Danas je Čet Mar 28, 2024 12:57 pm

Sva vremena su u UTC+01:00 Europe/Paris




Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 35 36 37 38 39 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 7:26 pm 
OffLine

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
Postovi: 0
Utešno je to što mislite da ste dobili bitku, a ne vidite da ste izgubili rat. Sve što radite, samo sebi pravite štetu, ali ni to ne shvatate. Verovatno su vam ovi iz Magme objasnili da to tako treba. Tek da se zna, kada su jezero čuvali ljudi iz Magme, na jezeru su bile stacionirane 4 hladnjače za skladištenje ribe. Sad bar toga nema.
I samo još nešto, pitajte svoje prijatelje, Tomovića i Zorana Mihajlovića, koga su oni uhvatili na delu za dve godine na jezeru i koliko su prijava podneli i da li je neko osuđen po tom pitanju, pa onda tek možete sa mnom da pričate na tu temu.

Ako se već bavite ovom temom, bilo bi lepo da malo pročitate zakon, pa da nešto naučite, kako ne.bi pričali koješta. Kao prvo, po osnovu upravljanja jezerom Gruža, RG je stekao pravo izdavanja dozvola samo na teritoriji opštine Knić, ali ne i u Kg. U skladu sa tim, ko god bude upravljao jezerom, ima pravo na prihode od oko 40 dozvola. Ako bi uradio drugačije, dobio bi prijavu inspekcije i bilo bi mu oduzeto jezero.
Ako iko misli da može da čuva jezero sa 40 dozvola, neka mi se javi oko preuzimanja jezera.

Dakle, kada je u pitanju pisljivih 2000 dinara, oko kojih ste se vi varalicari pobunili, hajde i o tome da popričamo. Koliko je to mnogo para za godinu dana ribolova, kada baš vi varalicari imate najskuplji i najkvalitetniji pribor. Uostalom, plaćate voblere 7, 8 eura, i za to vam nije problem, ali je problem da platite dozvolu za ribolov koja služi za čuvanje jezera.
Eto koliko ste vi pošteni i korektni, pa i svi vaši komentari.

I da Vam kažem još ovo.uopšte me ne čudi što su se protiv doplate dozvole pobunili baš Kragujevčani i što je pobuna krenula iz Magme. Tom pobunom ste samo dokazali da Vam do jezera i čuvanja istog uopšte nije stalo.
Uostalom, kako vi sebe nazivate, sumadinci, bilo bi pošteno da prvo očistite svoje dvorište, pa da onda verujete u tuđe. Baš vi sumadinci ste čuvali jezero poslednje tri godine najvećeg lopovluka na jezeru.
Tek kad o tome progovorite, imaćete pravo da kritikujete druge.

Gubnik tvoj stric beše Miša Tomović. Hoćeš li da budeš ljubazan pa da nam otkrijes, koliko je on za dve godine pohvatao lopova na jezeru, i koliko je prijava napisao.
Za sve one koji neznanju ko ke Miša Tomović, to je Gubnikov stric koji je bio dve godine upravnik ribočuvarske službe na Gruzi, u vreme najveće krađe ribe, u vreme kada su ribocuvari na kapijama držali natpis "prodajem ribu", u vreme kada su na obali jezera bile stacionirane četiri hladnjače za skladištenje ribe, u vreme kada se pojavio cverglan na jezeru, u vreme kada su somovi masovno lovljeni uz pomoć samica i da ne nabrajam više.
To što sam napisao zna ceo Kragujevac, samo nezna Gubnik.
Ili možda zna, ali je dobio zadatak od strica da pljuje po svemu, ne bi li se slučajno isti nekim čudom ponovo vratio na jezero. Pa, lepo se živelo od reketa, čoveku nedostaje 100 evrica za noć.

A vidi šta čovek predlaže, da njega i njemu slične primim za volontere. Čudo niste predložili da primim i Bojdzu, Srbu, Nacka, Mićka, Tucka. Pa to mu dođe na isto. Nisu ovi što sam ih nabrojao ništa gori od Tomovića i njegove rodbine i prijatelja iz Magme.


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 8:07 pm 
OffLine

Pridružio se: Uto Nov 08, 2011 4:50 pm
Postovi: 38
djurony napisao:
Dakle, kada je u pitanju pisljivih 2000 dinara, oko kojih ste se vi varalicari pobunili, hajde i o tome da popričamo. Koliko je to mnogo para za godinu dana ribolova, kada baš vi varalicari imate najskuplji i najkvalitetniji pribor. Uostalom, plaćate voblere 7, 8 eura, i za to vam nije problem, ali je problem da platite dozvolu za ribolov koja služi za čuvanje jezera.
Eto koliko ste vi pošteni i korektni, pa i svi vaši komentari.



gledano realno neko dodje par puta na to jezero a neki i spavaju tamo.
Zasto bi ko placao 2000 din,kako kazes pisljivih (mozda za tebe)
Nemozes nikog da gledas po priboru kakav je ribolovac pa da odrezes 2000din doplatu sto nisi poceo sa nesto manje novca.
Nadam se da i tebe drzava ne dere toliko po tome kakav pribor imas brotski ili vanbrodski motori , camci ,dzipovi a mozda i kamioni i avioni i sta ja znam sta sve.
Nismo jos ni u evropi... a i tamo nije skupa doplata naspram njihovih plata ovo je Srbija brale


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 8:23 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Postovi: 1497
Lokacija: Kragujevac - srce Srbije
Ja mogu vobler ako želim da platim 7-8 eura, jer znam šta za te pare dobijam, dakle znam unapred šta plaćam jer sam verovatno negde već proverio kvalitet istog.
Mogu da platim i 5 doplatnih dozvola, hvala dragom Bogu za sada sam toliko solventan, ali u ovom slučaju ja ne znam uopšte šta dobijam za te pare. A kvalitet vašeg rada sam već iskusio. I iskreno, nisam zadovoljan, znam da možete i bolje.
E sad malo zakon, ako je tako kao što ti tvrdiš, šta je sa dozvolama koje se prodaju u Kragujevcu u udruženjima, čije su to dozvole i kome idu pare od istih? Ja nisam dobio nikakve pare, jel bi trebalo? Da znam da se žalim ako ima razloga.

A sa ovom konstatacijom si brajko moj pobedio, svaka čast.
Citiraj:
Utešno je to što mislite da ste dobili bitku, a ne vidite da ste izgubili rat.


Bolje bi bilo da terate one kormorane sa Morave (da, da, ima ih), pojedoše sve što pliva, ili možda bušite rupe gde još treba, ne bi trebalo da razmišljate o "pišljivih" 2000 dinara koje toliko želiš.

I da, meni Tomović nije stric. Nije mi ništa, čoveka sam video možda 2 puta u životu.

_________________
Kažeš da voliš svoju decu, a vidi šta im ostavljaš - mrtva priroda, slika našeg vremena


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 8:27 pm 
OffLine

Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 9:20 pm
Postovi: 383
Lokacija: NSW
Djuro, ne bune se samo Kragujevčani, ima nas ovde i Jagodinaca i drugih. I nismo svi samo varaličari ako smo ovde na forumu, samo sebe zakopavaš glupim razlozima zašto neko ne treba da bude "stipsa za 20 evra, kad daje tolike pare na pribor".

Nije ovde tema direktno, ali dozvolite da dam još jedan razlog zašto (kao Jagodinac) ne dam pare Djuri bilo da se krije iza naziva pravnog lica "Magnum", "VM", "RG", sutra "DRMR". Pitaću Đuru koliko para je bačeno u prvo Bagrdansko jezero za poribljavanje u "prvom mandatu"? Koliko ono beše tona ribe? Sećam se da se plaćala DNEVNA dozvola. Gde je sada ta riba? Jel beše prebačena u Predor? Ah da, Predor, "drugi mandat", negde 2005-2006. Tačnije El Predor, najbolji šaranski revir u Jevropi! I sajt je postojao. Koliko beše neke ribe bačeno tamo? Koliko para je uloženo u uređenje obala i uopšte u pravljenje tog revira? Kako on izgleda danas. Ima li pristupa obali uopšte?

Za nekih 10 godina kako upravljaš vodama ja sam samo svedok da ribe ima sve manje. Dozvolu više ne kupujem, jer ribočuvare vidim samo u novinama (isto gde i ribu). Ja debeloj guski ne mažem guzicu! Neću iz prostog razloga što ne moram! Još uvek imam izbor. BOLJE 4 PECANJA NA REVIRU NEGO DOPLATA ZA GRUŽU! Na žalost prosečan Kragujevčanin nema izbor i to je karta na koju vi igrate. Broj ribolovaca koji nemaju kud sem na Gružu puta 2000 dinara, pa da trljamo ruke.

Iznenađuje me da neko ko je devedesetih duvao u pištaljku posle 10 godina vlasti ne može da razume da se neko buni protiv njega! Mi smo svi oni (glasači) koji su iznevereni vlašću takvih pojedinaca.
PARE NE DAMO! (Osim po 7-8 evra za Rapalu, jer smo bitange i sa jeftinijim nećemo da pecamo)

Bistro!


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 8:39 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 1:42 pm
Postovi: 336
Lokacija: Harstad-Norway
Kad kazem da im fale menadzerske sposobnosti upravo na ovo mislim :!: :!:

Ne mozes Djuro protiv naroda,nisu mogli ni kraljevi ni carevi :!:

U pravu si za lopove i za vecinu stvari (sem za "pisljivih 2000") ali sam sebi kopas jarak.

Sto ne dogovoris sastanak sa ekipom iz KG,oni nek ociste svoje redove od svima znanih lopova,
a ti sedi u kola i idi da cujes i njihovo misljenje, i prezentuj svoje planove itd
popijte kafu,i to je nesto za pocetak.

Pruzi prvi ruku ovo ovako nikuda ne vodi.

_________________
a da mene neko pita ja bih sedeo na vrhu planete i brojao zvezde


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 8:40 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 10:44 pm
Postovi: 228
Lokacija: Šumadija brale i to Kragujevac
kum žoržo napisao:
E cilj nam je između ostalog da ta ista banda ne dođe ponovo na vlast,zato smo mi varaličari i pokrenuli sve to,a ne oni koji su odmah počeli da se hvale da je ta inicijativa potekla od njih,od takozvanog saveza ribolovaca Šumadije koji niko i ne priznaje jer faktički ne postoji i tu se najmanje pitaju,a članovi su navodno ribolovačka udruženja Magma,Bagremar,Šumadija i još neki navodno iz Topole,Rače...A to što su navodno izvadili ne znam koliko kilometara mreža,to ne pije vodu jer oni ni ne smeju da dozvole da se te mreže nađu u vodi,a ne da se hvale kako stalno vade mreže i to samo pokazuje njihovu nesposobnost da ne mogu da se uhvate u koštac sa ribokradicama ili jednostavno nemaju muda.

djurony napisao:
Utešno je to što mislite da ste dobili bitku, a ne vidite da ste izgubili rat. Sve što radite, samo sebi pravite štetu, ali ni to ne shvatate. Verovatno su vam ovi iz Magme objasnili da to tako treba.

E kad moram sebe da citiram i da ponovim dotičnom.Nemamo nikakve veze sa Tomovićem i Magmom,ja čak nisam ni njihov član niti član drugih udruženja koji su zahvaljujući njima i njihovoj halapljivosti izgubili vode pre više godina jer nisu mogli da se slože.Sve smo mi varaličari sami pokrenuli,inače oni ne bi mrdnuli .I što bi rekao jedan naš Kragujevčanin Mislim nemo se ljutiš,al izgleda da si izgubio.
http://www.youtube.com/watch?v=M3valcy54ms


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 9:04 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
Postovi: 784
Lokacija: Kragujevac
E, brale, opet ti staru priču.
Nije 2000 din nego 7000din.
Prodaješ ti dozvole van Knića i to samo puca, ja imam tvoju dozvolu, svi mi imamo tvoju dozvolu kupljenu u Kragujevcu, ne u Kniću. I nemoj više da lažeš i da nam vređaš inteligenciju.

Ni Tomović, ni ti niste uhvatili nikog, niti to planirate. I to je problem, možeš da glumiš "facu" u kancelariji sa cvikama za sunce :lol:
, da te vidimo "faco" kad stvarno navataš nekog, tad stavi cvike i kez, ovako možeš da budeš samo glumac u tvom slučaju veoma loš.

Ti nikako da shvatiš da su došli neki novi klinci, kako ne možeš ti da nas programiraš ovim glupostima koje uporno iznosiš, tako ne može ni Tomović, niti bilo ko drugi.

Tvoj je problem što je puklo, a puklo je, baš sad kad si ti zaseo, ali niko, baš niko više ne sme da se opušta. Ni ti , ni Tomović, ni oni što dolaze sa Tomovićem.

Će ne tužiš svi???!!!! Malo morgen, što bi reko Sloba!!!!

Ne moram da živim??? Moram brale, moram, ne mogu detetu da ostavim da ga zaglupljuju ovi što će ne tuže , i što lažu i mažu i oće da kradu.

Moj otac je odvajao od mojih usta za tu Gružu, da meni ostane!!! Gde si ti tada bio? Jeli tvoj otac odvajao od tvojih usta za Gružu? Naravno da nije. Ja neću ni u ludilu da odvajam od usta mog deteta da tebi ostane!!!! Ni Tomoviću, ni Janku, Ni Marku...

A probaj samo da ne radiš posao koji si sam izabrao. Gledamo te. I tužićemo te.

_________________
Varaličarska sekcija - Kragujevac


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 9:11 pm 
OffLine

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
Postovi: 0
Ko kaže da se ljutim. Ja samo kažem da neko ko kritikuje drugoga, a ima lom u svom dvorištu, prosto nema pravo na to dok ne počisti u svom dvorištu.
Ljuti treba da budu oni pošteni ribolovci koji misle dobro jezeru, ali to ćete shvatiti kad bude kasno.
Niti trazim, niti očekujem da me neko voli, hvali, tapše po ramenu. U stvari, odavno je jedan pametan čovek rekao, VEĆINA OBIČNO NIJE U PRAVU.
Teško da može da razume o čemu pričam, onaj koji će radije da kupi rapalu, nego da plati dozvolu.

Ja sam ti već rekao, procitaj zakon da bi znao o čemu pričaš. Kragujevac se nalazi na ribarskom području Srbija Centar, i sredstva od tih dozvola se mogu namenski upotrebiti za to ribarsko područje, a ne za neko drugo, pa tako ni za Gruzu.


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 9:18 pm 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 10, 2007 11:01 pm
Postovi: 1758
Lokacija: Beograd
Uros napisao:
Opet mreže!!!!
Nikog, ali baš nikog taj podatak ne interesuje.

Ovako nekako treba da izgleda obaveštenje korisnika voda u vezi sa ribokrađom:

Dana tog i tog, posle pripremane i organizovane akcije na sprečavanju ribokrađe na jezeru Gruža, pripadnici RG-a su na delu uhvatili Petra Petrovića, Jovana Jovanovića i ...
Pomenuta lica su zatečena prilikom postavljanja mreža i drugih nedozvoljenih alata na delu jezera poznat kao "Zmijarnik". Kod njih je zatečeno u posedu 10000m mreža , 3 strujna agregata za ubijanje i omamljivanje ribe i 70 kg na taj načim ulovljene ribe. Od toga 30kg Smuđa , 15 kg Šarana, 10 kg Štuke i 15kg ostale ribe.
Protiv počinioca ovog nedela podneta je krivična prijava i predati su istražnom sudiji.
Zbog štete koje su ovakvim činom napravili zaprećana je kazna zatvora od toliko i toliko, kao i novčana kazna u iznosu tom i tom.

RG ovom prilikom se zahvaljuje na saradnji sportsko - rekreativnim ribolovcima koji su pomogli ovoj uspešnoj akciji davanjem korisnih i pouzdanih informacija.
RG poziva sve sportsko- rekreativne ribolovce na riblju čorbu(biće sigurno mrtve ribe koju neće vrećati) dana tog i tog , na tom i tom mestu, s nadom da ćemo ovako uspešnu saradnju nastaviti i dalje.

Uprava RG-a


EEEEeee, tako se to radi!!!![/color]


Kratko ali tacno! Kada bi se ovako radilo, verujem da bi ribokradja bila brzo iskorenjena i ne vidim drugi nacin od ovog.


Vrh
   
 
PostPoslato: Ned Feb 12, 2012 9:24 pm 
OffLine

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
Postovi: 0
Uroše crni Uroše. Tek da se zna ko ovde lupa gluposti. Jesi napaljen, ali nisi baš mnogo pametan.
Da ne misle drugi da ti znaš o čemu pričaš, pošto neznaš, u prošloj godini ja sam nahvatao 84 lica na Gruzi koji su bili u prekršaju ili krivičnom delu i protiv kojih se vode postupci.
A u protekle četiri godine imam takvih 1700.
Ako misliš da ne govorim istinu, izvoli kod mene u službene prostorije da se uveri sam. Ali ako govorim istinu, moraćeš da pojedes bar toliko papira koliko su teške sve prijave koje ću ti staviti na uvid.


Vrh
   
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 35 36 37 38 39 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+01:00 Europe/Paris


Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gosta


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Idi na:  
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Prevod - www.CyberCom.rs