Danas je Čet Jun 19, 2025 7:41 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 43 44 45 46 47 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Sre Jan 16, 2013 4:06 pm 

Pridružio se: Sub Sep 22, 2012 11:15 pm
Ja vec krenuo :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 16, 2013 7:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 11:15 pm
Mislim da meni treba da proslogodisnju dozvolu prebace i za ovu godinu posto sam prosle godine upecao jednu ribu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 17, 2013 11:07 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:13 am
Sandro, skupim urednicko administratorsko drustvo iz SU, pa se pojavimo zazalices na pozivu! :lol: :lol:
Malo off-a, a sad o topicu, cena dozvole je bila visoka vec prole godine, a o ovoj da i ne pricamo! :evil: Problem je u tome sto najveci deo ribolovaca lovi belu ribu koja se na desetine kila po izlasku (pricam o prolecnom naletu babuski) vadi, pa se onima koji to gledaju na nacin ulozeno izvadjeno na neki nacin isplati. To tacno znaju i oni koji odredjuju cenu dozvole. Ja licno ni jednu ribu nisam poneo prosle godine, a ni ne gledam to sa te strane. Dozvolu necu vaditi do daljnjeg, em podrzavam bojkot, m nema se. Vise razmisljam u tom pravcu da te pare potrosim na manje izlazaka, ali u susednu Madjarsku gde ima pregrst bogatih terena za svaku vrstu, pa bar znam za sta placam dnevnu. Mislim da je ovo sto se kod nas desava stvarno jad i beda, sa velikom dozom zloupotrebe apatije koja je zavladala u drustvu. Jadni oni koji misle da ne moze biti gore, MOZE, samo im platite pa cete videti! :(

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 21, 2013 10:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Slika

Uploaded with ImageShack.us

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 6:31 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 03, 2010 2:38 pm
Nije skupa dozvola za sportski ribolov u Srbiji.(Mali je standard vecine ljudi, al to je druga tema).
Ko je bar malo isao van i tamo placao dozvole za pecanje zna to vrlo dobro.

http://www.m2m-solutions.rs/

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 6:51 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Nije tako skupa ni putarina-ali su putevi usrani.
Ista problematika je i sa dozvolama, to jest, COST/BENEFIT RATIO

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 7:08 pm 

Pridružio se: Sre Avg 18, 2010 10:08 am
Koliko bi kostala jedinstvena dozvola za celu hrvatsku npr?za sve reke i more ili bez mora posto ga Srbija i nema?pa i za BiH,Makedoniju...ovo je medjunarodni forum trebalo bi i ti podatci da se znaju,za zemlje u okruzenju...napomena,u beogradu je prosecna plata 500e a u Sumadiji 150e,na Dunavu se peca smudj i som a na moravi klen i skobalj,za Moravu je preskupo 60e a za Dunav prejeftino 60e,populacija plemenite ribe je 99% prema 1%u korist Dunava,Save...u odnosu na Moravu,Timok,ibar,Studenicu,Nisavu...I svi trebaju da placaju isto?Koliko ljudi ima para da ode odavde do Dunava po 200km?Za te reone bi trebala dozvola biti 150e a za siromasne ribom 5e,pa ako ikada skrpis pare da odes tamo plati dnevnu i pecaj.A najvise na cenu dozvole kukaju oni koji na 5km od stana najvise plemenite ribe imaju

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 7:43 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:13 am
Kolega mikroel, uz duzno postovanje vasih stavova moram da napomenem da se ne mozete uvek ugledati na to da ima i skupljih, hajde bar jedanput da se ugledamo na zemlje gde je standard mnogo veci a dozvole jeftinije (kako su oni to izveli :shock: )......, a ima takvih drzava bar toliko koliko i onih gde je ista skuplja. Meni kao nezaposlenom, bez ikakvih primanja (a ima nas vise na ovom forumu), kao i onima koji jos nemaju sopstvenu zaradu i zive na teret roditelja, skoluju se, radnicima na minimalcu...itd., je ova cena itekako skupa.

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 7:54 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 03, 2010 2:38 pm
Leonwolf>

Jasno je je to u vezi standarda valjda svima nama a to sam i istakao u mom postu,ali to nema veze sa cenom dozvole.
Moja ocena da dozvola nije skupa se upravo odnosila na uporedbu sa cenama u okruzenju.
Meni licno nije poznato (možda nisam bio u takvoj drzavi ) gde je dozvola jeftinija nego kod nas u Srbiji.

PS:Koliko vidim/čitam za cenu se najvise bune, na forumu, oni koji placaju dnevne dozvole po 1000 i vise dinara na privatnim vodama.
Sto je po meni LICEMERNO.

http://www.m2m-solutions.rs/

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 8:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Sta to treba da znaci? Ako smo recimo kupili kulen po 700 dinara licemerno je da se bunimo za to sto je hleb poskupeo neopravdano a pri tom je jos i budjav? Na privatnoj vodi platis kulen i dobijes kulen, a na drzavnim vodama platis hleb po ceni kavijara a oni ti zapakuju g***o u staniclu uz strucno objasnjenje kako je to u stvari najfinije francusko pecivo koje je mnogo skuplje u zemljama u okruzenju nego kod nas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 43 44 45 46 47 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris