Danas je Uto Jun 17, 2025 12:47 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Pon Okt 15, 2012 12:23 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
sambuka napisao:
Ljudi,danas sam varlicario malo u Slankamenu. Nista nije bilo,ali popricao sam sa ribocuvarem koji trazi jednog strujarosa. Ispostavilo se da ga znam. Sve sam mu rekao,gde je i kako do njega doci. Covek kaze da ih je malo na tom potezu ali se trude. Neki dan su izvadili mreza i mreza i dobiju poziv od ribara koji postuju propise i imaju dozvolu da to vise ne rade. Razlog: ovi dosli i ladno pokupili njihove mreze!! Koji bezobrazluk! A kazna za strujarosa je bednih 25000...

Tolka je kazna za pecanje bez dozvole, za strujarose je u teoriji mnogo vise

Vrh

PostPoslato: Pon Okt 15, 2012 12:33 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Kada bi postojala redovna kontrola voda, propisane kazne bi bile sasvim dovoljne. Jedna novčana kazna godišnje u promeru 30-50000rsd za redovnog krivolovca je ništa, možda samo dva izlaska na vodu. E sad, ako bi prva kazna (novčana) bila žuti karton, druga već ozbiljno upozorenje, a treća bezuslovan odlazak u tvorzicu na neko lepe vreme (jer je u pitanju povratnik u kriminal) onda bi stvari bile drugačije. Slika na vodama bi bila drugačija.
Dakle, uprošćeno, nama bi za sam početak bila dovoljna redovna, ali redovna kontola voda. To bi bio ogroman napredak. Onda bismo preneli pritisak na pravosuđe i eto rešenja. Kasnije idu planovi o gazdovanju vodama, poribljavanje (ako igde bude bilo potrebno), ekologija, svest....... I za 10godina bismo mogli ponosno da stanemo pred svakog stanovnika ribolovačkog raja o kome potajnom svako od nas mašta i kažemo - dođi sad ti kod nas da vidiš šta je raj.

Vrh

PostPoslato: Pon Okt 15, 2012 7:57 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
To je poenta cele price. Da dodam- redovna i POSTENA kontrola...

Vrh

PostPoslato: Pon Okt 15, 2012 12:05 pm 
Korisnikov avatar

Pa da, džaba redovna ako nije poštena ....

Vrh

PostPoslato: Pon Okt 15, 2012 1:06 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
Ako cemo o postenju, onda prvo moramo da podjemo od nas samih.
Ovde vecina pametuje i pisu sve i svata a posle ih sretnem na pecanju i uzimaju ribu ispod mere. Prave se ludi i kriju ribu.
Onda prepucavanje sa kontrolorima i prica sta treba i kako da rade.
Postenje????
Ovih dana gledam pecarose kako vertikalisu sa kederima a posle postavljau slike kako su upecali sa tom i tom varalicom, u nadi da dobiju koju besplatno.
Da su to pojedinci pa ajde.
Ima jako dobrih i postenih pecarosa ali na zalost nedovoljno.
Da ne pisem o casopisima koji neke velicaju i stalno ih pominju i stavljaju njinove slike. A oni....blagi uzas, vise ogrebli nego sto su upecali.

Vrh

PostPoslato: Pon Okt 15, 2012 6:01 pm 
Korisnikov avatar

To što pojedinci rade, je za svaku osudu. Ali moralnu. Ovde se više radi o nekim drugim osudama, da ne kažem "presudama". Ne možeš nekome zabraniti da bude idiot, ili glup, ali možeš da zatvoriš ludog čoveka. Postoje ustanove za to.
A pojedinci, medju kojima ima i moralno posrnulih, moraju da rade posao za koji ih izmedju ostalih i ja plaćam. To nije mnogo što tražimo, nego normalno.

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 16, 2012 8:39 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Potpis na poslednja dva posta!

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Okt 17, 2012 1:49 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
maxymus napisao:
Jedna novčana kazna godišnje u promeru 30-50000rsd za redovnog krivolovca je ništa, možda samo dva izlaska na vodu. E sad, ako bi prva kazna (novčana) bila žuti karton, druga već ozbiljno upozorenje, a treća bezuslovan odlazak u tvorzicu na neko lepe vreme (jer je u pitanju povratnik u kriminal) onda bi stvari bile drugačije...

Vidi, lepa misao, ali u praksi izgleda nije tako...
Lično poznajem lika iz obližnjeg sela koji je bućkao i imao kod sebe 6 somova (neki ispod mere) kad ga je ribočuvar uhvatio! Napisana mu je prijava i on je osuđen na novčanu kaznu od 60000 dinara...
Konkretan razgovor sad u nedelju je glasio- Ja ga pitam: "Dobro, je li sad vredelo sve to!!?" On odgovara: "Što, to mi je 10-15 dana u zatvoru! Nije mi prvi put..."
U nastavku razgovora me je podsetio da je poslednji put bio osuđen na 15 dana, a izašao je posle 9- zato što je u zatvoru nestalo hrane , i u poslednjih 2 godine i 8 meseci čeka poziv na odsluženje ostatka kazne...

Ovo je konkretan slučaj za koji svi u okolini znaju... Aj' da sačekamo šta će biti epilog! A svi već znamo da je ON u pravu...

Izvinite što ovako davim, ali smatram da je naše pravosuđe trenutno više podstrek za bavljenje kriminalom nego što će nekoga da odvrati!

Vrh

PostPoslato: Sre Okt 17, 2012 2:09 pm 

Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 1:56 pm
niko nije pusten iz zatvora sto nema hrane a prekrsaj zastareva posle izvesnog vremena. treba drugacije,drustveno koristan rad je kazna,kakav zatvor i novcane kazne,treba ih terati da rade ali stvarno da rade ,ciscenje otpada kraj reka i korova i uzgred da bude obavezna i novcana kazna kao prateca...rad od 7 do 15,dorucak plati drzava,kuci rucaju i veceraju da se smanji trosak..to nije tesko ali neko treba da sprovede,samim tim bi i cene dozvola mogle da se dovedu na razuman iznos,primeren standardu,bogatsvu ribljeg fonda itd

Vrh

Tema posta: dozvola za 2013
PostPoslato: Ned Okt 21, 2012 8:22 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Sep 11, 2012 1:24 pm
Dozvola za 2013, 6000 Din, plus clanarina mislim da je to preskupo,i pitam se ko odlucuje o ceni dozvole ima li uvida u kupovnu moc ribolovaca? i da ce sve manje pecarosa kupovati dozvolu (barem mislim ,a nemoram da bunem u pravu).Dozvole sve skuplje a ribe sve manje ,sta raditi da je bude vise ? kupovinom dozvole necemo vratiti ribu uvode gde je ribokradja normalna stvar. :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris