Danas je Čet Jun 19, 2025 6:56 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 56 57 58 59 60 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 10:24 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 7:41 pm
Znači sve nam zavisi od usera ,Mam#$#%&%(/) im njihovu

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 10:45 am 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
e ovako, ove godine se neće prodavato doplatne dozvole, verovatno nigde, te će sa ovom dozvolom moći pecati svugde. razlog za to je pravlinik koji treba da donese ministarstvo i kojim će se odrediti način vršenja kategorizacije voda. nakon toga kategorizaciju treba da vrše ovlašćene organizacije i to podrazumeva obimna istraživanja koja neće moći da sprovede niko ove godine. a nakon toga ministar daje saglasnost na tu kategotizaciju.
tako da ko god vam kaže da je izvršio kategorizaciju voda znajte da laže. ne postoji još uvek pravni akto kojim se to reguliše tako da to nije moguće izvršiti.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 10:47 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 04, 2008 9:51 pm
Drugim rečima,ako vam neko osim jedinstvene dozvole traži i neku dodatnu,pošaljite ga u tri .... i mirno nastavite sa pecanjem,a on neka vas tuži 8)

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 11:42 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 10:33 pm
To slabo funkcioniše ako si sam, a presretne te par naoružanih pljačkaša.

Postoje li neki pravni načini da se zaštitimo od ove pljačke i eventualne otimačine pribora?

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 11:43 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
Ma da ... treba da mi dodje neki bizgov i da me smara za dodatnu ili nesto slicno. Da mi presedne ceo dan zbog raspravljanja i natezanja sa nim. Ne daj boze da mu padne na pamet da mi uzme nesto od opreme. Znaci, ode ribolovni dan u tri lepe ...

Mopzda i jedini razlog zbog kog kupujem dozvolu je bas taj ... da me ne smaraju. Nemam zelje ni zivaca da se ubedjujem pa mi je lakse da platim dozvlou, pokazem i cao zdravo ... Inace, drugi razlog za kupovinu dozvole stvarno nemam ... Pocevsi od toga da riblji fond ne unistavam (ili to radim vrlo retko i vrlo malo), preko toga da sam se svega nagledao (i jos mnogo toga cuo) na ovim nasim praznim vodama itd itd ...

Ako mi neko da dva dobra razloga zasto kupiti dozvolu (ne racunajuci razlog "smarace me kontrola") idem odmah da kupim 5 komada ...

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 12:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Koja dva? Ja jedva uspevam da nađem i jedan... :roll:

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 12:07 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 9:08 pm
Lepo sam rekao odo u čitače, al' ne vredi...
Očigledno je da nisam bio bezveze paranoičan. Počinje da se odigrava upravo onakav scenario kako sam i govorio ranije.
Za sada definitivno stopiram kupovinu dozvole, bar do aprila, maja...
Bilo bi lepo da se ostavimo rekla-kazala varijanti, kao i svih ostalih ja bi ovo-ono. Od toga nema vajde i definitivno nam se crno piše.
Ajde lepo neka neko ko je PRAVNO POTKOVAN pročita lepo zakon i sve ostale uredbe, odredbe i neka nam rastumači šta nam je svima činiti, i šta uraditi ako se nađemo u situaciji da nam uz uredno kupljen državni dokument neki pajser počne praviti problem i traži doplatnu dozvolu ili, pazi ovo, NAORUŽAN POKUŠA DA NAM ODUZME PRIBOR :shock: :shock: :shock:
Ej bre, idu naoružani po dvojica, trojica i uteruju strah ribolovcima, mislim šta reći. Što Miki reče, stvarno će neki pošteni ribolovac kome padne roletna odrobijati nekoga :?
Dakle, Šifuse poturi malo majci (čini mi se da si rekao da je sudija) zakon da baci pogled, pa neka nam iznese svoje PRAVNO i OBJEKTIVNO mišljenje, ili ne mora Šifus, siguran sam da je neko od kolega pravnik.
Ono što mi vidimo u svim tim pravnim zavrzlamama tumačimo jaako subjektivno i onako kako to nama odgovara. Sviđalo se to nama ili ne siguran sam da će zlotvori uspeti da proguraju kategorizaciju pod nekim bednim i besmislenim, opet pravnim izgovorima, i pre zvanične kategorizacije.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 12:27 pm 

ne moram ja kevi da podturam, i ja sam sam diplomirani pravnik, tumačim ja to sve sam.
ono što sam naveo gore za doplatne dozvole sam izneo nakon razgovora sa nadležnim ljudima u JP vode vojvodine. žena koja je zadužena ra tum oblast mi je lično rekla da taj pravilnik nije donet i da kada stupi na snagu treba puno vremena da se izvrši kategorizacija voda. dakle priča da su neki ljudi izvršili kategorizaciju nije tačna.
zatim kada vam dođu dva tri opaljena ribočuvara treba ih malo poplašiti tko što ćeš im reći da ti navedu na osnovu čega će da ti naplate nešto što još ne postoji mogućnost da se naplati i da ćeš ga prijaviti direktno šefu i svim nadležinim u firmi i da ćeš ga tužiti za zloupotrebu službenog položaja. niko od njih ne voli da se vuče po sudovima, a pogotovu da ih neko prijavljuje za zloupotrebu. i oni moraju da rade na osnovu nekog zakona, u ovom slučaju je to zakon o kome svi raspravljamo a postoji i jedan pravilnik o njihovom radu. znači to lepo pročitajte i ni brige. u srednjoročnim i svim ostalim planovima za upravljanje nekom vodom svaki upravljač treba da navede šta je dozvolio a šta zabranio na svojim vodama. i to treba da je javan dokument i može se tražiti na uvid. i to treba pročitati i videti.
ja ću vas obavestiti kada pravilnik o kategorizaciji stupi na snagu.
a i ako se desi neki incident, a imaš dozvolu kod sebe, nemaš čega da se bojiš pošto na sudu će ONI morati da dokazuju na osnovu čega ti naplaćuju doplatnu dozvolu, a pošto takav akt za sada ne postoji bolje bi im bilo da tu ne čačkaju. na sudu će da puknu a to će da ih košta. jer da bi ti sudija naplatio kaznu za nešto, to nešto mora da postoji i da je regulisano bilo zakonom bilo podzakonskim aktom. u ovom slučaju podzakonski akt ne postoji tako da ne postoji ni mogućnost za izdavanje doplatnih dozvola.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 12:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
Sve je to ok, ali smo mi izmedju dve vatre. To su dovoljno sitne stvari da bi sa ja sa nekim natezao 5 minuta a zamisli cak da se tuzakam sa njim ... sa druge strane, glupo je reci OK, evo ti i za tu doplatu i nosi se da te ne gledam ...

sve u svemu, zesce lose ...

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 1:03 pm 

svako ima pravo na svoje mišljenje, ja tako neću sigurno postupiti. a mislim da ni upravljači neće praviti probleme oko doplatnih dozvola.
ne treba praviti buku ni oko čega. još niko nije imao tih problema. kada budu nastali e onda treba videti kako da se rešavaju. do tada izvadiš dozvolu i pecaš.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 56 57 58 59 60 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris