Danas je Čet Jun 19, 2025 6:29 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Sre Dec 30, 2009 9:51 pm 

Pridružio se: Čet Jul 19, 2007 9:14 pm
Danas sam kupio dozvolu i uz dozvolu i clansku kartu dobio Obrazac evidencije ulova gde se vodi evidencija o ulovima vrsta ribe,komada i kg i na kraju godine se mora predati korisniku ribarskog podrucja u protivnom se nece dobiti dozvola naredne godine.Dozvola vazi za celu Srbiju i kosta 5000din. Rubrika za evidenciju ulova ima 88.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 30, 2009 10:15 pm 

Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 5:45 pm
To znaci da treba da kupim 4 dozvole!? :roll: :)

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 30, 2009 11:44 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:52 am
A sta ce biti sa kanalima?

Vrh

Tema posta: Re: DOZVOLA 2010
PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 12:26 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
maverick napisao:
vidim da je kod vas situacija jako komplicirana, nisam je do nedavno ni gledao tako ozbiljno....i nedavno razgovaram sa covjekom koji PECA na bosutu cini mi se i dva sata mi pricao kako lovi sa deset mreza i sa jos kojekakvim pomagalima i doslovce zivi od prodaje te ribe....rekao mi je da nema ni dozvolu ni registriran camac a ni motor mu nema papire....do tad nisam ni mislio da vam je situacija tako ozbiljna

Eeee sa Bosuta , a da vidis kako je sa druge strane Dunava , tu preko puta vas , u Backoj...
Koje crne dozvole , pravila , zabrane...Divlji zapad , radi ko sta hoce.
Videcete u sledecem broju Spin & Fly-a , kad izadje cetvoromesecni izvestaj za rubriku "Stop ribokradji" koliko se ova podrucja kontrolisu...

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 12:37 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 11:17 pm
kojim kanalima?
sistem kanala dtd spada pod ovu dozvolu

Vrh

Tema posta: Re: DOZVOLA 2010
PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 1:09 am 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Eto, ja dosadih sa pricom da kod nas sada nema ribokradje, bar koliko je meni poznato. Slabo sta ima i da se krade... Elem, pitah danas sekretaricu, blagajnicu, sta li je vec, naseg udruzenja sta je sa dozvoloma. Napujdala me je odmah - "Nasao ti u ovoj zemlji da pitas zna li se sta oko dozvola! A sta se u ovoj zemlji zna?!" Stvarno, ja budala pa pitah. Cisto sam hteo da budem ljubazan, pa pitah zna li se koliko ce za omladince da kosta dozvola, ali mi nije poslo za rukom - "Pa kada se nista ne zna, kako ce se za njih znati!" Produzih dalje, "Dakle pecamo sa starom?" "Sa starom". Eto, sutra pocinje nova godina, ali dobro, ne zuirmo se nigde, sto rece danas onaj izbezumljeni Tadic, najvaznije je da smo sacuvali privredne resurse. To su oni koje odavno nemamo. Bas ih je bilo tesko sacuvati...

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 1:16 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 11:37 pm
Zanima me gde se vadi dozvola :) ?
sa Novog Beograda sam, jer moze neko tacno da mi kaze gde treba da se ode i tako to....

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 1:55 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 20, 2008 9:30 pm
Meni drugar koji izdaje dozvole rece da su udruzenja morala sama da kupuju uredjaje za plastifikaciju (5-6 000 dindzi) mozda se zato naplacuje ista, a sto se mog regiona tice dozvola kosta 5100 dinkica, vazi za sva podrucja sem gde treba doplatna dozvola a NE pise koja su to podrucja u Srbiji pa cemo verovatno saznati kad popijemo kaznu od ribocuvara takvog podrucja!?
Jos jedna nelogicnost je da je neko citirao nekakvu objavu ministarstva da je zabranjeno vracati alohtone vrste u vodu i da za njih vise nema lovostaja (zbog cega su bass-olovci veoma ljuti) a onda krenem da citam dozvoljene mere i lovostaj i medju prvima mi upade u oci DUZICASTA pastrmka, po cemu je sad ona bolja od bass-a iako je alohtona vrsta!?
Inace sam malo razocaran tretmanom klena, pise da je dozvoljena kolicina primeraka 10, to je puno i za reke poput Morave a kamoli za male recice i potoke od kojih neke vec godinama konstantno gube klena iz nekog razloga (globalno otopljavanje ili nesto drugo...)!?
Za kraj jedno tehnicko pitanje, neko rece da ce ribocuvari sem ulova proveravati i evidenciju istog, da li to znaci da ako imam recimo smudja kilasa na stringeru i pecam i dalje a onda ribocuvar dodje i vidi da ga nisam upisao (ne nosim olovku nikad na pecanje ali u kolima imam), da li postoje neke sankcije za to, jer ja mozda cuvam doticnog na stringeru da ga pustim ako naidje veci ili da bih ga slikao ili... da li sledi kazna ako nije upisana riba odmah po ulovu?
Pozdrav 8)

http://www.youtube.com/watch?v=w3PWtKnWmSE&feature=related

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 3:30 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Slažem se ovo za klena :(
Pa ja bih njemu tretman kao i bucovu, u najmanju ruku.
To je početna varaličarska riba nas 90% ovde na forumu (koji nismo počeli na nizijskim vodama).
Zato i treba tretman prave sportske ribe...

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 8:16 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 7:50 am
Ovo sa evidencijom mi nije jasno,kada se ovo evidentira, kada se ostvari ulov bez obzira da li ga puštam ili nosim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris