Danas je Pet Jun 20, 2025 12:47 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 24 25 26 27 28 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 7:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 21, 2009 6:16 pm
Ovo moze da uspe samo ako budemo stvarno slozni.....
Oni kad vide da se dozvole nemogu da prodaju,pocinje maltretiranje po obalama.Napravice dve tri racije,uplasice dva penzionera i troje dece, oduzeti dva bambusa i tri germine,tek da pokazu
kako sa njima nema zezanja.Onda pecarosi potrce u udruzenja da kupe dozvole i cuvare vise necete videti do sledece godine.Gledam to svake godine,da nije tragicno bilo bi smesno.

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 7:50 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Da bi doslo do ozbiljnijeg bojkota , potrebna je i ozbiljna organizacija , koje jos nema. :(

http://www.ekoplan.gov.rs/src/PRST-NA-C ... m-tema.htm - tema na forumu ministarstva je otvorena , pa napisite tamo sta vas muci , mada mislim da kao i vecinu tamo napisanog ni ovo niko nece procitati...

Cena dozvole realno nije problem , problem je sto se za te pare na 90% voda ne dobija nista. Sredstva se trose na neke desete stvari , lepo je Rangoo objasnio na temi River's Guard i pokazao licnim primerom kako ribocuvarska sluzba moze da izgleda...A tako izgleda samo kod njega.

Sve dok smo ovce shishace nas za novce...

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 7:54 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:52 am
Nece niko pecati do jula,avgusta???

Nije sad ona varijanta malo svadje pa mu das 500 kinti.Jbg,odavno ne lupam glavu gde idu pare,ko kako cuva...uzmem dozvolu da mi neko ne upropasti tih par sati pored vode.

Rado bi ja bojkotovao kad bi znao da cu nesto promeniti ali nazalost nemoguce nas je sve organizovati.Ne pecamo samo mi sto smo na forumu....

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 8:00 pm 

Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 3:30 pm
Evo bila je malo pre emisija na RTV1 o dozvolama. Ja sam, nazalost, uhvatio zadnjih 5-10 minuta i nisam cuo sve detalje. Uspeo sam da razumem da ce dozvola koju izdaju Vode Vojvodine "vaziti" za celu Srbiju, ali ce morati da se plati jos za neke vode - npr. Tisa, Tamish. Da ce se placati kazne za nedozvoljeni ulov (riba u lovostaju ili riba ispod dozvoljene velicine) nekih 6.000 ili 8.000 din., nisam siguran, po upecanoj ribi.

Ona kazna sto je bojann napisao od 25.000 - 50.000 je tacna, ali vazi za privredni ribolov. Bilo je i price za ulov ribe na takmicenjima i o dozvolama za bucku. Toliko o zadnjim minutima emisije. Ako je neko slucajno gledao celu emisiju od 30-tak minuta, neka kaze vise informacija.

Sto se mene tice, ja cu rado bojkotovati i NECU kupiti dozvolu.

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 8:43 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:13 am
Hajde da pokrenemo akciju STOP MUTNIM RIBOLOVACKIM DOZVOLAMA, javni poziv na bojkot, tj, gradjansku neposlusnost! :lol: Shala naravno, ali ako se odlucimo za bojkot to ne znaci da ne vadim dozvolu i to je sve, treba da se radi na tome da bar one koje znamo ubedimo u ispravnost odluke, kao i o mogucim posledicama. Bez obzira sto je ova beda tzv pravna drzava, ipak je bojkot krsenje zakona, to imajte na umu, a solidarnost je redak cvet!

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 8:59 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Mar 06, 2009 4:31 pm
.
pa mogli bi neku peticiju, sesticiju
pa posaljemo svim udruzenjima
pa ...

pa bi mozda i imalo nekog efekta :roll:

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 9:05 pm 

Pridružio se: Ned Apr 12, 2009 7:13 pm
kazne što su napominjali u toj emisiji na RTV1 i koje su 6000-8000 dinara važe za privredne ribolovce i to po komadu ribe koja je nedozvoljeno uhvaćena (lovostaj,nije u meri...) + redovna kazna koja se naplaćuje u zavisnosti od načinjenog prekršaja.

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 9:26 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 11:46 pm
sta je sa dnevnim dozvolama,hoce li li se moci kupiti na vodi

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 9:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 11:17 pm
u knjizici za evidentiranje ulova,koja ide uz dozvolu,pise koje su kazne za sta i koliko iznose NE SPOMINJE SE PRIVREDNI RIBOLOV!!
videcemo sad ove NOVE dozvole sta donose.
receno je da reke nece biti kategorizovane,ali ko to zna...
napokon je neko sabrao 1 i 1,video da su znacajne pare u dozvolama i sad ce biti svasta.
samo kad bi neko sabrao kolike su pare od ribokradje,al to je komplikovana racunica.
nego bio je jedan dobar tekst o dozvolama u jednim novinama,mnogo stvari se moglo procitati medju redovima!
nedavno sam se video sa autorom i cestitao mu.
bojkot zahteva ozbiljnu organizaciju

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 10:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
pikehunter napisao:
sta je sa dnevnim dozvolama,hoce li li se moci kupiti na vodi

Cuo sam , iz pouzdanog izvora , da su Cuvari "Vojvodina Suma" imali obuku u koriscenju mobilnih fiskalnih kasa , kako bi mogli da izdaju dozvole na terenu.
E sad jos da ih i vidimo na terenu , bar nekad...

RIBOTEKA

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 24 25 26 27 28 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris