Danas je Uto Jun 17, 2025 2:07 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 5 6 7 8 9 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 12:46 am 

Pridružio se: Uto Nov 08, 2011 4:50 pm
shvatam

pozdrav

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 12:53 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 4:24 pm
djurony napisao:
kategorizaciju su dobile vode koje su mnogo beznacajnije od Gruže

Koje?
Nikad nisam pecao na Gruzi, ali zaista mi ne deluje da je ovo jezero ista znacajnije od stotine drugih po Srbiji.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 7:33 am 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
djurony napisao:
Inače, uskoro ćemo u časopisu Ribolov, objaviti opširniji tekst sa rezultatima i slikama sa Gruže, pa će svi imati prilike da se uvere u to šta smo i kako smo radili.

to da okacis macku o rep......da ima rezultata mreza ne bi bilo.
Sta,dodje ti dopisnik iz "RIBOLOVA' i ti mu izdeklamujes "TVOJU" pricu i sta onda,mi ti poverujemo :lol: :lol: :lol:
Posalji tog novinara i u KG da obidje malo udruzenja i nek baci na papir i misljenja ribolovaca o vasem"RADU" :wink:
PS Djurony promenio si nik cinimi se da si bio RANGO :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:02 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Okt 21, 2011 6:56 pm
djurony napisao:
Baš bih voleo da te vidim kako ćeš ti to da pecaš bez doplatne dozvole,

Hoću i te kako,a baš bi voleo tebe da vidim na vodi,a ne da stavljaš drugima dupe u procep,

djurony napisao:
Pošto vidim da se ovde žalite kako ste slabo kontrolisani od strane ribočuvarske službe, obećavam vam da ćemo posebnu pažnju posvetiti rekreativnim ribolovcima u narednom periodu.
Ne slažem se da je to istina, ali ćemo svakako pojačati tu vrstu kontrole, zahvaljujući vašim primedbama.

Pa naravno da ćete posvetiti veću pažnju pošto ste uveli doplatne dozvole,zapamti jedno:malo je rekreativnih ribolovoca koji odnose ribu u velikim količinama,posveti se ti prvenstveno mrežarošima i strujarošima,a nas rekreativne ribolovce pusti na miru.Ni tvoja nije večita,a jednog lepog dana ćeš i ti otići sa Gruže.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 12:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Ja i dalje ne vidim zašto postoje ovakvi problemi.
Dođi bre brate, dovezi 5 kamiona šarana, štuka, smuđeva i deverika pa isipaj u jezero.
Postavi 2 ribočuvara da stanuju - žive na jezeru i suzbijaju apsolutno svaki i najmanji krivolovni prekršaj, i daj im lepu platu da se i sami ne bi uhvatili "u kolo".

E, onda dođi i naplaćuj doplatnu dozvolu koliko god hoćeš.
Sve dok tako ne bude, doplatna dozvola gubi svaki smisao, a od naroda ne možete da dobijete ništa više od totalne ogorčenosti i besa.

Ako mislite da 75€ nije previše za pecanje na Gruži, pogledajte ovo:

Slika

Slika

Ovo je dozvola za pecanje na reviru na reci Ebro u Španiji. Za godinu dana košta 28,3€ (13.3 obavezna + 15 doplatna). A šta je Ebro, a šta je Gruža??? A šta je španski platni standard, a šta srpski?

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 12:38 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
alcedo napisao:
djurony napisao:
kategorizaciju su dobile vode koje su mnogo beznacajnije od Gruže

Koje?
Nikad nisam pecao na Gruzi, ali zaista mi ne deluje da je ovo jezero ista znacajnije od stotine drugih po Srbiji.

Recimo, Srebrno jezero ili Deliblato. Eto samo te dve vode su mnogo daleko po svom značaju i kvalitetu od Gruže. Da ne pričamo o Drini i Mlavi, pošto mi je veoma poznato koliko se i kako ulaže u čuvanje tih voda...

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 12:41 pm 

gubnik.kg napisao:
djurony napisao:
Inače, uskoro ćemo u časopisu Ribolov, objaviti opširniji tekst sa rezultatima i slikama sa Gruže, pa će svi imati prilike da se uvere u to šta smo i kako smo radili.

to da okacis macku o rep......da ima rezultata mreza ne bi bilo.
Sta,dodje ti dopisnik iz "RIBOLOVA' i ti mu izdeklamujes "TVOJU" pricu i sta onda,mi ti poverujemo :lol: :lol: :lol:
Posalji tog novinara i u KG da obidje malo udruzenja i nek baci na papir i misljenja ribolovaca o vasem"RADU" :wink:
PS Djurony promenio si nik cinimi se da si bio RANGO :mrgreen:

Evo i tebe pozivam da se lično uveriš u zaplenjene mreže. Budi naš gost, uveri se, pa ćeš drugačije da gledaš na to.
A o Kragujevačkim udruženjima bolje da ne pričamo, kao ni o tome šta imaju da kažu, pošto su baš ta udruženja čuvala jezero u poslednje tri godine, a sada ispred njihovih kampova nalazimo mreže i imamo veoma pouzdane podtake o povezanosti istih sa najvećim ribokradicama.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 12:53 pm 

Svako poređenje toga kako je ribolov regulisan u drugim zemljama i kod nas je iluzorno, obzirom da postoje i primeri koji su skroz suprotni ovome koji si ti naveo. Dakle, ovo je Srbija i pravila su takva kakva su, a kome je 2000 dinara mnogo da bi mogao da peca celu godinu, taj najbolje da se odluči za godišnju dozvolu i da svoje ribolovne aktivnosti sprovodi na vodama gde nije potrebna doplatna dozvola.
Inače, za tvoju infomaciju, poribljavanje nije jedini vid ulaganja u neku ribolovnu vodu, a nije ni najefikasniji način, tako da, o tome šta smo i koliko mi uložili, brinu nadležne institucije.
Inače, dva ribočuvara ne mogu ništa da urade sami na ovom jezeru, tako da laička, izvini ali jeste tako, razmišljanja o tome na koji način organizovati službu, veruj nisu ispravna, čak su i veoma pogrešna.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 1:00 pm 

Bojo napisao:
Jezero je toliko osiromaseno da je to strasno,trebace mu godine da se oporavi i to godine intenzivnog rada a ne ovakvog stanja...
Mreze se bukvalno vidjaju preko dana :x ,samo onaj ko se pravi slep ih nece videti tako da me ova odluka nije pogodila ni malo.Jos dugo,dugo necu otici na jezero

Ja ovo moram da nazovem najobičnijom izmišljotinom...mreže preko dana...hahahaha, pa kad bi stvarno znao kako se mreže na Gruži postavljaju, ne bi ovako pisao.
Za tvoju informaciju...mreže na Gruži su dubinske i ne mogu se videti ni u kom slučaju.
Ali, ako hoćeš da me demantuješ, kad budeš video mrežu, pozovi službu i sačekaj na licu mesta.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 1:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
djurony napisao:
Inače, za tvoju infomaciju, poribljavanje nije jedini vid ulaganja u neku ribolovnu vodu, a nije ni najefikasniji način, tako da, o tome šta smo i koliko mi uložili, brinu nadležne institucije.

Ma hajde bre, kaži šta ste i kako konkretno uradili, okači slike, zapuši nam usta i dokaži da treba da damo tih 2000 dinara doplate!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 5 6 7 8 9 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris