Danas je Pon Jun 16, 2025 10:50 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 294 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 20 21 22 23 24 Elipsa 30 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pon Maj 09, 2011 11:24 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Maj 23, 2009 12:31 pm
PikeR napisao:
Stanje je odlicno! :roll: Posle 7-8 izlazaka i 2 dana kampovanja na jezeru od cuvara ni traga ni glasa. Smudjeve od 100-ak grama vecina nesavesnih ribolovaca odnosi kucama :evil: U pitanju su pune cuvarke a ta riba se uglavnom lovi na kedere i to na svega 7-8 stapova po ribolovcu :evil: :evil: .

Eto toliko od River's Guard-a,obećavali su kule i gradove :evil:,a još hoće kako sam čuo da uvedu doplatnu dozvolu sledeće godine :lol:

Vrh

PostPoslato: Pon Maj 09, 2011 11:33 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 1:19 pm
Pa nisu za dzabe trazili da se njihova tema zakljuca,
da nebi mogli da pisemo sta se sve radi ispred njihovih ociju.

Vrh

PostPoslato: Pon Maj 09, 2011 1:15 pm 

Pridružio se: Pon Feb 01, 2010 9:10 pm
covek je u pravu i ja bi tamo 3 dana nigde cuvara ,,,, a ovo mi je 15 izlazak na jezeru nijednom ih nisam sreo :!: :!: :!:

Vrh

PostPoslato: Pon Maj 09, 2011 2:58 pm 

Pridružio se: Čet Dec 24, 2009 8:27 pm
Ni ja ih ne vidjam,jer uopste i ne idem na to jezero. :lol:
Za dve do tri godine proglasice vodu,tehnickom.Istu sudbinu ocekuje kako Moravu,tako i slicne vode na teritoriji ove jadne Sumadije.Kad sve razj.ebu i opustose,kako seljaci tako i raznorazne gazde(??),onda stupa na snagu Evropa da komanduje,uci pameti jer nece dozvoliti da unistavamo okolne zemlje zbog naseg (ne)mentaliteta divljackog,rusilackog,primitivnog,primatskog,nerazumnog, krajnjeg za posmatranje.
Videli smo Perucac,videli smo J.Moravu.
Malo mi je glupa,tupa,lazljiva,ljigava,bez tezine je, parola Ja Volim Srbiju.Da,volim,ali ne ono sto se krece po njoj(80%),ostatak je ono sto je na njoj i tih 20% su ljudi koji teze da bar malo odrze stanje kakvo bi trebalo da bude u sustini(normalno).

Vrh

PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 8:29 pm 

Pridružio se: Pet Nov 27, 2009 1:19 am
Malo sam dobio vremena, pa rekoh da vidim šta se piše o Gruži. Bogami ima svega po malo, od onih koji shvataju problematiku ovog jezera, pa do, kao po običaju, zlonamernih gluposti.
Ok, ajde da probam da komuniciram sa onima koji bi zaista da pomognu, a svaka vrsta pomoći je prihvatljiva.

Vrh

PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 8:33 pm 

Stefanajs napisao:
covek je u pravu i ja bi tamo 3 dana nigde cuvara ,,,, a ovo mi je 15 izlazak na jezeru nijednom ih nisam sreo :!: :!: :!:

Znači laž, ali baš notorna. U periodu od 01.04. do 15.06. nije bilo ni jednog dana da na jezeru nije bilo ribočuvara. Rezultat toga je preko 3500 iskontrolisanih ribolovaca, tako da ako si zaista tamo bio petnaestak puta, ovo što si napisao je prosto nemoguće.

Vrh

PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 8:43 pm 

Statistika je čudo. U tom smislu prikupili smo veoma interesantne podatke koji bi mogli da Vas zanimaju. Evo samo jednog podatka koji je do sad sakrivan od javnosti.Od svih ribolovaca koji posećuju Gružu, svega 30% su ribolovci iz Kragujevca. Zapanjujuć podatak, obzirom da je do sad vladalo mišljenje da je većina ribolovaca na ovom jezeru iz Kragujevca.

Vrh

PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 8:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Maj 23, 2009 12:31 pm
Pa posle kažete kragujevčani sj..li jezero,a ja i dalje stojim pri svome da su za upropašćavanje jezera najzaslužniji Čačani,čak su prvi počeli da grade vikendice na jezeru.

Vrh

PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 8:59 pm 

Kako god. Pokušaću da Vam predstavim situaciju na Gruži.
Ovo jezero je već nekih dvadesetak godina veoma aktuelno za ribokradice. Manje, više, poslednjih deset godina jedni isti ljudi su ribokrađom uzurpirali jezero, a najgore je bilo 2009. i 2010. godine. Obzirom na činjenicu da isti ljudi već godinama kradu na jezeru, potpuno mi je neverovatna činjenica da nikada niko od njih nije uhvaćen od strane ribočuvara, a ne daj bože da je nekome napisana prijava.
Za ovaj kratak period mi smo uhvatili na delu takozvanog Tucka i takozvanog Mićka sa sinom, sva triojica iz Kragujevca. Valjda je to i za one naše najveće protivnike, dovoljan dokaz kakve su nam namere. Međutim, daleko od toga da je posao završen.
Ono što je zaista veoma negativno, jeste ponašanje ribolovaca na ovom jezeru. Već u više navrata zatekli smo mreže, tik pored zabačenih štapova. Dakle, nema šanse da taj ribolovac čiji su štapovi nije znao za mreže, ali prosto nije hteo da prijavi, ili su čak mreže i njegove. Evo pre neki dan smo podigli mrežu dugačku 1500 metara, a koja je pri tom bila vezana za dok koji se nalazi ispred kampa članova Upravnog odbora Magme. Obzirom da je jedan od aktivista ove organizacije i Miša Tomović, mene uopšte ne čudi što smo baš tu pronašli mrežu, ali je zaista jdno što se većina ribolovaca izdaje za sportske ribolovce, a sa druge strane prikriva ili čak i sarađuje sa ribokradicama.

Vrh

PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 9:03 pm 

zeljkokg76 napisao:
Pa posle kažete kragujevčani sj..li jezero,a ja i dalje stojim pri svome da su za upropašćavanje jezera najzaslužniji Čačani,čak su prvi počeli da grade vikendice na jezeru.

Celu priču oko ribokrađe zaista vode Kragujevčani, ali kada su upitanju ribolovci, moram da kažem da smo do sada najmanje problema imali sa ribolovcima iz Kragujevca. Zapravo, naša ideja jeste da pomognemo da pravi robolovci nadvladaju jezerom. Zato smo i dozvolili čamce, kako bi se ribolovci razmileli svuda po jezeru i na taj način ga oduzeli od ribokradica koji su u dosadšnjem periodu bili u prednosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 294 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 20 21 22 23 24 Elipsa 30 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris