Danas je Sre Jun 18, 2025 10:02 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 3:48 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
Aca Milićko napisao:
Ja se samo plašim da ne bude doplatna za Bovan pa doplatna za Moravu, pa doplatna za Dunav, pa doplatna za Ćelije, pa doplatna za Vlasinu, pa doplatna za Drinu, pa doplatna za mala jezera i bare, pa kad staviš na papir, dozvola te izađe 200 evra. Ako tako bude, pozdravljam se sa ribolovom kao hobijem.
Mada me nešto ne greje sunce za moju Moravu: Ako proradi exploatacija uljanih škriljaca u Aleksincu i naprave 6 hidroelektrana kao što je predviđeno, bojim se da ćemo doći u situaciju da plaćamo 75 evra za pecanje na siromašnoj, pregrađenoj, zagađenoj Moravi.
Jest da je to baš baš "Worst case scenario", ali realno, postoji šansa da se baš to desi :|

Iskreno, Gruža stvarno po svom ribarstvenom značaju zaslužuje doplatnu dozvolu, naročito ako se uzme u obzir i to da veoma mali broj ribolovaca živi na teritoriji opštine Knić, i od prodaje dozvola prosto nije moguće finansirati čuvanje ove vode.
Ali ima i jedan neverovatan primer kategorizacije, baš kako ti kažeš, obične bare u selu Deliblato.
Mislim, kategorizovano je i Srebrno jezero, a stavite ruku na srce i kažite pošteno, šta je Srebrno jezero a šta je Gruža.

Uz put, reke ne mogu da se kategorizuju, osim ako se ne radi o rekama u kojima žive salmonidne vrste riba.

I da se razumemo, samo budala može da kaže da mu nije potrebna saradnja sa ribolovcima. Mi kao korisnik, imamo veliki broj pouzdanih ribolovaca koji nam pomažu dobrim informacijama, ali isto tako ima i onih koji su veoma zlonamerni i uglavnom se bave neproverenim poluinformacijama. Šta da se radi, mi Srbi smo po prirodi pokvaren narod, a iz zlobe i ljubomore spremni smo da kažemo i uradimo bilo šta, samo da drugome napakostimo.
E sad, što se tiče našeg rada, mi uopšte nismo obavezni da svoj posao radimo na ovaj način i da toliko ulažemo. Dakle, možemo i da ovaj posao radimo sa čamcima od 200 eura, sa vozilima od 1000 eura i da se ponašamo indiferentno kao što to čini većina drugih. Verujte da to nije nikakav problem i da nam niko od nadležnih ne bi zamerio. Evo recimo korisnik koji čuva Drinu, četiri godine to radi bez čamca, a da mu to niko iz ministarstva nije ni najmanje zamerio.
Dakle, ja vaš samo molim da pokažete bar malo poštovanja, ne za mene, već za ove ribočuvare. A ako iko od vaš misli da je to lako, neka pođe jednom kao volonter sa čuvarima, pa da oseti kakav je taj leba koji oni jedu.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 5:21 pm 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
Moram da pisem,nevredi..........................
Djuro reci ti NAMA sledece:
1.Ako si ti ulozio te pare dali mozes "da nam izadjes u susret" pa nam ovde pokazes racune(fakture) tih dzipova,camaca i ostale opreme u koju si ulagao na gruzu u 2011god. :?:
2.Zasto Vladica sa prirodnomatematickos fakulteta nece nista da komentarise o ispitivanju jezera u protekloj godini :?:
3.Zasto ti nisi dao informacije ovde aktuelnom udruzenju o istom ispitivanju jezera( koja je gore pomenuti Vladica vrsio ) :?:
4.Jel na ovaj nacin izlazis svima nama(ribolovcima)u susret :?:
5.Hoces li prekrsiti clan 39 i da prodajes dozvole u ostalim mestima van tvog ribolovackog podrucija :?:
6.Hoces li nama ribolovcima da ostavis opremu koju si namenio za Gruzu kad ne budes bio korisnik :?: posto od nasih para ulazes nisi iskopao cup :lol:
Aj odgovori na ova pitanja molim te..................................
A da nebi pisao kako jedino mi znamo ko si ti a ti da neznas nas........Ja sam Nikola Guberinic iz KG-a rodjen 1982god.
Ribolovom se bavim od svoje 4godine,veliki sam ljubitelj prirode(smece ne ostavljam iza sebe i vrlo cesto pokupim u kese tudje)
Slobodno za sebe smem da kazem da sam neki put neodgovoran,neozbiljan,.ALI SAM PRAVEDAN BRATE I LUD KAD PRAVDE NEMA

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 5:43 pm 

Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 8:47 pm
djurony napisao:
Pedjalasta napisao:
E pa nije trebao da pocinje sa tim,jel on prvi napisao da izlaze na sve pozive,da njegovi cuvari ne cinkare ribolovce koji cinkare grabuljase,da se nikom ne gleda kroz prste,da je samo za Gruzu kupio svu onu navedenu opremu (sto je sva oprema koju poseduje i to vec godinama),znaci skrenuo je temu sam,sad nek kusa sta je zakuvao,molim lepo.

Prosto nije tačno to što pričaš, ali ja te ne krivim zbog tvog nezananja, već zbog toga što nećeš da priznaš da nisi u pravu.
Kao prvo, mi svake godine ulažemo velika sredstva u nabavku nove opreme, ali ti to ili neznaš ili odbijaš da znaš.
A drugo, zar stvarno misliš da je praktično izvodljivo izaći na svaku dojavu, naročito ako se uzme u obzir da niko ne sedi dokon i čeka da ga ti pozoveš.
A treće, ajde nađi neki logičan razlog da ribočuvar ocinkari nekoga ko mu pomaže u poslu.

Ljuba je sedeo dokon kod Gileta svaki bozji dan,pozvan je da dodje 10-ak km dalje,lep jesenji dan,grabuljasi radili jos sat i po,nije dosao,a zasto je cinkario,pa ili dobio pice,mozda i pljesku,ili je ortak sa grabuljasima,otkud ja znam,proveri pa vidi,tvoj je ribocuvar a ne moj!!
I ovo za opremu nije tacno,te dzipove imas godinama,postavljao si lane slike na kojima se vide PRE nego sto si dobio Gruzu a ovde tvrdis da si ih kupio za Gruzu,i sad moras da ih isplatis doplatnim dozvolama jer imas samo 36 iz Knica za to,ajde... Eno ti Despotovacke 300 dozvole pa preusmeri te pare tamo,ionako se za nista uzimaju jer nema vise sta ni da se pazi nit ko pazi!!
Aj brate bar za Vojnicki vir odgovori kad vidim da neces na ostala pitanja,sta je bre ono,jel ti ne smes nista da im kazes,a ono da 5m obale ne sme da se gradi a tek ogradi (ljudi to je zica kao u Ausvic,3m uvis)!!

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 5:55 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:57 pm
Ja sam te na strani 10 lepo zamolio da ne vredjas ali je to ocigledno jedini nacin kojim umes izbeci odgovore na gomilu pitanja koja smo ti postavili pa na osnovu toga mislim da je ovo pisanje sa tobom gubljenje vremena.
Lepo nas narod kaze: Nemozes od drveta za korito da napravis violinu!

djurony napisao:
Obzirom da ovde ima i onih kojima se ništa ne može objasniti, što je u neku ruku i normalno kad su u pitanju oni ''ribolovcima'', od sada ću komunicirati samo sa osobama koje postavljaju pitanja dostojna ikakvog odgovora.

Ja doplatnu dozvolu necu kupiti i necu pecati na Knickom jezeru dok je ta uredba na snazi.
Ja sam lafe ribolovac preko dvadeset godina...

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 6:23 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 30, 2011 6:47 pm
Vala necu ni ja.A pravo da vam kazem mislim se i za osnovnu dali da uzimam.Lepo kad mi se peca odem na neko privatno jezero npr.Joca platim ali se napecam do mile volje,slikam i cao.Steta sto nema vise takvih voda

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 6:50 pm 

Aman ljudi, pa nemojte da mešate babe i žabe. Niti ste vi nadležni, niti ja želim da sa.vama ulazim u takvu vrstu polemike, da polažem račune, da se pravdam i da dozvolim da nas rad procenjuje neko ko nije za to merodavan.
Pred toga, moj posao nije da izlazim u susret ribolovcima, već da sprovodim zakon i omogućim održivo korišćenje ribljeg fonda.
Dakle, sasvim je normalno što jedan profesor ne želi da komentariše sopstveni rad, jer sve što je imao isti je napisao u zvaničnom dokumentu koji služi kao osnova za upravljanje ribarskim područjem.
I zaista ne vidim ni jedan razlog da o redovnim poslovima informišemo bilo koje udruženje. Ne postoji ni jedan zakonski osnov da se bilo koje udruženje mesa u poslove korisnika, niti da korisnik o svom radu obaveštava udruženja. Prosto, istraživanja su rađena za potrebe upravljanja ribarskom područjem, a to zaista nema apsolutno nikakve veze sa aktivnostima sportskih udruženja.
Dakle, postoje nadležne institucije, koje na osnovu merodavnih podataka ocenjuju rad korisnika, i ne pada mi na pamet da o tome polemišem sa bilo kim ko to nije.

E to je već bolje. Sad znamo da se radi o Ljubi. Ok, to je moguće i treba proveriti. Daj mi malo više podataka o tome. Jedino je razumem ovo oko kilometraze. Ako je.bio u Despotovcu, Morava je više od 10 km udaljena. Ali svakako, daj još neki podatak, pa ću da preduzmemo mere i da dođem do istine. Gde su garabuljali i kako se.zove taj grabuljaš. Trebao si odmah da kažeš da se radi o Ljubi.
Drugo, ako čitaš pažljivo, ja nisam rekao da sam kupio specijalno za Gružu, već da sam uložio opremu vrednu toliko i toliko. Ta oprema se haba, unistava i njeno održavanje nije besplatno, a nije ni gorivo. Pored toga, oprema treba i da se obnavlja i mnogo manje gubi na vrednosti ako se ne koristi svakodnevno.

Kada je u pitanju Vojnički vir, u našoj nadležnosti nije rušenje ograda. To je posao građevinske inspekcije koja dozvoljava da gradi ko kako i gde hoće.
Ono što mi možemo, to je da napišemo prekršajnu prijavu protiv lica koje nekom svojom delatnošću ometa ribolova u obavljanju ribolova, ali da bi to uradili, moramo pre svega da sa lica mesta dobijemo poziv od ribolovca, da nas on sačeka na licu mesta, pa da napišemo prijavu.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 7:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 30, 2011 6:47 pm
Sto se tice ispitivanja jezera koliko znam RIBA SA GRUZANSKOG JE PUNA TESKIH METALA I NIJE ZA JELO preporuka je kilogram u tri meseca to kaze devojka koja je radila analizu.To se nece nigde objaviti.A oni oce doplatu.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 7:20 pm 

I da probam da razjasnim još jednu bitnu stvar.
Kupovinom dozvole, građanin stiče pravo da se bavi rekreativnim ribolovom, ali ne i pravo da raspolaže osnovnim sredstvima korisnika ribarskog područja.
U tom smislu, građanin može da bude nezadovoljan pruženom uslugom i da odluči da ne prihvati istu, ali ne može da sebi da za pravo da postupa u suprotnosti sa zakonom.
Postoje nadležni organi koji nadziru i ocenjuju rad korisnika, a isti ti organi ne postupaju u skladu sa glasinama ili nečijim ličnim nezadovoljstvom, već u skladu sa zakonom i obavezama korisnika.
Obzirom da su ti isti organi zadovoljni radom korisnika koji znatno manje od nas ulažu u čuvanje ribarskog područja, i koji imaju deset, pa i dvadeset puta lošije rezultate od nas, mi nemamo apsolutno nikakav problem da u svako doba budemo kontrolisani, ali od strane nadležnih.
Što se tiče nezadovoljnih ribolovaca, takvih će uvek biti, ali nas posao je takav, a narodu se ugoditi ne može, kako god radio.

sheki007 napisao:
Sto se tice ispitivanja jezera koliko znam RIBA SA GRUZANSKOG JE PUNA TESKIH METALA I NIJE ZA JELO preporuka je kilogram u tri meseca to kaze devojka koja je radila analizu.To se nece nigde objaviti.A oni oce doplatu.

Zaista prvi put cujem takav podatak. Ali čak i da je tako, to nema veze sa procenjeno količinom i vrstama riba, niti je to predmet programa upravljanja. Time bi trebala da se bavi veterinarska inspekcija i.zavod za zaštitu zdravlja.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 10:28 pm 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
Djuro ako mi nismo ti kojima ti neces i ne zelis da polazes racune,onda mi nismo ti koji treba da ulazemo u tvoj biznis.JEL TAKO :!: :?:
A sto se Vladice tice,normalno je da ne komentarise jel je dobio KOVERTICU :?: I TO ZNAS BOLJE OD NAS

Sto pricas da nisi rekao da si ulagao u Gruzu kad post u kom si to napisao stoji samo par strana iza :!: :?: U LAZI SU KRATKE NOGE

TI SI DJURO I JEDAN OD FINANSIJERA DEMOKRATSKE STRANKE ZATO SE I PONASAS TAKO,ZATO SI I DOBIO VODU KOJA PRIPADA SRBIJI JUGOZAPAD :!: :!: :!: :!:

Kao sto vidis ima informacija KOJE I SAM ZNAS DA SU TACNE I U POTPUNOSTI TE RAZUMEM STO SVE OVO DEMANTUJES I IGNORISES....................

Jel si jedan od tih DZIPOVA dao SALETU da koristi, ili ide na poso njegovim AUTOM :?:

Mi smo talasali,bili smo podeljeni ALI VISE NISMO-hvala ti sto si nas ujedinio . Upravu si kad kazes da je ribolovcima tesko ugoditi.ALI SAD SU SVI NEZADOVOLJNI.
I GRDNO SE VARAS AKO MISLIS DA CES DA POBEDIS U OVOJ BITCI.....OVO JE POCETAK TVOGA KRAJA

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 10:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 1:19 pm
:?:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris