gubnik.kg napisao:
U nedelju se okupljamo pa cemo da krenemo,za pocetak sa prikuplanjem potpisa za peticiju PROTIV DOPLATA
POTPISI CE SE PRIKUPLJATI U SVIM GRADOVIMA(mestima) U OKRUZENJU
A što vi njih ne probate da ubedite u to da će zbog postojanja doplatnih dozvola, sve skupa - redovna plus doplata - zaraditi manje pare nego bez doplata? Taj jezik će razumeti.
Evo recimo razmišljate (na glas) ovako:
Za redovnih 5000 din sam mogao da pecam na Gruži. Sada više ne mogu, a pošto mi je to omiljena voda, neću ni da kupujem dozvolu ove godine.
I tako oni žele 7000, a umesto sugurnih 5000 dobiju - nula!
Možda je bojkot redovnih dozvola do ukidanja doplatne efikasnija metoda od prikupljana nekakvih potpisa... Ups, izlete, nisam hteo to javno da napišem...
p.s. Ja sam generalno veliki protivnik ideje da se dozvola mora kupovati u mestu gde živim. Ja tako moram da dam pare Južnoj Moravi II, a možda mislim da oni ne zaslužuju taj novac. Možda ne čuvaju dobro vode, nema riba, pa moram da pecam nedge druge. Recimo baš na Gružanskom jezeru! U tom slučaju bih voleo da korisniku tog područja dam pare, da bolje čuva vodu gde ću najčešće pecam.
Nažalost to ne može, pa moram kao tele da dam pare onome gde živim, a ne onome na čijoj vodi pecam.
Doplatne dozvole su donekle izlaz iz te glupe situacije: Ako ću da pecam na Gruži, doplatim za Gružu, uložim svoj novac u čuvanje Gruže.
Ovde je pre svega problem cena: 2000 je bolesno mnogo. 500 optimum, 1000 maksimum.
Ja ću recimo 2012 da odem 4x na Gružu. Ako platim 2000, to mu dođe 500 dinara za jedno pecanje. Mnogo brate... Ima li doplatne dnevne za Gružu? Ako ima, nadam se da je max 200 dinara, to mi zvuči OK.