Danas je Pet Jun 20, 2025 9:03 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 31 32 33 34 35 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Ned Dec 30, 2012 11:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 10:44 pm
Činjenica je jedna,za ono što nude korisnici voda i opšte katastrofalno stanje na vodama suludo je "bacati" bilo kakav novac za kupovinu dozvole!

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 30, 2012 11:23 pm 

Pridružio se: Pon Apr 18, 2011 1:17 pm
Pa zar na svako pecanje na koje odem da zbog 5000 gledam,levo-desno,tamo-vamo,da li ce doci ili nece,smisljam tekst sta da mu kazem
pa jos ako dodje u prisustvu policije i vucem se po sudu...ocu kako da ne,platim i opusteno....A da ispravljam drzavne nedostatke i resavam njene probleme isto,..ocu kako da ne...idem na pecanje da se odmaram i opustam...ima ribe,nema ribe i onako je slabo jedem..
:D ako nesto upecam ..i vredi,prodam u kafanu :o ..eto istine pa przite me..moje pecanje kosta 2000 a cesto sam na vodu,pa odakle bre...a i rece zoran,dozvola jeste jeftina ispada 13-14 dinara dnevno

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 30, 2012 11:30 pm 
Korisnikov avatar

talijanbc napisao:
a i rece zoran,dozvola jeste jeftina ispada 13-14 dinara dnevno

Sigurno je da ne ideš svaki dan na pecanje,tako da ne može da te košta dozvola 13-14 dinara dnevno,svako ima svoje mišljenje i pozdravljam ti tako misliš ja ne,za ovu sezonu nisam uzeo dozvolu,a bogami neću ni za 2013-tu.A i ako je neko odlučio da kupuje dozvolu,valjalo bi da se suzdrži kupovine iste barem prva tri-četiri meseca!

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 31, 2012 12:03 am 

Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 10:14 pm
talijanbc napisao:
...idem na pecanje da se odmaram i opustam...

talijanbc napisao:
ako nesto upecam ..i vredi,prodam u kafanu

:?

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 31, 2012 12:06 am 

zbog takvih kao ti ''kume''je drzava otisla u vrazju mater,sad ces ti da bojkotujes,ko si bre ti ?
i odakle ti pravo da ides u ribolov bez dozvole...a posle trazis pravdu...a sam je krsis...kupi dozvolu pa digni glas...tako da,podrzavam
bez dozvole namas pravo glasa,kume...izbacen si iz igre..crveni karton kume.i zabrana pecanja bez dozvole...budi cist i napadaj
na pecanje idem kad hocu...jerrr tako smo u mogucnosti :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 31, 2012 12:11 am 

da vasko..ne zivim od ribe..imam firmu .dosta radnika i pobegnem cesto...ima perioda kad nema ribe danima a ja opet idem ima kad ima i sta cu ..ili odnesem ili prodam..male stvarno pustim..od kile na gore ''kod nese''..bar iskreno kazem ne kakim kao ostali

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 31, 2012 12:17 am 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Dozvola je svugde ista, a razlika u vodama je ogromna. Sa republickom dozvolom u Uzicu mozes bez doplate da pecas samo na Vrutcima. To jezero se godinama ne poribljava, osim na recima. Ulova je sve manje, a ove godine je bila potpuna katastrofa. Jezero je pocelo da se drasticno ispusta jos od kraja avgusta, tako da sredinom septembra nije imalo gde da se peca. Posto je iz godine u godinu sve toplije, kupanje necesto pocinje jos od 1. maja, a od 1. juna se uveliko kupa, pa sve od 31. septembra. Ove godine su se cak kupali i u oktobru. Okolis je takav da tamo gde mozes da pridjes da pecas, tu se najvise i kupaju. U julu i avgustu, kada je jezero najpunije, riba uglavnom ne radi. Ove godine riba prakticno nije ni radila. Vecina nas koji idemo da pecamo, tu dolazimo zbog uzivanja u vodi i prirodi, a od pecanja smo digli ruke. Sad cujem da dozvola kosta 7.000 dinara, a, kao sto rekoh, sa tom dozvolom, bez doplate, jedino mozes da pecas na Vrutcima. Za pecanje od 1. maja pa do 1. oktobra, da izlazis na vodu jednom sedmicno to je ukupno 20 izlazaka i to kosta 7.000 dinara. Za tih 20 izlazaka nema sanse da vidis ribu vise od 4-5 izlazaka. Ne znam za sta traze tolike pare. Cujem sad da su uveli doplatnu dozvolu za Djetinju i Rzav 3.500 dinara, sto je CIRKUS. Kazu da su to nekakvi reviri. Cim otopli Djetinja postaje raj za pesacenje, bicikliste, rostiljdzije. Na celom toku, koji je mizeran, moze da se peca na 5-6 mesta, a to su i idealna mesta za rostilj, leti za kupanje. Najveci vir na Djetinji u Staparima su okupirali penzioneri, kojih svaki dan ima po 10-15, pored samog vira. Stvarno ne znam sta je umislio taj sto drzi vodu i zivo me interesuje koja ce budala da mu da pare. Sto se Rzava tice, on je toliko nepristupacan u vecem delu toka, da treba da plate onome ko dodje da peca.
Vlast i ovi sto gazduju vodama su potpuno izgubili kompas. Da nemam strast za pecanje, kupio bih biciklu i vozio dzabe, dok se jednog dana ne dosete pa i setnju i voznju pored jezera pocnu da naplacuju. Ranijih godina sam kupovao dozvolu pocetkom godine, a ove godine je sigurno necu kupiti pre prvog pecanja, a ono u najboljem slucaju, posto je kod nas prilicno hladno, ne moze biti pre 1. aprila. Ni tada je ne bih kupio, ali necu da sebi dozvolim da me neke budale maltretiraju.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 31, 2012 12:39 am 

Mnogi stalno kritikuju krivolov. Kod nas toga nema, jer se prakticno svi znamo u glavu. Ribocuvar naidje na pocetku sezone, posto se sve vidi na kilometar, proveri da li smo kupili dozvolu i vise ne mora da dolazi. A sto se mreza tice, jedno ko baca mreze, sve u "naucne" svrhe, je korisnik voda. Bace mrezu, odnesu ribu, utvrde da je jezero, uprkos kukanjima ribara, bogato ribom i da ne mora da se poribljava. Na kraju je neko letos rekao, kada su ponovo "naucno" izlovljavali ribu, da, u stvari, ribe ima ko pleve, nego su svi ribari losi, pa ne umeju da je upecaju. Ribocuvar uvek kaze da je riba radila juce... Od ukupnog broja ribara varalicara na Vrutcima ima manje od deset i to se jasno vidi i po broju komentatora na forumu iz uzickog kraja. Ribare i inace svi smatraju za cudake, a sta tek "normalni" ribari misle za nas varalicare...

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 31, 2012 1:24 am 

Napisah komentar pa resih da procitam sve od prve strane. Vidim da se prica o dozvoli cesto pretvori u prici o cuvarima, ribokradicama i slicno, ali ja moram da ponovim. U uzickom kraju
- mi nemamo problem sa ribokradicama
- nemamo problem sa ribocuvarima
- kod nas NEMA ribe
- konstantno ispustaju jezero
- jezero je okupirano izletnicima i kupacima
- od oktobra do maja nema sta da se upeca, tako da sezona prakticno traje 3-4 najtoplija meseca
- kod nas nema soma, stuke, smudja, bucova, mladice, pastrmke, jedino sto moze da se upeca je na poneki sitni klen i grgec.
Otud se, kao prirodno, namece pitanje, zasto bi mi placali istu cenu dozvole, kao neko na Dunavu gde svih tih riba ima?
Vidim, covek se nervira sto traze dozvolu odmah od prvog januara. Kod nas je u tom periodu jezero pod debelim ledom, a grgec se pojavi tek krajem aprila.
Zasto onda ne uvode polugodisnju dozvolu, kada iz objektivnih razloga vise od pola godine i ne prilazimo jezeru?
I na kraju, za svaku drugu vodu u okolini Uzica mora da se placa paprena doplata. Za jezera na Uvcu doplata je bila 3.000, za Drinu treba jedno 5 doplata, a sad ce da uvedu i neke izmisljene revire na kojima ne moze da se peca...
Zato je ovo sto je Goci napisao potpuno prirodno. Dozvola koja iznosi petinu prosecne plate u zemlji je obicna pljacka. Drugacije se ne moze nazvati. Ne zavisi cena dozvole, cisto da znate, niti od kursa, niti necega drugog, vec od toga sto plate zaposlenih u drzavnom sektoru konstanto rastu i ovo je u sustini cena uvecana za predvidjenu inflaciju. Vlast jednostavno ne zanima da li ima neko pare ili nema, jer vlast rednovno prima mesecnu platu od naseg poreza. Bojkot je svakako potreban i to iskljucivo putem medija. Precisno izvedena medijska akcija ce dati rezultate za 3-4 dana. Sta se pise po forumu, malo koga zanima. Zato, svi u svoje lokalne medije, a ko ima vezu i do drzavnih i krenite sa pricom o bojkotu zbog visokih cena i zbog dugogodisnjeg unistavanja ribljeg fonda i rezultati nece izostati. Da li znate koliko ta razna ribolovacka udruzenja dobijaju iz opstinskih budzeta, jer se ribolovo kod SOFK-e tretira kao sport? Tim parama rukovodi mali krug istih ljudi, koji od toga prakticno zive, pa su, samim tim, zivotno zainteresovani da se nista ne menja.
I jedna mala primedba, ne znam zasto stalno kukate na krivolovce. Sta nas briga za tu sortu ljudi? Ima ko je placen da o tome brine. Time se samo razvodnjava sustina. To bi isto bilo kao da pricamo o stanju demokratije u Srbiji, a da onda rasprava krene o ljudima koji su zbog kradje u zatvorima. Kakve to veze ima sa cenom dozvola? NIkakave. To je samo dokaz vise da oni koji godinama uzimaju pare ne rade posao za koji su placeni. Nase je, kao poreskim obveznicima da trazimo od ministarstva koje placamo i kroz porez i putem dozvole da radi transparentno i da nam konstantno polaze racune. Mi njih placamo, a ne oni nas. Mi smo ti koji bi trebalo da postavljamo uslove. Krivolovci nisu bruka nas normalnih ribolovaca, nego ministarstva, udruzenja, sudstva, korisnika voda. To bi isto bilo kao da se mi sramotimo sto lopovi pljackaju. Zasto bi se normalan gradjanin stideo sto postoje lopovi? Da li je policija, za nase uslove, odlicno placena da hvata lopove? Neka rade svoj posao.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 31, 2012 8:11 am 
Korisnikov avatar

talijanbc napisao:
zbog takvih kao ti ''kume''je drzava otisla u vrazju mater,sad ces ti da bojkotujes,ko si bre ti ?
i odakle ti pravo da ides u ribolov bez dozvole...a posle trazis pravdu...a sam je krsis...kupi dozvolu pa digni glas...tako da,podrzavam
bez dozvole namas pravo glasa,kume...izbacen si iz igre..crveni karton kume.i zabrana pecanja bez dozvole...budi cist i napadaj
na pecanje idem kad hocu...jerrr tako smo u mogucnosti :mrgreen:

Poštenjačina :mrgreen:
talijanbc napisao:
da vasko..ne zivim od ribe..imam firmu .dosta radnika i pobegnem cesto...ima perioda kad nema ribe danima a ja opet idem ima kad ima i sta cu ..ili odnesem ili prodam..male stvarno pustim..od kile na gore ''kod nese''..bar iskreno kazem ne kakim kao ostali

Čovek ima firmu ,a prodaje ribu :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 31 32 33 34 35 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris