Danas je Čet Jun 19, 2025 7:50 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 18 19 20 21 22 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 6:21 pm 

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 7:16 pm
ja sam poslednji put bio prosle nedelje, tu negde oko sest topola i u jednom trenutku je dosla cinimi se policija sa jos nekim likom i lampama su gledali nesto na 50m od mene ali mene nisu cimali, mozda ne nisu ni videli.

genaralno mislim da treba poceti prvo resavati taj problem oko nocne zabrane sportskog ribolova, posto cemo tesko stati na put organizovanom kriminalu u smislu krivolova, koji je jos u sprezi sa pojedinim drzavnm organima nego prvo da resimo ovu gluost. izvinte ministre znamo da nemate para za nocnu smenu cuvara ali evo mi varalicari ce svaki put kada uocmo nesto sumljivo obavestiti policiju bla bla bla

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 6:54 pm 

Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 9:45 pm
japanci ili koreanci mislim da bi bili barem isto delotvorni kao i nemci. svakako delim isto to misljenje da je to jedini nacin da se civilizujemo

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 8:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
njaz napisao:
Rezultate bojkota prosecan pecaros moze (a i ne mora) da oseti za godinu-dve-tri, al zato ce cimanje cuvara ili nervozu zbog neodlaska na pecanje da oseti instant.
Koga mozes da ubedis da ne treba da peca bar pola godine-godinu, jer ce mu za par godina zbog toga mozda biti bolje?
I ovako bi dobar deo odavno batalio pecanje da im je redovan i dobar ulov primarna stvar, a kad se sve sabere i oduzme, to i jeste primaran razlog za bojkot, zar ne? Da bi jednog dana bilo vise ribe, da bi se lakse, vise i cesce hvatalo...
Al slabo je to sve opipljivo, a nas narod voli konkretne stvari. Obaska sto retko ko vise veruje da ce nam bilo kakva "promena" doneti ista dobro, kad smo posle svake zavrsavali u jos dubljim govnima, uz retke pojedince koji su zaista izvukli korist na racun svih ostalih.

Dzaba dobar zakon ako nema ko da ga sprovodi, dzaba kontrolisanje ribolovaca i ribara ako se slabo kontrolisu ugostitelji i trgovci, dzaba inspekcije i policija ako su lako potkupljivi, dzaba sudovi ako se sudjenja otezu a kazne su smesne...
Da bi bilo bolje stanje na vodama, ova drzava i drustvo moraju iz korena da se menjaju, mora da se menja svest i savest, mora da se iskoreni korupcija u svim segmentima drustva...

Samo u ovako poodmakloj trulezi, sacica nezadovoljnih ribolovaca ce tesko ista promeniti. Toliko smo skurcali da nam ni jos par 5ih oktobar ne bi pomoglo. Eventualno da nas okupira npr Nemacka, da oformi nov drzavni aparat, da dovede svoju policiju, pa bar jedno 10-15 godina da nas dovode u red, i onda da se povuku, al uz pretnju da ce se vratiti istog momenta cim pocnemo da brljamo.
I posle jedno 3-4 takve ture (minimum 50 godina) bi nam verovatno bilo bolje :lol:

Amin!

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 15, 2013 2:44 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 05, 2010 3:46 pm
A sta se desi ako te uhvate bez dozvole?

Pre nekoliko dana sam dobio uslovnu kaznu od godinu dana i ako je prekrsim idem u zatvor na mesec.

Da li neko zna da li ako me uhvate bez dozvole mogu da robijam ili da opusteno nastavim da pecam bez dozvole.

J***ni bojkot mislim da nema nama pomoci.imamo primer u rusiji kad je putin odobrio da se uvede naplata dozvola narod se pobunio zato sto smatra da treba da vodu koriste svi jer je to NJIHOVO,naravno Putin je morao da popusti.

A kod nas ne j**u zivu silu

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 15, 2013 3:45 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
YUGO BOSS napisao:
A sta se desi ako te uhvate bez dozvole?

Pre nekoliko dana sam dobio uslovnu kaznu od godinu dana i ako je prekrsim idem u zatvor na mesec.

Da li neko zna da li ako me uhvate bez dozvole mogu da robijam ili da opusteno nastavim da pecam bez dozvole.

J***ni bojkot mislim da nema nama pomoci.imamo primer u rusiji kad je putin odobrio da se uvede naplata dozvola narod se pobunio zato sto smatra da treba da vodu koriste svi jer je to NJIHOVO,naravno Putin je morao da popusti.

A kod nas ne j**u zivu silu

neces robijati , ne bi smeo da prekrsis uslov u istom ili slicnom delu

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 15, 2013 4:44 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Cepaj slobodno, krši sve, u ovoj zemlji ideš u tvorza samo ako si navijač.

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 15, 2013 5:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 05, 2010 3:46 pm
Odlicno,obradovali ste me :)

Jbg. kad bih znao da dajem drzavi 5000 i da ce se nesto promeniti dao bih.Ali vec godinama gledam kako ribe nema i imam pretpostavku da se ne moze nista promeniti ove godine odustajem od tog troska :|

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 15, 2013 8:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Nemoj druže mene da slušaš, nisam ti ja baš neki pravnik......
Mada sam mnoge zakone kršio, a neki bi rekli da i sad kršim jer nisam kupio dozvolu a izadjem ponekad na vodu........

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 15, 2013 8:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
Pa sta, ni ja nisam kupio, svaki dan sam na vodi! Za to vreme ni jednom nisam video ribocuvare, a ribokradice jesam nekoliko puta !!! Pa sto bi ja onda placao neciji nerad?! Nisam ja lud!

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Ned Dec 15, 2013 9:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
A jel nosis ribu koju ulovis?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 18 19 20 21 22 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris