Danas je Čet Jun 19, 2025 7:49 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 44 45 46 47 48 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 8:14 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 03, 2010 2:38 pm
Dule napisao:
Sta to treba da znaci? Ako smo recimo kupili kulen po 700 dinara licemerno je da se bunimo za to sto je hleb poskupeo neopravdano a pri tom je jos i budjav? Na privatnoj vodi platis kulen i dobijes kulen, a na drzavnim vodama platis hleb po ceni kavijara a oni ti zapakuju g***o u staniclu uz strucno objasnjenje kako je to u stvari najfinije francusko pecivo koje je mnogo skuplje u zemljama u okruzenju nego kod nas.

Vazno je je da postoji izbor,a i niko te ne tera da kupujes hleb. Jedi kulen. :)

Samo, ne razumem stav da je nesto skupo a pri tome nema nigde jeftinije .
Pri tome je 5 izlazaka na privatnu vodu isto kao 365 dana na otvorene vode. :roll:

PS. U mom kraju nema privatnih voda pa nemamo izbor.

http://www.m2m-solutions.rs/

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 8:23 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Upravo to je i poenta bojkota, ne kupujemo hleb dok ne pojeftini i dok hleb ponovo ne postane hleb. Ili ce se pekari prizvati pameti, ili ce morati da zatvore pekaru dogodine. :wink:

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 8:26 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:13 am
@ mikroel, moram opet da se ponavljam (vec sam na par mesta napisao), dozvola u Holandiji kosta 55 E sa clanarinom. U Svedskoj godisnja dozvola je oko 45 Evra... O USA je vec isto bilo reci (dozvola bagatela), a sto se zemalja u okruzenju tice, teritorijalne dozvole su znatno jeftinije nego kod nas, recimo u Rumuniji se krecu u proseku oko 25 Evra....

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 8:38 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 02, 2012 8:20 pm
''lonewolf''
da li te cene dozvola sto si naveo iz drugih zemalja se odnose na deo regije gde zive ili vode ili na sve vode ?

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 8:39 pm 
Korisnikov avatar

lonewolf napisao:
@ mikroel, .... teritorijalne dozvole su znatno jeftinije nego kod nas, recimo u Rumuniji se krecu u proseku oko 25 Evra....

Jel postoji ovo kod nas u Srbiji?

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 9:41 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:13 am
Konkretno u slucaju Holandije sve vode.....
Kolega mikroel, ako vec vadis iz koncepta recenice......postojalo je i bilo je skuplje, postoje indicije da ce se ponovo uvesti, i da, bice skuplje (prica se oko 4000 rsd). Da se podsetimo, pre objedinjene su postojale dozvole po ribarskim podrucjima, Tisa I i II, gornje podunavlje itd.
I da zavrsim sa polemikom, meni je dozvola skupa i nikoga jos nisam sreo ko bi se izjasnio suprotno. Naravno novcana pozadina je subjektivna stvar, pa je tesko oceniti i proceniti objektivno.... :wink:

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 03, 2013 10:48 pm 
Korisnikov avatar

Kolega Leonwolf,nemas razloga da se jedis na mene.
Ja ne odredjujem cenu dozvola niti imam bilo kakve veze sa tim.

Samo sam izneo moje misljenje o trenutnoj ceni dozvole za podrucje Srbija - u celini. I da ,smatram da nije skupa i ovo nije poziv za polemiku .

Licno, ja bih voleo da postoje regionalne dozvole jer bi bile svakako jeftinije od ovih sadasnjih. Ali na moju ,i tvoju ,zalost ne postoje .
Takodje ,na moju zalost i zalost vecine ribolovaca iz centralne Srbije , Bugarska,Madjarska i Rumunija su daleko (skupo gorivo) a nema ni privatnih voda ,tako da...
Ko hoce platice a ko nece ....

pozdrav i vidimo se na otvorenim vodama u Srbiji

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 04, 2013 1:49 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 02, 2012 8:20 pm
ako se opet uvedu dozvole po podrucijima ovaj bojkot ce da nas izadje skuplje nego sada, msm na varalicare koje pecaju po srbiji dunav/morava/jezera itd... da jedna dozvola ne pokriva sve to , onome koji peca samo kod svoje kuce u krugu od 20 km to je super ali nama te ne odgovara...... bar je tako moje misljenje :?
a imam prijatelja u Becu on par dozvola placa i preko 100e ga izlazi i opet ne moze pecati svuda tako da ne znam sta da kazem...

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 04, 2013 2:10 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 11:15 pm
Procitah na facebook-u predlog nekog lika da se uvedu jeftinije dnevne dozvole i mogu vam reci da taj predlog kad sam malo bolje razmislijo i ima nekog smisla samo ga treba dobro razraditi jer ima tu dosta pojedinosti koje treba urediti.
Npr. sada dnevna dozvola kosta 1000 din. i retko ko je kupuje, uglavnom samo kad mora. Cena dnevne je ista za nas koji vracamo ribu i onoga sto nosi sve sto upeca. Kada bi dnevna bila jeftinija mnogo vise bi je ljudi kupovalo. Ako covek izadje 10 puta godisnje na vodu i plati dnevnu npr. 100-200 din to bi ga kostalo godisnje 1000-2000 din sto i nije mnogo, po sadasnjoj ceni bi ga kostalo 10.000 din kojih istom tom coveku verovatno ne pada na pamet da plati. Mislim da se drzavi vise isplati da naplati 1000-2000 nego nista. Verovatno bi je kupovali i oni sto do sada nisu kupovali nijednu. Mnogi ce sad reci pa normalno da nece dati 10000, kupice godisnju koja je upola jeftinija(bila) ali ima ljudi koji jednostavno ne mogu da izdvoje toliko novca pa i da hoce. Ima tu jos dosta dobrih razloga da se navede ali je malo kasno :o zaspao sam.

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 04, 2013 8:36 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
cirovicbogdan napisao:
ako se opet uvedu dozvole po podrucijima ovaj bojkot ce da nas izadje skuplje nego sada

Kakve će dozvole biti od 2014. nažalost ne zavisi od ovog bojkota i nas ribolovaca, ali se nadam da bar daje jasnu poruku nadležnima da paze šta rade jer su ribolovci pokazali da neće prihvatiti bilo koje rešenje.

Nažalost, naša država još nije spremna za sistem poput jedinstvene dozvole. On je jako podložan zluopotrebi i vidi ka tome da se bogate oni korisnici koji imaju ili veliko područje ili je na na tom području velika gustina naseljenosti stanovništva. Tako se dešava da neko treba da čuva oblast neke površine sa 10.000 prodatih dozvola (recimo Beograd), a neko drugi jednako veliko područje sa 700 prodatih dozvola (Pirot).

Ja bih zato voleo da postoji recimo 6-7 velikih ribarskih područja sa centrima u najvećim gradovima tih oblasti. Da cena za jedno područje bude max 4000 din i da sam biraš gde ćeš da je kupiš. A doplatna cena za bilo koje drugo 1000. Takođe bih uveo i dozvole manjeg trajanja po povoljnim cenama. Napisah već negde, evo opet:

trajanje | jedno područje | doplatna za drugo podrucje
godišnja | 4.000 rsd | 1.000 rsd
šestomesecna | 3.000 rsd | 800 rsd
tromesečna | 2.000 rsd | 600 rsd
mesečna | 1.000 rsd | 500 rsd
nedeljna | 500 rsd | 400 rsd
dnevna | 200 rsd | 200 rsd

Na ovaj način, ako su recimo Beograđani nezadovoljni kako se čuvaju vode oko Beograda i ne želi neradnicima da daju pare (a sada moraju, i to svih 6000 dinara), oni mogu da plate 4000 dinara recimo za terene oko Drine i doplatnih 1000 dinara za vode oko Beograda. Pa nek se čuvari beogradskih voda misle gde i zašto odoše pare...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 44 45 46 47 48 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris