Danas je Sre Jun 18, 2025 12:06 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 64 65 66 67 68 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 8:54 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Ja prosto ne znam čiju dozvolu da kupim, odnosno kome da dam svoj novac, kad ionako niko ništa ne radi, kontrole na vodi ne vidim, pa mi to deluje kao čisto bacanje novca. A još mi je mrskije platiti članarinu nekom zadimljenom udruženju/kafančini... :roll: Inače, najviše pecam na terenima kojima gazduju Vode Vojvodine, a one pogotovo ne rade ništa, ali bar i ne "pametuju", ne svađaju se ni sa kim i ne izazivaju ovakve revolte među ribolovcima. Zato mi se čini da ću na kraju ipak njima da ostavim novac :roll: . Još radije bih uzeo dozvolu korisnika apatinskog područja (Vojvodinašume) zbog nekih tamošnjih terena a i kasnijih doplatnih (ako koji slučajem ipak prođu ovakve sumanute ideje sa cenama :roll: ), no zbog one idiotske odredbe kupovine dozvole u mestu stanovanja male su šanse za tako nešto... :roll:

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 9:29 am 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
taj se problem da prebroditi. ja nešto kontam da u statutu našeg udruženja unesem izmenu da se otvaraju sekcije u nekim drugim gradovima pa da na taj način omogućim da se prodaju dozvole i u drugim mestima. zakon kaže da udruženje može da osniva sekcije i da preko njih sprovodi svoju delatnost. samo treba naći gde da se registruju sekcije.

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 9:39 am 

Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 10:51 am
Pročitao sam i ovaj pravilnik o kategorizaciji voda. Nekako mi liči na neku formu pomoću koje će se moći progurati i što treba i što ne treba. Početkom godine sam nakratko poverovao da će javašluku doći kraj ali ovaj cirkus koji se dešava oko dozvola me je vratio u našu jadnu realnost.
Što reče Josip Pejaković : " Znam ja nas , j..o ti nas !".

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 1:47 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 7:50 am
Evo ovako,pre neki dan mi osnovali mušičarsku sekciju,da bi sekcija bila 100% legalna,udruženje savezu treba da uplati svoju članarinu.Koju naravno zbog neke svađe ne plaćaju.Sekcija opet postoji,a svako može da bude član,osim ako nije krivično osuđivan i bio u sukobu sa nekim od dosadašnjih zakona vezanih za sportski ribolov.A kao takav član mora da plati udruženju (recimo našem,članarinu-400din).Opet kao takav ne može da se bavi ribolovom jer nema dozvolu.

Unutar jednog ribolovnog udruženja može biti više sekcija.

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 10:11 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Okt 08, 2007 3:53 pm
"U Srbiji ima oko 400.000 pecaroša. Ministarstvo za zaštitu životne sredine je za pecaroše i ribolovce mlađe od 18 godina prepolovilo članarinu za godišnju dozvolu.
Tako će se jedinstvena dozvola za rekreativni ribolov, koja važi na teritoriji cele zemlje, umesto 5.000, plaćati 2.500 dinara."

Citat iz "Večernjih Novosti"
05.03.2010.

Može li neko da malo pojasni o čemu se ovo radi.

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 10:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:46 pm
Pre neki dan su na Z.Moravi sumari vrsili posao ribocuvara :shock: oduzeto par stapova i napisano par krivicninih prijava :shock:

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 07, 2010 12:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Apr 15, 2009 8:34 pm
Ako ja i drugar varalicarimo iz camca negde na Dunavu, ja imam a on nema dozvolu i naidje kontrola sta se desava?Tj. dali mogu da ga vodim kao gosta?Dali samo njemu pisu kaznu?

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 07, 2010 5:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 9:49 pm
Mislim da to može da prođe jedino kod dubinke, vas dvojica na 3 štapa.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 07, 2010 7:56 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 17, 2009 2:24 pm
samo ima da udare po nasim novcanicima.....i nikom nista,sve po starom ima da bude bacamo 5000din u vode prazne.....sad zabranjuju rekreativno pecanje iz camca kao mi smo im smetnja za njihov nerad i javasluk!!!!!ali koriscenje camca za bacanje mreza ne zabranjuju na dtd to je legalno kao i dosada za ovdasnje kontrolore korumpirane......i sada budi clan kod lopovskog legla to jest drustva iliti smrdljive kafancine,u kojem u glavnom odboru ribo drustva polovina aktivno mrezari i zna unapred svaku "tajnu"akciju iz ns pa dtd onda prazan a oni heroji.....eto radimo mi smo strah i trepet u kraju iskorenili smo mreze 98% i ostalo samo sitni socijalni slucajevi.....koji javno u drustvu se hvale da nemaju nameru da prestanu da bacaju mreze jer gube puno para??????kako kaze jedan javno nas skupstini u selu vlajkovac 100000din nedeljno uzme od riba !!!!!a gde je jos 300 njih na ovom 30 km dtd-a......stasno a mi se ubimo za 28hiljada mesecno pa ko je tu socijala?????ljudi pobegli na sve stane gde je bolje a sad opet da im budem clan da bi dobijene pare od dozvola 10% i plus clanarina jos pijancili na stetu nas jadnika (budala).......ma ne bi trebali niko od nas ovu god ni da uzimamo pa bi nastala panika jer ovo je dno dna!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 07, 2010 8:21 pm 

Pridružio se: Sub Sep 22, 2007 3:45 pm
Miki gde??? Kod Čačka ih nema kao da ne postoje ili bar kolege ne prijavljuju
Miki Kg napisao:
Pre neki dan su na Z.Moravi sumari vrsili posao ribocuvara :shock: oduzeto par stapova i napisano par krivicninih prijava :shock:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 64 65 66 67 68 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris