Danas je Uto Jun 17, 2025 7:52 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 71 72 73 74 75 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Pon Mar 22, 2010 10:51 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 20, 2008 9:30 pm
mirage spin napisao:
Dulic je pre neki dan u Skupstini Srbije rekao da ce dozvole za osobe od 14-18 godina i starije od 65 godina kostati 2300 umesto 4600 dinara.medjutim,kod mene u udruzenju se dozvole i dalje prodaju po ceni od 4600 din.da li je ovakva situacija svuda gde se dozvole prodaju?

Procedura sa zakonima, uredbama i sl... je da prvo izadju u sluzbenom glasniku i 8-i dan nakon izlaska pocinju da vaze, znaci ako je on i rekao na Skupstini da ce BITI to ne znaci od tog sekunda ili minuta, prvo treba da sroci uredbu, potpise, objavi i posalje svim udruzenjima i korisnicima, pa nakon 8 dana pocinje da vazi, sifus to sigurno zna bolje ali mislim da sam u pravu?
Pozdrav 8)

http://www.youtube.com/watch?v=w3PWtKnWmSE&feature=related

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 22, 2010 12:12 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 06, 2009 7:22 pm
hvala!pitao sam posto mi nije bilo bas jasno,a ne razumem se bas u te stvari. :roll:

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 22, 2010 12:44 pm 

Pridružio se: Pon Maj 12, 2008 5:09 pm
Da li zna neko, gde mose da se kupi dozvola za 2010. na rate? Mozda ima na nekoj strani ali nemam vremena da citam toliko. U napred hvala.

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 22, 2010 3:10 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
Lomnica_city napisao:
mirage spin napisao:
Dulic je pre neki dan u Skupstini Srbije rekao da ce dozvole za osobe od 14-18 godina i starije od 65 godina kostati 2300 umesto 4600 dinara.medjutim,kod mene u udruzenju se dozvole i dalje prodaju po ceni od 4600 din.da li je ovakva situacija svuda gde se dozvole prodaju?

Procedura sa zakonima, uredbama i sl... je da prvo izadju u sluzbenom glasniku i 8-i dan nakon izlaska pocinju da vaze, znaci ako je on i rekao na Skupstini da ce BITI to ne znaci od tog sekunda ili minuta, prvo treba da sroci uredbu, potpise, objavi i posalje svim udruzenjima i korisnicima, pa nakon 8 dana pocinje da vazi, sifus to sigurno zna bolje ali mislim da sam u pravu?
Pozdrav 8)

Čim izađe u službenom glasniku odmah stupa na snagu, nije potreban perjod od 8 dana.
Međutim još jedna bitna stvar nije rešena. Drugar izgubio dozvolu, kada je otišao da traži drugu, rekli su da nemaju proceduru, za takve situacije.
Ali zato tri dana na vodi tri dana dolazi kontrola, kao i svake godine u martu i aprilu i to ne jedan kontrolor, nego trojca, grupno, valjda su tako jači. :P
A na Dunavu stara priča, alasi potope mreže, kontrola samo na obali i kolo se vrti

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 23, 2010 7:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 10:19 am
Kada ce da izglasaju te dozvole...Po meni sve ovo lazu... :evil:

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 23, 2010 7:30 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
veljko kod mene u udruženju se prodaju dozvole na rate ali ti to ništa ne znači pošto dozvolu moraš da vadiš u mestu prebivališta

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 24, 2010 9:58 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Maj 01, 2006 2:12 pm
@veljko,ako si iz BG-a javi se na pp...

a sad iz prve ruke informacija o dozvolama,podelama.... te prepustam pero tj. tastaturu mom prijatelju,predsedniku KSR Jolly...

Sto sve interesuje:

Kategorizacija voda!

U prvu kategoriju spadaju sve vode na kojima je dozvoljen privredni ribolov! Druga kategorija izdaje doplatne dozvole. Sto znaci da svaki korisnik voda po sopstvenoj proceni na osnovu investiranja i ribljeg fonda moze da kategorizuje svoju vodu. Tako na primer za ribolovce iz Bg-a, Ada Ciganlija ce biti voda druge kategorije i doplatna dozvola bi trebala da kosta izmedju 1200 i 1500 dinara. Tamis ce probati sa kategorizacijom po recima Duleta Jovanovica, predsednika RS Vojvodine, sto je licno juce potvrdio. Da podsetim da je na Tamisu zabranjen privredni ribolov! Raca iz EkoRibarstva ( upravnik ribolovnog podrucja i moj dobar prijatelj ) mi je potvrdio da ce sigurno za Drinu biti izdavana doplatna dozvola. Dok 9 km Gradca koja nisu pod njegovom nadleznoscu su kategorizovani i doplatna ce iznositi 10000 dinara. Na njegovih tri kilometra se moze pecati bez doplatne dozvole...

Vazi ili ne vazi dozvola!!!!

Neki nasi ribolovci su od strane vojvodjanskih ribocuvara vracani sa Tamisa. Svako treba da napravi izvestaj o tome i da preda predsedniku svog udruzenja, a on to dalje prosledjuje upravniku ribolovnog podrucja cije dozvole distribuira, dok on dalje podnosi tuzbu ministarstvu!
Dule Jovanovic je juce licno rekao da su to samo provokacije i da to njemu nije u interesu, i da nesto tako nikad ne bi uradio. U potpunosti postuje odluke ministarstva i jedinstvenu dozvolu! Ako se neko nadje u nezgodnoj situaciji neka se slobodno pozove na ove njegove reci!

Pecanje iz camca!

Po zakonu korisnik ribolovnog podrucja propisuje da li ce se ili ne pecati iz camca. Posto je to jako osetljivo pitanje, uskoro ce biti donesen zakon gde ce biti uvedena stavka da na svim vodama gde je dozvoljen privredni ribolov, po ZAKONU ce biti dozvoljeno i obavljanje rekreativnog ribolova iz camca!!!! Tako da o tome nece vise odlucivati korisnik!!!

S postovanjem Dragoljub Brkic

sve ljude koje je naveo,licno poznaje i svakodnevno je sa njima u kontaktu
ako imate neka pitanja u vezi ovoga,pitajte preko pp-a pa cemo odgovore davati ovde...

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 24, 2010 10:12 am 

Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 2:27 pm
Jedno je sigurno ova dozvola za ovu godinu ce mozda jedva opstati ovako kakva je vec a mozda i ne .Za sledecu i naredne ce biti po desetak doplata za sve i svasta.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 24, 2010 11:29 am 

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:21 pm
Borko napisao:
@veljko,ako si iz BG-a javi se na pp...

a sad iz prve ruke informacija o dozvolama,podelama.... te prepustam pero tj. tastaturu mom prijatelju,predsedniku KSR Jolly...

Sto sve interesuje:

Kategorizacija voda!

U prvu kategoriju spadaju sve vode na kojima je dozvoljen privredni ribolov! Druga kategorija izdaje doplatne dozvole. Sto znaci da svaki korisnik voda po sopstvenoj proceni na osnovu investiranja i ribljeg fonda moze da kategorizuje svoju vodu. Tako na primer za ribolovce iz Bg-a, Ada Ciganlija ce biti voda druge kategorije i doplatna dozvola bi trebala da kosta izmedju 1200 i 1500 dinara. Tamis ce probati sa kategorizacijom po recima Duleta Jovanovica, predsednika RS Vojvodine, sto je licno juce potvrdio. Da podsetim da je na Tamisu zabranjen privredni ribolov! Raca iz EkoRibarstva ( upravnik ribolovnog podrucja i moj dobar prijatelj ) mi je potvrdio da ce sigurno za Drinu biti izdavana doplatna dozvola. Dok 9 km Gradca koja nisu pod njegovom nadleznoscu su kategorizovani i doplatna ce iznositi 10000 dinara. Na njegovih tri kilometra se moze pecati bez doplatne dozvole...

Pa po ovoj logici svaki kanal, bara, manja reka moze da udje u II kategoriju! I za svako ****** treba doplatna dozvola. Pa kako ih nije sramota. Tamis II kategorije!? Ako to donesu onda ce i DTD da bude II kategorije. Tada ne postoji prepreka ni da pancevacki rit i ostali kanali oko BG budu II kategorija. Znaci da ribolovac iz BG moze da peca na Savi i Dunavu sa dozvolom od 5000!!! Ma vazi. Uz svo postovanje prema gospodinu Duletu Jovanovicu, trebalo bi mu poruciti da Tamis i vode po Vojvodini nisu njegova dedovina, a da su je seljaci koji zive uz Tamis najvise opustosili tokom prethodnih godina. Udaljavanje ribolvaca je samo nacin da omoguce tim istim seljacima neometan "rad" mrezama! A laze ako kaze da ce stati tome na kraj na ovaj nacin, jer niko nece protiv svok oca, brata, kuma, komsije... Provereno!

Drugo, doplatna dozvola MORA da bude DOPLATNA za sve. Znaci, da bi je nabavio, ribolovac mora pre toga da ima opstu dozvolu (ovu od 4600+clanarina). Ako ljudi koji zive po Vojvodini budu povlasceni i omoguci im se da kupe samo doplatnu dozvolu ili jos gore da njima opsta dozvola vazi za Tamis samo zato sto zive u nekoj od Vojvodjanskih opstina i sto su tu kupili dozvolu, onda je to direktno krsenje zakona. Valjala bi neka robija u tom slucaju...
Citiraj:
Vazi ili ne vazi dozvola!!!!

Neki nasi ribolovci su od strane vojvodjanskih ribocuvara vracani sa Tamisa. Svako treba da napravi izvestaj o tome i da preda predsedniku svog udruzenja, a on to dalje prosledjuje upravniku ribolovnog podrucja cije dozvole distribuira, dok on dalje podnosi tuzbu ministarstvu!
Dule Jovanovic je juce licno rekao da su to samo provokacije i da to njemu nije u interesu, i da nesto tako nikad ne bi uradio. U potpunosti postuje odluke ministarstva i jedinstvenu dozvolu! Ako se neko nadje u nezgodnoj situaciji neka se slobodno pozove na ove njegove reci!

Evo jos jednog primera licemerja ljudi iz RSV, pre svega Duleta Jovanovica. Umesto da resi problem on savetuje da covek pise izvestaj! Znaci, ja se organizujem za vikend. Prvi slobodan koji imam zbog posla. Odem na Tamis (koji jos uvek NIJE voda II kategorije) naidje neki vo od cuvara i natera me da se spakujem i vratim... I sta? Da pisem izvestaj!? A ko ce da nadoknadi moje potroseno gorivo i ostali pripremu za taj dan? Ko ce da mi nadoknadi to sto mi je dan propao? Lepo je prati ruke... Ali ja zelim da onaj ko se poneo protivno zakonu bude kaznjen a ja kao ostecena strana adekvatno obestecen, bilo na racun organizacije koja upravlja vodom, bilo na racun udruzenja za koje radi ribocuvarska sluzba. Ako bilo sta od ovoga gore napisanog prodje - to je stamota za Srbiju! Obican lopovluk i kradja (Mislim, 10000 DOPLATE za Gradac. Mnogo je kume, mnogo je!)

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 24, 2010 2:38 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Pa ti sada posle ovakvih nesuvislih svinjarija ministarstva, koje je praktično odrešilo ruke dokazano bahatim upravljačima, nemoj biti besan i vulgaran-već "konstruktivno kritikuj". Ajde...
Samo deri: http://www.youtube.com/watch?v=s93nbULBZAM ili http://www.youtube.com/watch?v=6XTVtPKsqmM

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 71 72 73 74 75 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris