Danas je Sre Jun 18, 2025 8:58 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 58 59 60 61 62 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 3:39 pm 

Pridružio se: Sub Jul 16, 2011 7:22 pm
Danas sam prekinuo bojkot i otišao u Carpologiju. Može na rate, nema članarine, a uzeo sam i varalice u vrednosti od 1.000 dinara, može i da se uzme nešto više pa da se doplati, ali ne može da se za to dobije račun.

Sve u svemu - 5.000 dinara, što mu dođe malo više ili isto kao prošle godine. Ovi ljudi ne prestaju da me prijatno iznenađuju, koliko god to bilo sve njima u džep, nekako se čovek ne oseća prevaren.

Svaka čast.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 4:56 pm 

Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 10:14 pm
posle ovog posta bio bi red da te caste sa bar jos 200 dinara popusta

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 6:20 pm 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
covek govori istinu,zoki se odrice u korist ribolovca svog dela dozvole(za razliku od ostalih derikoza),extra je lik....

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 6:47 pm 

Pridružio se: Ned Okt 21, 2012 8:04 pm
Sve je to lepo, ali njemu je to četvrti post ovde, a ima sličan broj postova i na drugim forumima, i odjednom je dobio želju da se raspise bas o ovoj temi kako je kupio dozvolu i, kako je eto, extra zadovoljan uslugom u dotičnoj firmi. Ako je kupio dozvolu i ide da peca-pa ko mu brani, zasto ima potrebu da to reklamira na sva zvona po internetu. Znam da je tema o bojkotu ovde trenutno pod embargom, ali čisto sumnjam da je dotični jeremija iz čiste radosti kupljenom novom dozvolom resio da istu podeli sa nama i sve nas prosvetli. Znam da je bilo i negativnih natpisa o Carpologiji od sličnih likova koji su se takođe registrovali samo zbog nezadovoljstva prodajom dozvola iste firme i pokusali neku antikampanju, ali ljudi moji, ko hoće da peca neka kupi dozvolu, ko neće ne mora, bože moj, samo nemojte vise da nas zamarate ni jedni ni drugi sa ovakvim glupostima po forumu.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 6:52 pm 

a tema je?

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 7:06 pm 

A tema kakva god da je, nije sigurno potrebno pranje obraza dotičnoj firmi zbog njihovog poslovnog poteza. I ja da se bavim prodajom pribora dobro bih razmislio i verovatno i prodavao dozvole i pravio slične akcije, nema ko sta da ih krivi zbog toga. Tesko ko od njih može izdržati nekoliko meseci smanjenog prometa zbog naseg bojkota, njima je u interesu da se peca i da se trose pare na pribor i opremu, i naravno da je to opravdano, oni od toga žive, troskovi idu neumoljivo svaki dan i mora se obezbediti promet. Poruka je jednostavna, i vise puta izrečena i ovde i na drugim mestima. KO HOĆE DA PECA, NEKA KUPI DOZVOLU, naravno, tamo gde mu je najpovoljnije. Najgore u ovom momentu je isterivanje nekih moralnih načela oko toga ko peca a ko bojkotuje, bitno je jedino da se iz svega toga izrodi nesto pametno sto će naravno biti od koristi svima nama, i onom ko peca, i onom ko bojkotuje.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 7:29 pm 

iskreno meni je neverovatno da toliki deo od cene dozvole ide prodavcu :| ,od 6000 20% je pdv,to je 1200,ostade 3800(ili manje) ide korisniku voda a on deo da drzavi za uslugu sto je korisnik...ljudi zasto mi dajamo pare za dozvolu!!!,mene je to iznenadilo vrlo neprijatno...polako covek shvati prodavce sto te rade,korisnike zasto ne cuvaju vodu,shvati drzavu jer je u qrcu,shvati alasa jer nema gde da proda ribu,shvati strujarusa(jer covek zivi od toga)u ovoj drzavi je sve nenormalno normalno :roll:

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 7:39 pm 

Pa i nisi bas nesto sa matematikom, kada odbijes pdv ostane 4800, a ne 3800... :wink: . Inače, smatram da je 20% provizije na bilo sta sto prodajes ok, pa ljudi koji hoće da rade kako treba i po zakonu od tih para kasnije plaćaju sve troskove poslovanja, a mora nesto i da se zaradi. Stoga je tih 20% neki minimum zarade u bilo kom poslovanju... Pa sta bi rekao na informaciju da sladoledžija zaradi 1000% na sladoledu :lol: . Mene je ranije u biznisu i nerviralo najvise to sto ispadne da je prodavac zadnja rupa na svirali, da treba da zaradi najmanje, a drzava te rebne u startu 20% plus jos bar 20 puta na razne nacine, te su oni u stvari ugrađeni na kraju u finalnu cenu proizvoda bar 50%, ali to je za neku drugu temu...ja se vise ne nerviram odkakd sam batalio trgovinu i presao u sektor usluga :mrgreen: .

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 7:43 pm 

rodjeni ja sam ok sa matematikom,nego te trgovac radi sa 1000 ili cak i vise od toga jer u carpologiji dozvola kosta 5000(covek nece svoj deo kolaca)-1200 ostane 3800...

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 7:53 pm 

Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 11:30 am
Ako istrajemo u bojkotu, molice nas da dozvolu kupimo za 4000 din na deset rata.Bas me briga za Carpologiju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 58 59 60 61 62 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris