Danas je Sre Jun 18, 2025 11:13 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 19 20 21 22 23 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 12:50 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Nov 03, 2010 1:51 pm
sad naglas razmišljam..možda ne bi bilo loše da nekako skupimo potpise po gradovima,i da neko od poznatijih u ribo krugoviama preda to u ministarstvo ili kome već i kaže im bojkotujemo dozvole zbog toga i toga,evo spisak od npr.50000 ljudi koji 2013 neće kupiti dozvolu dok se naši zahtevi ne ispune.naredne će nas biti više i više..uvalimo im spisak zahteva i molim lepo,čekamo,pratimo šta se dešava i na osnovu toga pravimo dalje akcije.nešto ko generalni štrajk.pa nek razmisle naležni da li im to odgovara.matematiku verujem i sami znaju da urade

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 1:02 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Zabole ih za potpise.
Zato se i ide na bojkot kupovine, a ne na peticiju.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 1:12 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
2pike napisao:
Definitivno jedan od najbitnijih predloga. U principu, ribolovci bi masovnim prebezima kod drugih korisnika itekako motivisali upravljace da rade bolje.
Pickin dim, a primer je: Nislije, jedete gomna deset godina, nista niste uradili kako treba? Skupe se ribolovci, pa se dogovore da svi povade dozvole npr u Zajecaru ili Leskovcu, ili negde gde ima kakvih takvih pomaka. Oooooop, stoj, stoj, stoj, onda ce morati usr Nisava da razmisli sta ce i kako dogodine

Naravno. Uplatim pare u banci na račun kome hoću, pošaljem im sliku i stigne mi dozvola poštom za 3 dana. Tako treba i mora da bude.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 1:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Nov 03, 2010 1:51 pm
nisam mislio na peticiju,nego jednostavno da im se stavi do znanja da ovaj put nije zajebancija.da vide da ima gomila koja ovaj put neće da igra kako oni sviraju.izvolte crno na belo,ovoliki broj neće kupiti dogodine,evo vam dokaz ( potpisi ) i ćao

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 1:36 pm 

Pridružio se: Sre Dec 14, 2011 3:12 pm
Tu sam da pomognem sta god zatreba :)

Samo mi recite jedno...da li da vadimo dozvolu za 2013 ili da ne pecamo ili da cekamo jos tih 15 dana sto kaze Goci pa da vidimo...

činiš greške.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 1:57 pm 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
procitaj gore Kockarov post...pozz

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 2:22 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Jedna od bitnijih stvari za koje se treba ponovo izboriti je i zabrana privrednog ribolova od 01.02. - o1.06. Tako bi se mozda i uspeo makar malo obnoviti riblji fond ako bi sacuvali ribu da moze da se izmresti i naravno veoma rigorozno poostriti i kontrole i kaznjavanje za prodaju nedoraslih (ispod mere) primeraka sto od strane privrednih ribara, tako i u ribarnicama i naravno u restoranima. Jer dok je potraznje za tim "porcijasima" bice i ponude i izlova.
Kada bi se jednog dana (eh, pusti snovi) uvelo u zakon, ali i u preksu da se zbog izlova i prodaje nedoraslih primeraka izgubi trajno dozvola i pravo na ribarenje, odnosno na bavljenje delatnoscu (ribarnica, restoran) mnogi bi se ipak dobro razmislili pre nego sto krenu da se bave takvim nezakonitim aktivnostima. Kazne kave su sada su relativno blage, osim za rekreativnog ribolovca. Jer ko god se bavi ribarenjem najveci profit ostvaruje bas tim nedoraslim primercima, jer najbolje prolaze u restoranima i nazalost na trpezama naseg naroda jer se dobar deo ljudi rukovodi nakaradnim poredjenjem (kako rece jedan covek skoro kupujuci kechige od cca 20cm): "sta je bolje mlada prasetina ili matora krmetina, isto je i sa ribom"!!!
Veoma dugotrajan i spor proces je pred nama, ne samo izboriti se za svoja prava nego i promeniti kolektivnu svest da se nesto mora promeniti inace nece nam ostati nista!

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 2:41 pm 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
jedan deo toga sto si naveo vec postoji i uredjeno je u zakonu ali nema ko da kontrolise.....

Po meni bi trebala da se uvede i kontrola prodaje alata za privredni ribolov i da se time bave ovlascene firme koje alasu bez godisne dozvole ne bi smele da prodaju bilo sta,da se unosi u knjige ko je koliko i sta uzeo......

Da se na delovima reka od posebnog znacaja zabrani bilo kakav vid privrednog ribolova a da se onima koji prekrse tu uredbu izmomenta dodeli kazna zatvora...kolko da im vise nikadn ne padne napamet nesto slicno.......recimo 1-2god :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 2:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
Citiraj:
Prodaja ribe je nekima cak i puka egzistencija u ovim vremenima. Znam coveka koji peca Smudja i prodaje i od toga placa racune drzavi, hrani cetvoroclanu porodicu i skoluje decu. Nezaposlen on, nezaposlena supruga i nenosi ribu ispod mere, ponekad pretera i nosi vise od tri zakonom dozvoljena komada. Covek je sigurno 300+ dana na vodi i sigurno da sa takvim brojem izlazaka zna gde, kada i kako da uhvati Smudja.
Da li je i on za osudu ili bolje da postane krimos i da valja gudru ili da pljacka menjacnice isl.???

Homoesoxns jel znas ciji je ovo post :?:

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 3:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Jako dobro znam, no ipak hvala na podsecanju.
Ja ni tada nisam rekao da je to ispravno, nego kao sto sam i napisao da je to nekim ljudima puka egzistencija. Ali ako si pazio na casu i pazljivo citao oba posta ja govorim o ribokradji i nedoraslim primercima, a taj cova nenosi ribu ispod mere. Bez daljneg da to sto radi nije po zakonu i nije ispravno ali je njemu alternativa da krade nesto da bi preziveo. A ako ja, on ili ti legalno upeca tri ribe u meri, nase je pravo da sa njom radimo sta nam je volja iako nemamo pravo da je prodajemo, nemamo pravo ni da neplacamo racune (zakon sankcionise) ni da upotrebimo sirenu u gradskoj zoni kada nas neko iznervira u saobracaju (zakon zabranjuje) ali malte ne svi to cinimo pa nas to ipak ne svrstava u red kriminalaca, a izlov i legalna prodaja ribe ispod mere u ribarnicama i restoranima je kriminal.
Tako da nisam pobijao samog sebe, ali mi izuzetno prija i volim da razmenjujem misljenja sa ljudima poput tebe, bili oni ili ne istomisljenici!
Pozdrav kolega i zelim ti sve najbolje u zivotu i narocito ribolovu!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 19 20 21 22 23 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris