Polako...
Ko to kaže da Fuji fotoaparati prave lošije fotke?

Baš suprotno, što se tiče ovih kompakt i ultrazum varijanti/klasa, Fuji je rame uz rame sa Canonom i Panasonicom u poslednjih 4-5 godina. Svi ostali kaskaju za njima, a Fuji je u neki stvarima možda i ispred pomenug dvojca (ili bar nudi isto za mnogo manje love). Kao prvo,Fuji već godinama ima fenomenalne senzore (prvo superCCD, potom EXR) koji prave odlične fotke i u lošijim svetlosnim uslovima, a sve to prati i odlična Fujinon optika. Da biste dobili sličan rezultat kod Canona platićete bar 30-50% više (top modeli Ixusa, G i S modeli)...
Dakle, slobodno pazari opet Fuji i sigurno se nećeš razočarati. I kao što reče dr. Bouz, ne verujete svakakvim testerima po Net-u, ima tu svega i svačega...
p.s. Evo, ja sam neki dan ćerki kupio neki najjeftiniji mali Fuji (koštao je nekih 75 EUR otprilike) i malo sam šljocao kući sa njim i prosto sam se oduševio šta mališa radi i koliko raznih automatski modova ima (i koliko sve to dobro radi)... Recimo, ume da prepozna kada je neko žmirnuo na fotki i opali delić sekunde kasnije još jednu fotku da to koriguje... Da ne nabrajam ostalo...
Tehnika i softver jako brzo napreduju tako da danas čak i za malu sumu novca možete kupiti sasvim upotrebljiv fotoaparat...