Danas je Sre Jun 18, 2025 12:57 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 56 57 58 59 60 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Pon Feb 25, 2013 8:01 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
U mom kraju su "prekrsajci" svih fela odavno prebacili brojnoscu ispravne.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 25, 2013 9:14 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
I ti "prekrsajci" ce bez problema uzeti dozvolu za ribolov,kao najposteniji....
a ne bi trebalo tako da bude,ako si pravio prekrsaje ne bi mogao tek tako da uzmes dozvolu
treba uvesti sistem kao u saobracaju,
kazneni poeni,suspenzija dozvole na odredjeni vremenski period ili oduzimanje...ili skuplja dozvola....
Sada te niko ne pita ko si i sta si i kakva ti je "istorija"
samo daj pare i dozvola je tvoja,
grabuljas,strujaros,korektan ribolovac......sve u isti kosh... :evil:
NE MOZE SVAKO DA PECA!!!

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 25, 2013 12:06 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
To je odlična ideja, više puta predlagana, nikada usvojena.

Da prekršaj u ribolovu povlači i zabranu pecanja na neki period, što veći prekršaj, to duži period. Za neke prekršaje - doživotna zabrana ribolova!

To bi sigurno dalo efekta jer uduzeti ribolovcu pravo da peca je velika kazna, mnogo veća od nekih recimo 25.000 dinara, koje otplati od nekoliko plata i jovo nanovo.

Problem je što nadležni to tumače ovako: on će i dalje da peca, samo neće da nam daje pare za dozvolu, pa jedino mi gubimo.

Što je poraz države i priznanje da na vodama nema kontrole.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 1:33 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Da li je tačno da je ukinuta doplatna dozvola za Đetinju?

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 5:05 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
...nađe se ponešto na netu o tome :arrow: http://www.radioluna.rs/uzicki-kraj/426 ... lovce.html

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 5:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Okt 27, 2009 6:33 pm
Pecanje po sistemu pusti-uhvati :)

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 6:55 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Okt 14, 2010 7:32 pm
to je najnoviji rezim korisnika nasih voda
dodji i poribi da bi sutra mogao da pecas :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 8:46 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
"U posto su nam vode prazne, molimo vas da ponesete sami ribu koju zelite da upecate." :lol: :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 07, 2013 11:42 pm 

Pridružio se: Pet Feb 08, 2013 3:01 am
Ha ha ej dule ta ti je dobra slatko si me nasmejao

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 08, 2013 12:42 am 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Goci napisao:
Da li je tačno da je ukinuta doplatna dozvola za Đetinju?

Da, jeste. Ocigledno da je korisnik voda shvatio da je uvodjenjem doplate postao jedan od kljucnih izazivaca ribarske revolucije u Uzicu. Inace, u Uzicu je trenutno prilican haos. Uprava koja sebe smatra legalnom, danas je imala konferenciju za stampu, koja je imala osnovni cilj da diskredituje ove druge, koji su pre desetak dana odrzali vanrednu skupstinu. Na konferenciji su rekli da su i oni odrzali nekakvu skupstinu na kojoj je bilo, po njihovoj tvrdnji, 90 ljudi, a ovu drugu, vanrednu skupstinu, na kojoj je bilo 300-400 ljudi smatraju nelegalnom, jer, eto, nije zakazana po proceduri.
Inace, ovde se desava jedna cudna star, koja ce se moze jos negde ponoviti, pa je vredi pomenuti. Ovo legalno-smenjeno rukovodstvo je, da bi corba bila gusca, u sadejstvu sa SOFK-om Uzica, izmislilo najnoviju podelu u udruzenju na sportske i rekreativne ribolovce. Uclanis se u udruzenje i ako se ne takmicis, onda ti nisi sportski, nego rekreativni ribolovac. Jedan od prisutnih je cak ustvrdio da dozvola za rekreativce nije ni potrebna, ali je i sam, dok je to izgovarao, shvatio da lupeta, pa je brzo presao na drugu temu. Kada tako nesto covek cuje, ostane zbunjen. Imas clansku kartu udruzenja, koje se zove sportsko, ali, kako se nigde ne takmicis, onda te i ne racunaju u ribolovce... Dodjes kao neki trecerazredni ribolovac. Naravno, to ih ne sprecava da ti naplate kao prvorazrednom ribolovcu. U sustini, to je sema da se uzimaju pare od Grada Uzica. Nase udruzenje je prosle godine dobilo nekih 730.000 dinara od opstine. Takodje su rekli da izuzetno brinu za svoje clanove, ribolovce, pa su, u ime te brige, odredili clanarinu za 2013-u od skromnih 1.000 dinara, sto je najskromnija cena u Srbiji. Sada ce, barem su danas to rekli, tu skromnu cenu da snize. Ovi drugi su poceli takodje da prodaju dozvole...
Moram i ovu zanimljivost da pomenem. Bio sam na toj vanrednoj skupstini. Bila je prepuna sala gnevnih ljudi. Na kraju je izabrano prelazni predsednik, prelazni upravni odbor i prelazni nadzorni odbor. Na predlog nekih ribara, mene je ta legalna-nelegalna skupstina izabrala za clana troclanog prelaznog nadzornog odbora. Novi prelazni organi su, kako cujem, poceli da rade, ali me niko nije zvao. Danas mi kazu, da su samoinicijativno odlucili da me ne zovu, kao bi sacuvali moju medijsku nepristrasnost. Iako je ta legalno-nelegalna skupstina izabrala mene, bas kao i njih, oni sami, naknadno, od izabranih, odredjuju ko jeste, a ko nije moralno-politicki podoban. Cirkus. Bas kao u vreme Kominterne. Revolucinarni komitet priznaje odluku skupstine po kojoj su oni izabrani, ali ne priznaje odluku po kojoj je neko drugi izabran. Naravno, u pitanju su visi ideali - sloboda i nezavisnost stampe...
I jos jedan vazan detalj. Saznali smo ovih dana da je nase udruzenje pre tri godine osnovalo preduzece u okviru koga radi kafana... Danas su na konferenciji za stampu cvrsto obecali da ce i nama obicnim smrtnicima, clanovima udruzenja, rekreativcima, cisto da nam ucine, da dokazu da nisu nakraj srca, sve u ime transparentnosti i evropskih vrednosti, pokazati zavrsni racun, ali iz njihove ruke...
I tako, u zemlji Stradiji nista novo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 56 57 58 59 60 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris