Danas je Sub Jun 21, 2025 7:23 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 33 34 35 36 37 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 1:15 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
ljudi što tako žurite da kupite dozvole, pa ne dobija se neki januarski popust valjda ako je sada kupite. duga je godina. malo se strpite. dve tri nedelje ni tamo ni ovamo, a ne rizikuješ da se zezneš. uskoro će nam se sve kazati.
a verujem da svi poznajete ribočuvare ne vašim vodama i da oni znaju da kupujete redovno dozvole, pa im lepo objsnite da čekate da izađu nove dozvole koje štampa ministarstvo, a neki običaj je da dok ne izađu nove dozvole važe stare. ja ću barem tako da uradim.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 1:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Upravo tako... Možda nije loše ni imati u džepu odštampano ono saopštenje ministarstva... Kao dodatni argument...

http://www.ekoplan.gov.rs/src/Izdavanje ... ontent.htm

Lepa reč i gvozdena vrata, otvara... :wink: :lol:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 1:45 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 12:00 am
Ova ideja da odstampamo ovo obavestenje ti je dobra, Saša. Tako cu i da uradim. Sigurno necu da padam na fore koje prodaju u udruzenju, i oni su isti kao i svi trgovci, samo da prodaju a posle boleeeeeeeeeee njih....

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 1:58 pm 

nemoj tako prika :shock: , ja sam član upravnog odbora u našem udruženju :lol: :lol:
vidiš kako ja lepe savete delim :P
a i inače udruženje je samo uslužni servis upravljača voda.
ali ima tu nešto interesantno. naime, ti i kada kupiš žvaku koja košta 3 dinara dobiješ fiskalni račun. kako se onda prodaju dozvole koje koštaju 5000 dinara i za koje ti ne dobiješ nikakav račun. kakva je to prevara?
jedan lik se kod nas napravio pametan i otišao uzeo dozvolu kao na otplatu, a kada je došlo vreme isplate dozvole on lepo kaže da će da plati kada dobije fiskalni račun i prc zaj... nas, tj. udruženje. osta mu dozvola za dzabe.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 2:01 pm 
Korisnikov avatar

PikeR napisao:
Ova ideja da odstampamo ovo obavestenje ti je dobra, Saša. Tako cu i da uradim. Sigurno necu da padam na fore koje prodaju u udruzenju, i oni su isti kao i svi trgovci, samo da prodaju a posle boleeeeeeeeeee njih....

Ma, nisu ni svi trgovci baš takvi, neki dan sam pričao sa jednim koji je već naprodavao gomilu dozvola (izdavač RSV) i sada je čovek baš zabrinut šta će se izdešavati jer će mu početi ljudi dolaziti i naravno "bogarati" šta im je to prodao... Biće i situacija da mnogi ljudi neće ni znati da te dozvole treba da se menjaju za ove od Ministarstva, pa će ih recimo za pola godine "savatati" kontrola na nekom drugom terenu i napisati prijavu, uzeti pribor... Pa će onda takav besan da dođe u radnju gde je kupio... A sudija za prekršaje u međuvremenu šalje poziv, pa dok se ti opravdaš šta i kako, zašto... Nimalo naivno i bezazleno... :roll:
A da ne napominjem da su ljudi za tu dozvolu morali da donesu i fotografiju, odnosno da idu da se slikaju... :lol: Ako to "zaživi", moraćemo se slikati svake godine, jer svake vadimo novu... A slika u ličnoj i vozačkoj važi 10 godina.. Koji apsurd... :lol:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 2:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 12:00 am
Dobro, slazem se nisu svi takva. Ali moja iskustva su takva :evil: Dzabe meni ako kod vas ima postenih kada ja tamo ne kupujem :lol:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 2:28 pm 

pa dođi pa kupi, mi rado pimamo nove članove :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 2:29 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Saša napisao:
Meni to smrdi na staru priču... Objedinjena dozvola koja na sebi ima više "crvenog" nego ostalog. A košta duplo više.. :evil:

ENDE :!:

Kao i sve ostalo u ovoj "zemlji seljačina na brdovitom Balkanu" i ova papazjanija sa dozvolama i nekim kurčevim objedinjavanjem se u stvari svodi da za duplo više novaca uvale duplo golo go'no.

E pa pošto mi ni ona dosadašnja njihova prevara nije odgovarala-neće ni ovo novo garnirano shranje pod pompeznim nazivom "objedinjena" da popije vode. A oni nek prate, uhode, kontrolišu, pišu prijave i kažnjavaju...Nek se je*u!

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 21, 2010 3:10 pm 
Korisnikov avatar

Amen to that. Slika

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 23, 2010 9:16 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Prijatelj, predsednik jednog USR-a iz Paraćina mi reče da izdaju dozvole koje su objedinjene, važi svuda, sem na kategorizovanim vodama.
E sad, kategorizovane biće vode za koje korisnik područja dostavi elaborat da je u zadnjih 5 god. intenzivno ulagao sredstva u čuvanje, poribljavanje, čišćenje, itd.... I njemu će dodeliti pravo da na određenoj vodi naplaćuje dodatnu dozvolu i proglasi je revirom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 33 34 35 36 37 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris