maxymus napisao:
Jedna novčana kazna godišnje u promeru 30-50000rsd za redovnog krivolovca je ništa, možda samo dva izlaska na vodu. E sad, ako bi prva kazna (novčana) bila žuti karton, druga već ozbiljno upozorenje, a treća bezuslovan odlazak u tvorzicu na neko lepe vreme (jer je u pitanju povratnik u kriminal) onda bi stvari bile drugačije...
Vidi, lepa misao, ali u praksi izgleda nije tako...
Lično poznajem lika iz obližnjeg sela koji je bućkao i imao kod sebe 6 somova (neki ispod mere) kad ga je ribočuvar uhvatio! Napisana mu je prijava i on je osuđen na novčanu kaznu od 60000 dinara...
Konkretan razgovor sad u nedelju je glasio- Ja ga pitam: "Dobro, je li sad vredelo sve to!!?" On odgovara: "Što, to mi je 10-15 dana u zatvoru! Nije mi prvi put..."
U nastavku razgovora me je podsetio da je poslednji put bio osuđen na 15 dana, a izašao je posle 9- zato što je u zatvoru nestalo
hrane , i u poslednjih 2 godine i 8 meseci čeka poziv na odsluženje ostatka kazne...
Ovo je konkretan slučaj za koji svi u okolini znaju... Aj' da sačekamo šta će biti epilog! A svi već znamo da je ON u pravu...
Izvinite što ovako davim, ali smatram da je naše pravosuđe trenutno više podstrek za bavljenje kriminalom nego što će nekoga da odvrati!