2pike napisao:
Ja predlazem da svi prestanemo da vadimo licne karte i vozacke dozvole posto nam se ne svidja u kakvoj drzavi zivimo. Sto da bezveze bacamo pare na taxe kad u drzavi vladaju javasluk, lopovluk i beznadje. Prolazite na crveno na semaforima, kad nema saobracajaca na svakoj raskrsnici, secite drzavne sume kad nema sumara kraj svake bukve, ma, imate pravo da radite sta hocete jer vam se ne svidja u kakvoj drzavi zivimo.
UPRAVO ZBOG TAKVOM STAVA I IMAMO SITUACIJU KAKVA JESTE!!!
Sto i udruzenja i vecina ribolovaca misle da su ribe i voda nesto sto ne podleze normalnim zakonima, nisu u istom rangu sa ostalim granama privrede, turizma, ekologije. Sto svi misle da su riba i vode nesto sto pripada svima, pa stoga moze da se radi sta god vam padne na pamet. Sto bi placali dozvole, kad je slabo cuvanje vode?
Zato sto ce sutra neki klinac da pogleda nas, varalicare sa opremom i garderobom od par stotina (hiljada) evra, kako pecamo bez dozvole. Cek, pa ako oni ne uzimaju dozvolu, a nije im zao da potrose silne pare na pribor, sto bi ja uzimao dozvolu? Ionako nece da mi se isplati. Bolje da za te pare kupim: Pribor, dinamit, mrezu, alkohol, drogu... ili nesto trece... I imacete jednog sportskog ribolovca manje, jednog manje koji bi mozda mogao ZVANICNO I LEGALNO da podigne glas protiv rasula na vodi...
Da se nastavim:
Ili da svom detetu sutra kazes da dozvole kupuju samo budale i da je bolje pecati bez nje jer je katastrofalno stanje na vodi.