Peticiju sam lično sastavio. Juče je predat tekst na usvajanje i podršku od strane ribolovačkog udruženja Kragujevac (koje okuplja sva udruženja u gradu). U njoj stoji i pitanje doplatne dozvole za Gružu, i zahtev za preispitivanje kriterijuma kategorizacije vode (za to već par dana očekujemo i odgovor čini mi se pomoćnika ministra za pitanja ribolova) , i još neka pitanja. Peticija će biti podržana od strane udruženja, i dobićemo je pečatiranu. Ako administracija to bude dozvolila, plan je da peticiju okačimo i ovde, i svuda, da svi imaju primer, da naravno u okviru nekih svojih mogućnosti (ako to žele) potpišu peticiju i odnesu svima na potpis kojima je to u ineteresu, da krenemo u jednu blagu revoluciju, da damo svima do znanja da mi nismo mesari, nego savesni ribolovci, koji jedino žele boljitak naših voda, i zdravu okolinu. Naša je (možda i optimistična) procena da ćemo za nekih mesec dana sakupiti oko 4-5000 potpisa samo na teritoriji Kragujevca. Imamo pravo da se nadamo u to jer su neke prošle peticije bile i više podržane, a sad se radi o onome što ljude najviše boli - džep. Ako i ostale kolege po regionima budu imale želju da podrže, jer ne radi se o Gruži, radi se o celoj Srbiji i svima nama, taj broj biće daleko veći. A onda mediji, apeli, širenje ideje, i konačno - pobeda! I naravno, delovanje i podrška svima koji to budu želeli.
_________________ Kažeš da voliš svoju decu, a vidi šta im ostavljaš - mrtva priroda, slika našeg vremena
|