ilunga napisao:
Interesuje me samo:
-Da li je novi korisnik zaposlio nekog od ljudi koji su ranije "cuvali" jezero i koji su upleteni u tu lopovsku mrezu?
-Te dve Kragujevacke firme koje nisu prosle na konkursu koja iskustva imaju u cuvanju voda,koje su vode do sada cuvale i koliko imaju ribocuvara sa licencom?
-Kako novi korisnik moze da bude odgovoran za lose stanje,kradju,kanalizaciju kad je vodu preuzeo pre par meseci?
Nikog ne branim ali mi je cudno da se sad sve prljavstine od zadnjih 5,6,7 godina pripisuju Rivers Guardu???
Prvo:trenutno jezero cuvaju samo
tri
cuvara i koliko je meni poznato nema cuvara koji su ranije cuvali
Drugo:Zasto mora da ima iskustva,nista se ti ne brini ima u tim udruzenjma mnogo iskusnih,pametnih i ucenih ljudi koji bi sigurno bolje cuvali nego sto to rade ovi iz RG-a.Kakva to specijalna licenca treba,kao da je to neka nauka,pa pogledaj kakvo je stanje na Moravi-u sred dana im razvlace mreze na uscu u Dunav.
Trece:Licno sam bio na konferenciji za stampu i novinari su malo to lose preneli,niko nije pomenuo da je trenutni korisnik kriv za sadasnje stanje na gruzanskom jezeru,nego je receno za ranije korisnike,a oni posto su poceli da cuvaju kao prvo i osnovno bi trebalo da imaju planove o zaposljavanju jos cuvara,a ne da onoliko jezero cuvaju samo tri coveka,a jednog znam licno Saleta(covek izgibe od posla),pa onda plan o poribljavanju,pa ako treba i dodatne zabrane pecanja;e tako se cuva riblji fond,a ne da odmah razmisljaju kako ce da uvedu doplatne dozvole i da nam izbiju i onako prazne novcanike.Ove godine nije proslo to sa doplatnim dozvolama,a kako sam cuo sledece godine nam ne gine doplatna.A sto se mene tice,ja je sigurno necu uzeti,mogu samo da dobiju ono da isteraju oci
I cetvrto:niko njima nije nista lose pripisao i nikakve prljavstine jer oni nisu ni cuvali ovaj deo ribarskog podrucja,a kako rade vidi se na podrucju Srbija centar,ne bih bas rekao da su ribolovci zadovoljni,ja sigurno nisam