Danas je Sre Jun 18, 2025 8:59 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 59 60 61 62 63 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 7:55 pm 

Pridružio se: Ned Okt 21, 2012 8:04 pm
6000 - (pdv 20%) 1200 = 4800, ako se ne varam, a to sto on nece zaradu je marketinski potez, naravno dobar, zato sto ce privuci kupce, nada se da ce ih i zadrzati, a verovatno vecina pazari i preko tih 1000 dinara, a u te cene se covek vec ugradio, pa eto, opet ima zaradu... ali na stranu sve ovo, nije ovo tema za rasprave iz ekonomije, nego, zar si ti stvarno mislio da neko treba da radi nesto bez zarade, volonterski, a da ga deru sa druge strane gde stignu? Pa i tih 3800 sto kao ostane nije malo, ima tu "mesa" i za ribocuvarsku sluzbu, i za korisnika...

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 7:58 pm 

Pridružio se: Sub Okt 01, 2011 1:09 pm
Pa ja zaista ne vidim ništa loše u tome šta je jeremmiah napiso, čak naprotiv vrlo dobar i koristan post u skladu sa temom. Informacija je vrlo korisna onome ko želi da kupi dozvolu jer uštedi između 2000 i 500 dinara ako se računa vrednost robe. Ko sa duge strane ne želi da kupi dozvolu zbog bojkota neće je ni kupiti.
Takodje mi je drago da vidim da se prodavnice pribora više hvale nego kude. Prvo zato što to znači da je usluga dobra jer je neko sa njom zadovoljan. A drugo zato što je našem narodu ok da se neko kudi dok glasne žice ne ispadnu a kada pohvališ nekog ko zarađuje prodajom odmah si strani plaćenik, lokalni izdajnik i to radiš "sigurno" iz nekih ličnih motiva tipa hvalisanje.
Što se tiče pranja obraza dotične firme, ja takođe ne vidim zašto je pranje potrebno, odnosno ne vidim da je obraz prljav zbog prodaje dozvola.
Takođe ne vidim zašto je broj postova člana jeremmiah bitan. Modarator sam, mada ne toliko aktivan u poslednje vreme, na jednom drugom forumu (teraristika.org) i iz mog iskustva forumu mnogo više doprinosi član koji napiše 5 smislenih postova nego član koji napiše 500 u kojima ponavlja 100 puta odgovorena pitanja, offuje, nabija broj postova besmislenim pisanjem iz bilo kog razloga... Tako da broj postova baš i nije mera nečijeg pravog doprinosa bilo kom forumu.
I još da se ogradim, ne znam ko je Zoki a u Carpologiji sam bio svega 3 puta.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 8:05 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Napisao već jednom, ponoviću:

Da se ja pitam, dozvola bi koštala max 6000 dinara i mogla bi da se kupi isključivo u ribolovačkom udruženju, nikako u nekoj prodavnici, na trafici, na ulici... Udruženju bi ostajao fiksni procenat od recimo 10% i za tih 600 dinara svako udruženje bi moralo da ispunjava čitav niz obaveza prema državi i prema svojim članovima ribolovcima.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 8:21 pm 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
ali sta bi radilo udruzenje(sem trgovine dozvola i alcohola)?ako bi i radilo nesto vise,dali bi moglo da radi sa 600din?nije problem 600,1000 ili 6000,problem je sto nema duznosti koje ce se za te novci obavljati i nema kontrole tih duznosti...ili sledece godine svi idemo na pecanje bez dozvole,jer niko nece da placa nesto samo da bi nekom isli staz i plata a da nista ne radi...(iskreno da kazem od kad znam za sebe imao sam dozvolu za pecanje,sa 6 god sam ucestvovao na prvom takmicenju,do ovog bojkota sam smatrao dozvolu samo kao nesto sto moram da platim da bi pecao,nisam razmisljao da treba nesto i da mi pruze za te pare...)

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 8:49 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 2:37 am
Goci napisao:
Napisao već jednom, ponoviću:

Da se ja pitam, dozvola bi koštala max 6000 dinara i mogla bi da se kupi isključivo u ribolovačkom udruženju, nikako u nekoj prodavnici, na trafici, na ulici... Udruženju bi ostajao fiksni procenat od recimo 10% i za tih 600 dinara svako udruženje bi moralo da ispunjava čitav niz obaveza prema državi i prema svojim članovima ribolovcima.

Goci a sto ne na trafici, na benzinskoj pumpi, u prodavnici ribolovnog pribora, u Maxiju,...???

Valjda je tako u svom normalnom svetu. Udruzenje je sta, kakva je to organizacija? Nesto obavezno? Mislim ribolov je individualan hobi, sport ili sta vec zasto obavezivati bilo koga da kupuje dozvolu u nekakvom udruzenju? Sto uopste moram da budem clan udruzenja?

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 8:57 pm 

Pridružio se: Sre Feb 16, 2011 12:20 pm
Goruss, cope 1 i stefan89 a možda i drugi su na prethodnim stranama govorili o max ceni dozvole.

Ranijih godina, baš i ne mogu da se setim kojih, ali to sam zapamtio, cena dozvole je bila u visini cene 3kg plemenite ribe.
Po sadašnjim cenama to bi bilo najviše 3000 din. Zašto i kada je ovaj princip napušten, ne sećam se.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 9:11 pm 

Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 11:30 am
Slob, mislio sam max 4000 din. da vode pucaju od riba i kontrolora(idealni uslovi).Naravno da se slazem sa tobom da bi realna cena trebalo da bude daleko manja.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 9:38 pm 

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 7:14 pm
Dali iko ima podatak koliko novca od 6000din ode na poribljavanje , održavanje obale , koliko se ulaže u reku.Mi navodno živimo u zemlji u kojoj se upraznjava kapitalizam i to naveliko , svako ko zna nešto o kapitalizmu zna da kad nešto platiš treba nešto i da dobiješ za taj iznos, šta dobija ribolovac jel ovo neki novi oblik kapitalizma ili nek drugačije imenuju naplatu dozvola u primreniji naziv harač ,reket , ili popularno porez na budale , jer kad nešto platiš a ništa ne dobiješ ispadneš budala po svoj logici stvari.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 9:40 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Okt 14, 2010 7:32 pm
kusur koji ostane posle
pecenja i spricera
eto toliko ide na poribljavanje i zastitu voda

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 16, 2013 9:45 pm 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
ali ipak mislim da ne treba da gledaju odprilike,dozvola je toliko ili toliko(kao svaka roba sto se prodaje po ceni po kojoj moze da se proda a ne po ceni po kojoj nesto vredi)treba projekat,za to,treba toliko,za ono onoliko plus ovo i ovoliko i cena dozvole je ta...(kontrola,poribljavanje,finansiranje komisije za ispitivanje koliko ko zagadjuje,pravna sluzba da to istera na sudu itd

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 59 60 61 62 63 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris