ilunga napisao:
Znaci:
Sada jezero cuvaju ljudi koji ga do sada nisu cuvali i nisu u sprezi sa lopovima,
Firme iz Kragujevca nemaju organizovanu ribolovacku sluzbu niti ljude koji su polagali ispit za ribocuvara,niti znaju da treba,
hteli su da uzmu pare pa da sluzbu organizuju o tom potom,
Na konferenciji za novinare ste greskom optuzili Rivers Guard(drugi snimak,pitanje novinarke iz tanjuga),omaklo se-desava se
Novi korisnik je za 2 meseca vec digao 200 m mreza,
Ipak se sve lepo zavrsilo po jezero...ko bi rekao

Pravo zborish
...interesuje me tema i pratim je ,zato shto su kod mene na "plavo Donavo",isti chuvari .RG od pre nekoliko godina.A na Gruzi sam bio par puta i nishta upecao nisam (po sedam osam dana ,i par babushki i bandara),ali zato shto je bilo "predobro",(kamp,priroda ,roshtilj,kupanje)pa se nismo ni trudili. Inache pecam na delu od Vinche -Ritopeka ,pa do ispod Grocke,i taj deo je bio opustoshen u poslednjih 15tak godina(struja ,mreze,senkeri),katastrofa

. I sumnjichavi rodjeni

,pomno smo pratili ekipu iz RG-a,shta ce da rade

shta ce ,kako ce i, sa kim ce...medjutim ,prodje jedno godina godina i po ,a oni josh nikoga ne pitashe za dozvolu ,samo vade mreze i senkere i patroliraju
Sledece godine su presretali camce i proveravali samo nocu,i par puta su nas dobro isprepadali ,ali vrlo ljubazno i profesionalno se ophodili
Proshle godine su vec proveravali dozvole prilichno redovno , a vishe se interesovali za ulove ,i informacije o ribokradji (ponudili br.telefona za intervencije i sl).
...a, besh mu misha: u te tri godine stvarno ima pomaka
- mozesh da bacish varalicu ,da ne zakachish u senker
- ovih shto nocu "svetle " stvarno nema
-proshle godine napecasmo se krupne deve i ostale bele u Ivanovachkom dunavcu kao ludi(pre toga prepreche kanal mrezama i udri)...
...uglavnom,da ne duzim ,a i sad kad sam procitao ovo ispred ,je..te dodje mi kao neki hvalospev RG-u,

a za shta me libo r.cku,

al mosh se desi 'se stvari promene,treba vremena za sve.
A , do tada pomno pratiti shta ko radi i kako ,i nishaniti,nikad se ne zna...
p.s. a RG cu da nagazim,samo u nekoj drugoj diskusiji

,da ne odem u off,zato shto ima josh par situacija sa kojima ne mogu da se pomirim ,a ovi iz RG-a indiferentni (iz kog razloga ne znam,),a ribe se nakradu pojedinci,ubishe...