Goci napisao:
Da li je tačno da je ukinuta doplatna dozvola za Đetinju?
Da, jeste. Ocigledno da je korisnik voda shvatio da je uvodjenjem doplate postao jedan od kljucnih izazivaca ribarske revolucije u Uzicu. Inace, u Uzicu je trenutno prilican haos. Uprava koja sebe smatra legalnom, danas je imala konferenciju za stampu, koja je imala osnovni cilj da diskredituje ove druge, koji su pre desetak dana odrzali vanrednu skupstinu. Na konferenciji su rekli da su i oni odrzali nekakvu skupstinu na kojoj je bilo, po njihovoj tvrdnji, 90 ljudi, a ovu drugu, vanrednu skupstinu, na kojoj je bilo 300-400 ljudi smatraju nelegalnom, jer, eto, nije zakazana po proceduri.
Inace, ovde se desava jedna cudna star, koja ce se moze jos negde ponoviti, pa je vredi pomenuti. Ovo legalno-smenjeno rukovodstvo je, da bi corba bila gusca, u sadejstvu sa SOFK-om Uzica, izmislilo najnoviju podelu u udruzenju na sportske i rekreativne ribolovce. Uclanis se u udruzenje i ako se ne takmicis, onda ti nisi sportski, nego rekreativni ribolovac. Jedan od prisutnih je cak ustvrdio da dozvola za rekreativce nije ni potrebna, ali je i sam, dok je to izgovarao, shvatio da lupeta, pa je brzo presao na drugu temu. Kada tako nesto covek cuje, ostane zbunjen. Imas clansku kartu udruzenja, koje se zove sportsko, ali, kako se nigde ne takmicis, onda te i ne racunaju u ribolovce... Dodjes kao neki trecerazredni ribolovac. Naravno, to ih ne sprecava da ti naplate kao prvorazrednom ribolovcu. U sustini, to je sema da se uzimaju pare od Grada Uzica. Nase udruzenje je prosle godine dobilo nekih 730.000 dinara od opstine. Takodje su rekli da izuzetno brinu za svoje clanove, ribolovce, pa su, u ime te brige, odredili clanarinu za 2013-u od skromnih 1.000 dinara, sto je najskromnija cena u Srbiji. Sada ce, barem su danas to rekli, tu skromnu cenu da snize. Ovi drugi su poceli takodje da prodaju dozvole...
Moram i ovu zanimljivost da pomenem. Bio sam na toj vanrednoj skupstini. Bila je prepuna sala gnevnih ljudi. Na kraju je izabrano prelazni predsednik, prelazni upravni odbor i prelazni nadzorni odbor. Na predlog nekih ribara, mene je ta legalna-nelegalna skupstina izabrala za clana troclanog prelaznog nadzornog odbora. Novi prelazni organi su, kako cujem, poceli da rade, ali me niko nije zvao. Danas mi kazu, da su samoinicijativno odlucili da me ne zovu, kao bi sacuvali moju medijsku nepristrasnost. Iako je ta legalno-nelegalna skupstina izabrala mene, bas kao i njih, oni sami, naknadno, od izabranih, odredjuju ko jeste, a ko nije moralno-politicki podoban. Cirkus. Bas kao u vreme Kominterne. Revolucinarni komitet priznaje odluku skupstine po kojoj su oni izabrani, ali ne priznaje odluku po kojoj je neko drugi izabran. Naravno, u pitanju su visi ideali - sloboda i nezavisnost stampe...
I jos jedan vazan detalj. Saznali smo ovih dana da je nase udruzenje pre tri godine osnovalo preduzece u okviru koga radi kafana... Danas su na konferenciji za stampu cvrsto obecali da ce i nama obicnim smrtnicima, clanovima udruzenja, rekreativcima, cisto da nam ucine, da dokazu da nisu nakraj srca, sve u ime transparentnosti i evropskih vrednosti, pokazati zavrsni racun, ali iz njihove ruke...
I tako, u zemlji Stradiji nista novo...