Danas je Sre Jun 18, 2025 7:11 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 66 67 68 69 70 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 12:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Okt 08, 2007 3:53 pm
Kod nas u Rasinskom okrugu se trenutno prodaju dozvole po ceni od 5.100 dinara. Medjutim postoji jedan problem, a to je da se dozvole prodaju samo na 3 (tri) rate, čak i u državnim i javnim preduzećima pod izgovorom da je poništen konkurs za dodelu vode Srbija-jugozapad. Kako "oni" kažu konkurs može biti ponovo otvoren tek za šest meseci.

Pitanje je šta posle šest meseci, da li dozvole važe ili ponovo moramo da plaćamo.......

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 12:36 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
dozvola se izdaje od strane ministarstva i ona važi godinu dana. u vezi tvog upravljača je jedini problem što on više neće moći da je izdaje jer mu je voda oduzeta. vas se to ne tiče.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 12:41 pm 

Pridružio se: Sre Feb 03, 2010 4:04 pm
Tipičan primer rešavanja problema.
Problemi se rešavaju tek kada zapreti da se "sruši krov na glavu" a pre toga možemo da grakćemo do ujutru, ništa ne vredi, jer intiligencija zakonodržaca je na "neuporedivo i ničim ne merljivo" većem nivou od naše proste, narodne.
Ono što niko uprkos nesumnjivo "ogromnoj" intelegenciji ne može da promeni to je Zakonska odredba da dozvola važi godinu dana, što prevedeno na narodni neinteligentni jezik znači da ti niko do kraja 2010 godine ne može ništa.
Koliko ja znam cena dozvole je 4.600,00 dinara, a ostalo u nelimitiranom iznosu treba da bude novac koji daješ za člansku kartu nekog kluba koji ti odabereš jer dozvola važi samo uz člansku kartu organizacije ribolovaca. Znajući neš mentalitet veoma brzo će nastati trka između "prodavaca" dozvola ko će imati masovniju prodaju. Na taj način će "članarine" neminovno padati do iznosa od celih 0 (nula - iz inata)dinara! Od sadašnjosti kada organizacije po tebi imaju 600,00 dinara članarine imaju još 322,00 dinara "časti" (7%)od JP Srbijašuma??? još kada država uzme svojih neprikosnovenih 1.500,00 dinara, jasno ti je da su namere zakonodavca potpuno usmerene na uzimanje para od nas pod parolom : evo omogućili smo da pecate u celoj Srbiji!!!
Da se vratim na trenutak na deo koji trenutno ostaje klubovima i iznosi 922,00 dinara po prodatoj dozvoli!!!! u odnosu na prošlogodišnjih 425,00 dinara koji su bili okarakterisani kao nenamensko trošenje sredstava kod bivšeg korisnika Srbijajugozapad!
Stvarno čudno!!!

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 12:46 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
boga mi vi dobijate lepe marže, nama RSV daje 350 dinar po prodatoj dozvoli, a ako budemo dobri i vredni pa prodamo puno dozvola dobićemo i naknadnu bombonu.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 1:32 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Nenamensko trosenje sredstava nema nikakve veze sa zaradom udruzenja. Zarada je jedna strana medalje, a druga strana je trosenje. Ako se nesto trosi bez odluke nadleznih organa, onda se to zakonski tretira kao nenamensko trosenje. U slucaju ribolovackih udruzenja, to bi bilo kada bi predsednik udruzenja kupovao sta mu padne na pamet, a bez odluke skupstine. Cudo je jedno kako nas narod voli da menja teze. A sto se tice cena dozvole, to je stvarno skandal. Dulic i u drugim segmentima, uzmimo primer legalizacije, se poprilicno zabravasto ponasa i to ce ovu vlast sigurno skupo kostati. Cijatuci onaj link sto je Sifus stavio, zivo me interesuje sta ce i koliko novi korisnici da poribljavaju. To je trebalo utvrditi zakonom da 50 posto od dozvole se ulaze u obnavljanje ribljeg fonda, a ovako, kada pise opisno, od toga nece biti nista. Ribarima se godinama naplacuju dozvole, a niko zivi ne zna gde su te pare isle. Niti se poribljavalo, a i kada se poribljavalo to se radilo nestrucno i bez plana. Zato danas i kukamo sto je ribe sve manje.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 4:04 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
Zaboravio sam da slikam dozvolu kakve se izdaju u Rumuniji, zemlja koja je po standardu i ostalim stvraima slična nama.
Jedna dozvola se izdaje, koja je, da kažem ukoričena, u kojoj se upisuju godine za koje si platio da pecaš, np 2007.2008.2009.2010... ne svake godine nova.
U dozvoli se nalaze svi lični podaci sa slikom- Cena je 20 eura za celu tereitoriju Rumunije i na dozvoli se pored datuma udara plavi pečat.
Ako želiš da pecaš iz čamaca, u dozvoli postoje mesta gde se upisuje da je korisnik doplatio dodatnih 20 eura i lupa se crveni pečat za tu godinu sa upisanim datumom.
Zaboravio sam da slikam, ali sledeće nedelje obavezno.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 6:15 pm 

Pridružio se: Sre Feb 03, 2010 4:04 pm
Pa zbog toga imaju 10x više ribolovaca od nas!

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 6:20 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 9:37 pm
Gde i mi da uzmemo te dozvole,gde daju toliki procenat mi bre imamo 2% odnosno 92 din po dozvoli nemamo ni za knjigovodju.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 6:50 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Vlado, ne znam, cini mi se da pise bas i u ovoj temi, da procenat ide od 5 do 10 posto, kako je ko dogovorio. Vrati se malo unazad pa pogledaj postove.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 8:46 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 9:37 pm
Znaci ucenili nas na 2% a mi da izginemo za jeb.Dunav te prava ova te prava ona pa toliko se ne borim za kucu bre.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 66 67 68 69 70 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris