Danas je Sre Jun 18, 2025 9:29 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 61 62 63 64 65 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 8:15 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
I jos jedna stvar. Ja sam ogorcen sto od ove godine i deca od 15 godina placaju punu cenu (to jest njihovi roditelji) i to niko od ovih sto prozivaju sumare i ne pominje, sto meni samo ukazuje na to da oni koji kukaju nisu obicni ribari kao ja, vec su iz nekih rukovodstava i slicno. U istu kategoriju spadaju i penzioneri, ali to takodje nikome ne smeta. Imam utisak da se misli, ako treba toliko da kosta za sve kategorije, pa kada se te pare naplate, daj da se dogvorimo ko ce te pare da trosi, a sve pod plastom brige za isposcene vode (koje, uzgred budi receno, se tri godine ne poribljavaju). Mozda nisam u pravu, ali ispada da se ja jedini bunim sto i deca placaju punu cenu, kao da su svi ostali puni para ili sinove i ne vode na pecanje. Kod mene je cak obrnut slucaj, mene sin tera na pecanje, pa prvo njemu moram da kupim dozvolu, a to je po ovoj krizi ogromna para. A na stranu sto niko zivi ne zna gde se i kako posle te pare trose....

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 9:56 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 5:01 pm
Pa srbija sume ovde kod mene gazduju vec duze vreme i vecih lopova nema

Zabranjeno voce cesce se prska.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 10:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 7:41 pm
Danas sam bio u NUR-u izvadio dozvolu, rekli su da je dozvoljen ribolov iz čamca, i NPFG će i dalje biti korisnik tog dela kao i prošle godine :oops:
Dozvola važi za sve vode uključujući koviljski rit i begečku jamu :!:

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 10:12 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
problem oko dece je nastao iz razloga što su roditelji (neki) zloupotrebljavali pravo svoje dece da pecaju uz člansku kartu, pa su tako oni vodili svoju dečicu na pecanje kao alibi da ne bi platili dnevnu dozvolu. na ovaj način su tu mogućnost onemogućili ali su napravili totalnu glupost. kao da nisu imali ideje kako da napišu ovaj zakon pa su ga samo otaljali. ako je već postojao taj problem mogli su da ga drugačije da ga reše. recimo da su stavili odredbu da dete može da peca na jedan eventualno dva štapa na plovak, da može na dve dubinke, pa da su to nekako uskladili sa uzrastom dece itd. ovako kako je sada rešeno nije dobro. a deca treba da idu u prirodu i da se klone lošeg društva. a da bi išla u prirodu moraju da plate 5000. e malo morgen.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 10:14 pm 

Da, nista mi nije jasno ni oko cene dozvole. Svi kazu da je dozvola 4.600, ja danas pitah sekretara i dobih, nezvanicno doduse, odgovor da je dozvola 5.000. Da li je dozvola 4.600 ili 5.000? Da li je to neka doplata za udruzenje? Da li imaju pravo po zakonu da udruzenja uzimaju dodatnu dozvolu? Stvarno mi ne ide u glavu da moze da postoji ovako sarenilo i da svako radi kako mu se cefne...

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 10:16 pm 

cena dozvole ti je 4600 sve preko ti je članarina udruženja.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 10:23 pm 

Sifuse, ne razumem te oko te dnevne dozvole. Iskljucivo pricam za Uzice, iz licnog iskustva. Prosle godine je dozvola bila, cini mi se za mene 4.600 dinara, a za sina 800 dinara ili tako nesto. Plus smo doplacivali za dnevne dozvole gde nismo mogli da pecamo, primera radi na Kokinom Brodu i Zaovinama. Ako sam te dobro razumeo, ti hoces da kazes da su roditelji kao fol, vodili decu na pecanje? Pa to moze da prodje, negde i negde, ne moze kod nas na jezeru gde sam ja bio 50 puta i gde me je svaki put cuvar video... I ovo oko camaca, razlicite vode, razlicita iskustva, kod nas je oduvek zabranjeno pecanje iz camca, posto je pijaca voda. Jedino ko je imao camac su ribocuvari, a posto su oni imali cvrst zidani objekat iznad same vode (naravno, nelagalno podignut) oni su napamet znali svakog ribara. Zato meni i zvuci cudno kada ovde na sajtu ljudi govore da nisu vidjali cuvare. Ja sam ih od 100 puta video 99 puta, mozda zato sto su tu ziveli. Ribocuvare sam redovno vidjao, ali ribu retko... Vracam se opet na mog komsiju penzionera koji ima 12.000 penziju i ima ispisnike dvojicu kolega, koji odu desetak puta po par sati da pecaju vesele babuske, i najcesce nista i ne upecaju, posto se ni dinara godinama nije ulozilo u vodu. Kako ce njih trojica da kupe dozvolu? Da uzmu kredit?

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 10:27 pm 

Sifuse, zasto neko mora da bude clan udruzenja? Koja on prava tako ostvaruje kada o svemu odlucuju korisnici voda. To je recidiv iz proslosti, kada su se pitala udruzenja. To se mora u buducnosti promeniti, ili da se pitaju udruzenja ili korisnik voda. Mi kupujemo dozvolu prakticno od drzave, jer je drzava tako propisala, a clanstvo u udruzenju treba da bude dobrovoljna kategorija. Postavlja se, posle svega, opravdano pitanje, sta je clanarina, a sta dozvola? Cemu sluzi clanarina, a cemu dozvola? I na kraju, imaju li kako je to danas drzava postavila, ikakvu svrhu udruzenja?

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 10:42 pm 

nešto nisi dobro shvatio. dnevna dozvola je postojala oduvek pa postoji i sada, RSV naplaćuje dnevnu 800 dinara , višednevnu 3000 a godišnju 4600 :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: , veruj mi znam a i stavio sam taj podatak na nekoj od prethodnih strana.
kod nas deca ispod odrešenog uzrasta nisu morala da vade dozvole, ne znam tačno godine, pa je onda postojala pionirska koja je opet bila jeftinija pa obična za sve i na kraju penzionerska.
a ta deca koja nisu bila u obavezi da vade dozvolu su mogla da pecaju ako se učlane u neko ribolovačko udruženje i dobju člansku kartu. e to su njihovi savesni očevi zdušno iskorištavali i pecali pa kada naiđe ribočuvar oni se vade na to da dete peca a ne oni. ovo znam pošto su mi se ribočuvari lično žalili na to.
e sada što se tiče količine njihovih (ribočuvara) izlazaka na vodu to je varijabilno i o tome ne treba pričati. ja sam zaposlen i na posao moram da idem svaki dan. njemu je posao da bude na vodi i on bi trebao da je na vodi svaki dan pa da je čudno kada ga nema a ne kada ga ima.
u vezi pecanja iz čamca, ja ne znam odakle si i kolike su vaše vode, ali kod nas u vojvodini je gotovo nemoguće na nekim terenima na dunavu, tisi, savi, tamišu, dtd kanalu da pecamo bez čamca. i bilo bi ne fer da nam to zabrane. neću nikoga da uvredim i da započnem bio kakve rasprave, ali kada sam bio u kruševcu i video moravu kolika je shvato sam da je na tom celom delu mogu prebaciti, a obale su pristupačne. a tolike su i ostale vode u dole u srbiji. to na našim ravničarskim rekama nije moguće osim na tamišu i dtd kanalu. zato je tolika frka oko čamaca ovde.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 03, 2010 10:43 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 7:41 pm
Cena je 4600
@ toni nemoj postovati dvaput za redom ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 61 62 63 64 65 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris