Borko napisao:
@veljko,ako si iz BG-a javi se na pp...
a sad iz prve ruke informacija o dozvolama,podelama.... te prepustam pero tj. tastaturu mom prijatelju,predsedniku KSR Jolly...
Sto sve interesuje:
Kategorizacija voda!
U prvu kategoriju spadaju sve vode na kojima je dozvoljen privredni ribolov! Druga kategorija izdaje doplatne dozvole. Sto znaci da svaki korisnik voda po sopstvenoj proceni na osnovu investiranja i ribljeg fonda moze da kategorizuje svoju vodu. Tako na primer za ribolovce iz Bg-a, Ada Ciganlija ce biti voda druge kategorije i doplatna dozvola bi trebala da kosta izmedju 1200 i 1500 dinara. Tamis ce probati sa kategorizacijom po recima Duleta Jovanovica, predsednika RS Vojvodine, sto je licno juce potvrdio. Da podsetim da je na Tamisu zabranjen privredni ribolov! Raca iz EkoRibarstva ( upravnik ribolovnog podrucja i moj dobar prijatelj ) mi je potvrdio da ce sigurno za Drinu biti izdavana doplatna dozvola. Dok 9 km Gradca koja nisu pod njegovom nadleznoscu su kategorizovani i doplatna ce iznositi 10000 dinara. Na njegovih tri kilometra se moze pecati bez doplatne dozvole...
Pa po ovoj logici svaki kanal, bara, manja reka moze da udje u II kategoriju! I za svako ****** treba doplatna dozvola. Pa kako ih nije sramota. Tamis II kategorije!? Ako to donesu onda ce i DTD da bude II kategorije. Tada ne postoji prepreka ni da pancevacki rit i ostali kanali oko BG budu II kategorija. Znaci da ribolovac iz BG moze da peca na Savi i Dunavu sa dozvolom od 5000!!! Ma vazi. Uz svo postovanje prema gospodinu Duletu Jovanovicu, trebalo bi mu poruciti da Tamis i vode po Vojvodini nisu njegova dedovina, a da su je seljaci koji zive uz Tamis najvise opustosili tokom prethodnih godina. Udaljavanje ribolvaca je samo nacin da omoguce tim istim seljacima neometan "rad" mrezama! A laze ako kaze da ce stati tome na kraj na ovaj nacin, jer niko nece protiv svok oca, brata, kuma, komsije... Provereno!
Drugo, doplatna dozvola MORA da bude DOPLATNA za sve. Znaci, da bi je nabavio, ribolovac mora pre toga da ima opstu dozvolu (ovu od 4600+clanarina). Ako ljudi koji zive po Vojvodini budu povlasceni i omoguci im se da kupe samo doplatnu dozvolu ili jos gore da njima opsta dozvola vazi za Tamis samo zato sto zive u nekoj od Vojvodjanskih opstina i sto su tu kupili dozvolu, onda je to direktno krsenje zakona. Valjala bi neka robija u tom slucaju...
Citiraj:
Vazi ili ne vazi dozvola!!!!
Neki nasi ribolovci su od strane vojvodjanskih ribocuvara vracani sa Tamisa. Svako treba da napravi izvestaj o tome i da preda predsedniku svog udruzenja, a on to dalje prosledjuje upravniku ribolovnog podrucja cije dozvole distribuira, dok on dalje podnosi tuzbu ministarstvu!
Dule Jovanovic je juce licno rekao da su to samo provokacije i da to njemu nije u interesu, i da nesto tako nikad ne bi uradio. U potpunosti postuje odluke ministarstva i jedinstvenu dozvolu! Ako se neko nadje u nezgodnoj situaciji neka se slobodno pozove na ove njegove reci!
Evo jos jednog primera licemerja ljudi iz RSV, pre svega Duleta Jovanovica. Umesto da resi problem on savetuje da covek pise izvestaj! Znaci, ja se organizujem za vikend. Prvi slobodan koji imam zbog posla. Odem na Tamis (koji jos uvek NIJE voda II kategorije) naidje neki vo od cuvara i natera me da se spakujem i vratim... I sta? Da pisem izvestaj!? A ko ce da nadoknadi moje potroseno gorivo i ostali pripremu za taj dan? Ko ce da mi nadoknadi to sto mi je dan propao? Lepo je prati ruke... Ali ja zelim da onaj ko se poneo protivno zakonu bude kaznjen a ja kao ostecena strana adekvatno obestecen, bilo na racun organizacije koja upravlja vodom, bilo na racun udruzenja za koje radi ribocuvarska sluzba. Ako bilo sta od ovoga gore napisanog prodje - to je stamota za Srbiju! Obican lopovluk i kradja (Mislim, 10000 DOPLATE za Gradac. Mnogo je kume, mnogo je!)