talijanbc napisao:
toni..goci..kume i ostale pristalice..moje misljenje i molim objasnjenje,,,a sto ne ovako..
Zasto je Srbin proklet,zasto sve mora da uradi tezim putem,, i tako ne uradi nista, samo pogorsa i onako vec tesku situaciju.
Nije Srbin uopste proklet, rec je o pluralizmu misljelja. Ne mora niko da pledira da je sto posto u pravu, ali svakako ima pravo da izrazi svoje misljenje. Zbog toga i postoji visepartijski sistem. Sukob ideja, pa cija je bolja ta neka pobedi.
Zasto postoje razliciti sindikati i razlicit nacin sindikalnog organizovanja? Da bi mogli da realizuju svoje specificnosti.
Otud bi bilo potpuno prirodno da se formira i vise razlicitih ribolovackih drustava.
To nikakve veze sa bojkotom nema. Bojkot je kratkotrajna akcija, a novo ribolovacko udruzenje je pokusaj da se utice na generalnu politiku ribarstva u Srbiji.
Po mojih par komentara na ovoj temi se moze videti da o bojkotu nisam nista znao, jer je Uzice potpuno odseceno od Srbije kada je ribolov u pitanju.
Ocigledno je da je do sada postojeci sistem potpuno okostao, da ne doprinosi napretku i povecanju ribljeg fonda, naprotiv, otud je i potpuno legitimno da se formira udruzenje od dobronamernih ljudi. Ocigledno je da se na Varalicaru okupljaju ljudi koji imaju ideja i koji su prilicno uvazeni u svojoj sredini od strane obicnih ribara, tako da to vrlo lako moze da bude jezgro neceg novog i kvalitetnijeg kada je u pitanju ribolov u Srbiji.
Naravno, ovo je moj predlog, a neka svako razmisli da li je ovo pravi put. Ja mislim da jeste. Deset puta lakse je napraviti novo udruzenje, nego objasnjavati postojecim upravama da nacin na koji rade nije, u najmanju ruku, zadovoljavajuci.