni čemu služi, ni ko je predsednik... A najmanje se vide rezultati rada tog saveza.
Na toj drugoj temi sam napisao i koji bi ciljevi Varaličarskog saveza Srbije trebali da budu, jedan mi se čini prigodan i za ovde:
Goci napisao:
...treba da budemo dovoljno uticajni da kada kažemo ljudima iz ministarstva da korisnik tog i tog ribolovnog područja ne radi dobro svoj posao, da taj korisnik ima veeelikih problema da i na naredne 4 godine dobije vodu na gazdovanje...
Mada mislim da je i ovo previše skroman cilj! Ne želim da se od nezadovoljnih ribolovaca plaše samo korisnici ribolovnih područja, treba da se plaši i nadležno ministarstvo i na kraju treba da se plaši i sama vlast države! Neka biraju nadležne tako da nastave da ljute ribolovce, kojih u Srbiji ima recimo 400.000, pa neka za sledeće izbore navuku gnev 400.000 glasača...
Aktuelna vlast ima jedan primarni cilj: da pobedi i na sledećim izborima. Treba ih uveriti da će nerešavanjem problema zagađenih voda, masovne ribokrađe i drugih ogromnih problema izgubiti deo glasača i imati manje šanse da ostvare svoj primarni cilj. Tada im možda sine da treba da reše i te probleme... A kako im neće sinuti tek tako, mora pred njih da ode vođa veeeeelike grupe ribolovaca i "malo" ih uceni, bocne baš tamo gde ih najviše boli - u glasački listić.
Da, jebena politika...