Danas je Sre Jun 18, 2025 8:52 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 11 12 13 14 15 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:06 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
maxymus napisao:
I sad si me naterao da odgovorim. Pogaziću malopre rečeno o ćutanju.
Deo koji me plaši je
Citiraj:
Ti tražiš da se novac uloži u rad službe, što će i biti svakako

Šta je onda sa novcem do sada?

Citiraj:
Jednu godinu smo to sami finansirali, a na dalje ćemo kroz doplatnu dozvolu obezbediti izvor prihoda

Kao što već pitah, šta sa novcem do sada?

I onda
Citiraj:
Na kraju krajeva, zar je stvarno mnogo da se plati 2000 dinara za celogodišnje pecanje.

Jel ti to mene baronišeš? Ja sam već platio dozvolu (i ponovo ću) za celogodišnje pecanje, zašto bih platio još 2000? Za šta? Šta nudite?

I još nešto, 2 krivične prijave??? Ne bih se hvalio time.......
A istom tom Mićku (mislim da pričamo o istom) je sasvim slučajno izgorela kuća na jednom drugom jezeru jer se zamerio pogrešnim ljudima. Vidim da je našao drugu vreću.....

Ja ne znam o kom novcu pričaš. Već sam napisao da su naši prihodi u 2011. od korišćenja Gruže 36 dozvola izdatih u Kniću. Da pojasnim. Jezero Gruža se nalazi na teritoriji opštine Knić i samim tim po osnovu korišćenja jezera mi imamo pravo da izdajemo dozvole isključivo u opštini Knić, a to je kao što rekoh svega 36 dozvola.
Inače to što si platio u 2011. godini godišnju dozvolu, istom si stekao pravo da loviš ribu na svim vodama u Srbiji, osim za vode druge kategorije, gde je od 2012. godine svrstana i Gruža.
Kada su u pitanju ove dve krivične prijave, to je veliki pomak, jer su to ujedno i jedine krivične prijave koje su ikada podnete za nezakonit ribolov na ovom jezeru, pa ih zato i pominjem.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:08 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 4:24 pm
djurony napisao:
alcedo napisao:
djurony napisao:
Milicko, zaista nemam vremena za duži odgovor, ali ću ti ukratko odgovoriti obzirom da si se baš potrudio.
Uslovi iz Pravilnika su ispunjeni Programom upravljanja na koji smo dobili saglasnost države. Postoje nadležne institucije koje to nadgledaju i proveravaju.

Aca Milicko je pogodio sustinu i upravo sam ja to pokusao da pitam. Sve i da je ribocuvarska sluzba dobra, kao sto tvrdi korisnik, to nije dovoljno za trazenje doplate. Sta je sa ostalim uslovima koje je Aca uokvirio? Nesto uopste nemam poverenja u te "nadležne institucije koje to nadgledaju i proveravaju" :roll:

Ok, ti imaš pravoda sumnjaš u institucije, ali da bi sumnja bila potkrepljena, potrebno je da se to i dokaže. Mislim, optuživati bilo koga, a da za to nemamo dokaza, je zaista, moraš i sam priznati, malo degutantno. Zapravo, takva vrsta diskusije, gde se bez dokaza sumnja u sve i svašta, zaista nas neće nikuda odvetsi, niti će kome od toga biti bolje.

Druze, procitaj lepo ono sto pise u Pravilniku o kategorizaciji (Aca Milicko je zaokruzio par stavova na nekoj od prethodnih strana), pa ce ti biti jasno zasto ovoliko nepoverenje. Ja i dalje ne mogu da se nacudim sto ce se ubrzo svakave barustine proglasavati za neke "specijalne" ribolovne vode.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:12 pm 

igorkg napisao:
Opet ne razumem zašto hoćeš da taj kapital koji imate , u vidu tih džipova,motora.čamaca........... nabiješ nama na grbaču :?: :?: :?:
Pa valjda je to resurs vas kao dugogodišnjih korisnika raznih rib. područja, niste sve ovo nabrojano kupili samo za čuvanje Gruže :!: :!:
Jer ,koliko znam, od svega nabrojanog, na jezeru je stalno prisutan samo jedan namučeni čamac sa dva namučena čuvara u njemu,koji i urade 90% onog čime se vi hvalite.............

Ono što vi iz Jagodine nekad upadnete kao u akcionim filmovima, to je samo marketing

Pa nije tačno ni to za ova dva namučena ribočuvara. Svi oni imaju podjednako dobre rezultate i veoma slučnu satnicu na Gruži, a to možeš i sam da pitaš Saleta ako meni ne veruješ.

Drugo, nikome ja ništa ne nabijam na grbaču, ali to jeste oprema koja je naše vlasništvo i koja je mnogo, mnogo više od opreme koja je ikada korišćena na ovom jezeru. Dakle, činjenica je da je oprema naša i da je plaćena našim parama, te da se ista upotrebljava za čuvanje jezera.
Međotim, ako ti ni to ne valja, a vidim da si upućen, ajde navedi opremu predhodnih korisnika koji su čuvali ovo jezero, a isto su naplaćivali dozvole i imali, čak i više para od nas da kupe opremu i upotrebe je za čuvanje jezera.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:15 pm 

Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 8:47 pm
djurony napisao:
Ja tebe zaista ne razumem. Evo reci ti sam koliko košta sledeća oprema koju koristimo za čuvanje jezera.
Dva Land Rovera 2005 godište, jedna Lada 2007 godište, jedan čamac Big Foot sa Hondom od 40 ks, jedan gumeni čamac 4.7 metara sa motorom Tohatcu 20 ks, jedan gumeni čamac Yamaha sa motorom tohatcu 10 ks i jedan limeni čamac sa motorom Yamaha od 8 ks.
Zatim izračunaj koliko je goriva utrošeno i na to dodaj plate za 12 meseci, pa da vidimo ko ovde priča nešto bez veze a ko sa nekom vezom.

Covece to ti je SVA oprema koju imas za celo podrucje,i ti Land Roveri vise lice na neke kineske dzipove sa odgovarajucim oznakama ali ajde,nemoj da nas mazes da je to samo za jedno jezero bre i to si kupio jos odavno,a ne rece li pre neki mesec dok si bio pod"Rangoo"da si smanjio broj ribocuvara sa 17 na,dal bese 13,moram da potrazim,zasto sad doplatna ako si smanjio broj ribocuvara,i opremu verovatno do sad isplatio ako si uzeo na kredit ili lizing?
Zasto tvoj ribocuvar nije dosao kad ga je Lomunac zvao i da napise 3x25000 ili koliko je vec za grabuljanje i plus par mrtvih stuka i somica izadje to na skoro soma eura na jednu baru za jedno popodne,nego jos prijavio coveka pa sledeci put kad ga videli grabuljasi pomenuli mu to i nastavili svoj posao!
Koje to ribe ima u izuzetnim kolicinama nisi napisao,a to mora da ispunjava jezero da se trazi doplatna,sigurno si napisao da cverglana ima u izuzetnim kolicinama,koliko ljudi njega peca to mi kazi i necu da te pitam nista vise za doplatnu?
Odgovori na pitanja koja sam ti vec 3 puta postavio?

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:16 pm 
Korisnikov avatar

djurony napisao:
Na kraju krajeva, zar je stvarno mnogo da se plati 2000 dinara za celogodišnje pecanje.

Naravno da je mnogo!!!
I nije to 2000, vec 7000 ili cak mnogo vise. Ja pecam po Kolubari, Savi, nekim barama, par puta godisnje na Drini (Bajina Basta i Ljubovija), Gradcu, dosao bih i na jedan vikend na Gruzu. Sad ti lepo izracunaj: osnovna dozvola + doplate za Gradac, Drinu, Gruzu (koja usput ne moze da se poredi sa prethodne 2) pa ces dobiti preko 20000din. - preskupa zajebancija :evil:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:18 pm 

Ja taj Pravilnik znam napamet, jer to mi je posao. Dakle, da kažem ponovo. Jezero ispunjava uslove za kategorizaciju, a u skladu sa istraživanjima koje je obavio Prirodno matematični fakultet iz Kragujevca.
Inače, istraživanja su vršena više od šest meseci, a pošto ti ljudi imaju neke diplome, ja se ne bih usudio da tek tako iste prozivam i sumnjam u njihovo znanje.

Međutim, mogu da kažem i iz nekog ličnog iskustva. Veoma uspešno sam prošle godine pecao na jezeru i da na osnovu toga da se u to vreme na drugim vodama nije lovilo skoro ništa, mogu kao ribolovac da zaključim da u jezeru ima lepe ribe, što se poklapa sa istraživanjima stručnih lica.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:20 pm 

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 9:22 pm
Amin :!: :!: :!:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:20 pm 

alcedo napisao:
djurony napisao:

Naravno da je mnogo!!!
I nije to 2000, vec 7000 ili cak mnogo vise. Ja pecam po Kolubari, Savi, nekim barama, par puta godisnje na Drini (Bajina Basta i Ljubovija), Gradcu, dosao bih i na jedan vikend na Gruzu. Sad ti lepo izracunaj: osnovna dozvola + doplate za Gradac, Drinu, Gruzu (koja usput ne moze da se poredi sa prethodne 2) pa ces dobiti preko 20000din. - preskupa zajebancija :evil:

Za naš standard sve je mnogo i tu se slažem sa tobom. Ali pošto sve košta, pa i čuvanje ribolovnih voda, to od nekuda mora da se finansira, a u skladu sa našim zakonom, to se finansira prodajom dozvola.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:25 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:57 pm
djurony napisao:

Međutim, mogu da kažem i iz nekog ličnog iskustva. Veoma uspešno sam prošle godine pecao na jezeru i da na osnovu toga da se u to vreme na drugim vodama nije lovilo skoro ništa, mogu kao ribolovac da zaključim da u jezeru ima lepe ribe, što se poklapa sa istraživanjima stručnih lica.

Aj bre nemoj da nas zajebavas sad kad moram tako da ti kazem!!!
Cime si pecao? Mrezom? Dinamitom?
Ja sam mislio da si ti ozbiljan al izgleda da ti je mnogo dosadno pa nas j...es malo veceras

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:30 pm 
Korisnikov avatar

djurony napisao:
Ja taj Pravilnik znam napamet, jer to mi je posao. Dakle, da kažem ponovo. Jezero ispunjava uslove za kategorizaciju, a u skladu sa istraživanjima koje je obavio Prirodno matematični fakultet iz Kragujevca.
Inače, istraživanja su vršena više od šest meseci, a pošto ti ljudi imaju neke diplome, ja se ne bih usudio da tek tako iste prozivam i sumnjam u njihovo znanje.

Secas li se afere oko kupovine fakultetskih diploma u KG? Prema tome, sta je jedno usr*no istrazivanje? Imam puno pravo da sumnjam!!!

djurony napisao:

"U jezeru ima lepe ribe" nije dovoljno da vidite moje 2000. Pozdrav i puno uspeha u radu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 11 12 13 14 15 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris