šifus napisao:
ne moram ja kevi da podturam, i ja sam sam diplomirani pravnik, tumačim ja to sve sam.
i oni moraju da rade na osnovu nekog zakona, u ovom slučaju je to zakon o kome svi raspravljamo a postoji i jedan pravilnik o njihovom radu. znači to lepo pročitajte i ni brige. u srednjoročnim i svim ostalim planovima za upravljanje nekom vodom svaki upravljač treba da navede šta je dozvolio a šta zabranio na svojim vodama. i to treba da je javan dokument i može se tražiti na uvid. i to treba pročitati i videti.
ja ću vas obavestiti kada pravilnik o kategorizaciji stupi na snagu.
jer da bi ti sudija naplatio kaznu za nešto, to nešto mora da postoji i da je regulisano bilo zakonom bilo podzakonskim aktom. u ovom slučaju podzakonski akt ne postoji tako da ne postoji ni mogućnost za izdavanje doplatnih dozvola.
Mislim da me nisi dobro razumeo, nisam ja hteo nikoga da potcenjujem, niti njegovo znanje. Samo nih voleo nečije stručno nepristrasno mišljenje.
Čitao sam ja to sve, ali ti zakoni, akti, pravilnici i sve ostale andrmolje su za mene viša matematika. Bilo bi lepo da nam neki pravnik izvuče i skrene pažnju na za nas važne delove tih akata, kako bismo znali šta i kako možemo. Eto, mislim da govorim u ime većine kolega kojima pravo nije struka.
Ajde ako te ne mrzi, sažmi nam to malo i u par teza objasni šta i kako. Jer ipak, siguran sam da ćemo se po svemu sudeći, dobar deo nas naći u vrlo neugodnim situacijama kada naiđemo na nadobudne ribočuvare koji tumače zakone onako kako se to njima sviđa (na našu štetu naravno).
I sve je to ok što si rekao, i naravno da si upravu, ali kada moraš da se cimaš sa sudom, pa makar i dobio spor - jebote koje cimanje i gubljenje volje za izlaskom na vodu.
Eto, nadam se da me nisi krivo razumeo i da ćeš nama laicima izaći u susret i prevesti za nas teško štivo