Danas je Čet Jun 19, 2025 7:54 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 23 24 25 26 27 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 4:54 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
rp napisao:
Nejicivan napisao:
Polako dolazimo u situaciju da ce ovi koji ne kupuju dozvolu pljuvati u lice onima koji je kupuju sto je dokaz "uvrnutog" sistema vrednovanja koji dugo hara na ovim prostorima,tekst crvenim slovima iz predhodnog posta podrzavam u potpunosti :!:i moje ponasanje na vodi je u skladu sa tim,oduvek :!:

Ja ne pljujem nikom u lice, iz mog licnog obzira prema svakom! Samo kazem da ne treba kupovati dozvole da bi se nesto promenilo u tom sistemu cuvanja riolovnih voda, jer, po nekoj mojoj logici, ako ribocuvarska drustva ostanu bez love morala bi da se zapitaju zasto je to tako?!?!?!?

@rp

Prvo procitaj svoje postove pa onda malo razmisli sta radis, a kakve su zakonske odrebe pa onda uporedjuj. A koliko vidim, nisi upucen u problematiku na vodama jer da jesi znao bi da mnogi korisnici voda ne funkcionisu od prodatih ribolovnih dozvola i da im cinjenica sto nece prodati 500 dozvola nece mnogo znaciti. Npr. specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje obuhvata veoma veliku povrsinu i njime upravlja Javno preduzece "Vojvodinasume". Cime se oni bave mozes da procitas ovde:

http://www.vojvodinasume.rs/preduzece/o ... preduzeca/

To "javno" govori da se oni finansiraju i iz budzeta i da imaju vise nacina na koje im se sredstva slivaju u kasu. Ribarstvo je samo jedna sporedna grana kojim se bave sa 10 puta manjim prihodima od lovstva(dozvola za lov na godisnjem nivou je oko 100 eura), a da ti ne pricam o tome koji prihod dobiju od lovnog turizma. Slucajno mi prijatelj radi tamo pa znam koje su to cifre. Cak i onih 11"privrednih" ribara koji trenutno imaju ugovor od 14 mogucih vise im plati za godinu dana nego sto skupe od prodatih dozvola ribolovaca amatera(1000 eura godisnje za dozvolu i godisnje 300 kg plemenite ribe+600 kg bele koju su u obavezi da predaju svakog meseca: 25+50 kg). Poenta je da njima nista ne znaci ako se proda i 1000 dozvola manje na njihovom podrucju jer to nece uticati znacajno na njihov budzet. A o tome koliko novca zarade secom sume necu ni da pisem. To i malo dete moze da zakljuci kad pocne seca. Ribarstvo je za njih koletaralna steta sto se tice zarade. Moraju da ga odrzavaju, moraju da cuvaju vode, ali od prodatih dozvola sportista rekreativaca oni nemaju nista. Ako u Srbiji imas 20% voda koja su pod javnim preduzecima, a imas, onda je jasno zasto bojkot kupovine dozvola nema smisla za ta podrucja. Ako bi se ostvarilo ono sto je neko ranije na temi predlozio-privatni zakupci voda koji su pod strogom kontrolom drzave uz pravo glasa korisnika-ribolovaca o radu zakupca vode i sankcijama ako ne radi kako treba, e onda bi se moglo nesto uciniti. Ali nije dovoljno da samo jedna strana ucini nesto kako treba. Potrebno je da to svi ucine. A necinjenjem kako to sam predlazes-nekupovinom dozvole, a pecanjem i nekontrolisanim izlovom od strane pojedinca kao licnim buntom nece se postici bas nista...

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 5:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
@Zmajcek
Batali se moje glave, jer, apsolvirali smo, da ne znas 'de teras !!!

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 5:44 pm 
Korisnikov avatar

S obzirom da si poceo da se hvatas za maglu, necu vise da raspravljam sa tobom. Sagledaj stanje na vodi malo sire. Nisu krivi samo ribocuvari. Krivi su i ribolovci i drzavne institucije. Zna se ko tuzi, a ko sudi.Ribocuvari ne kradu ribu. Ko peca i nosi ribu bez dozvole-po zakonu je ribokradica. Pokretaci Bojkota su to nedvosmisleno naglasili u tekstu bojkota da se ograde od takvih.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 6:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
jel meni moze neko da odgovori na jedno pitanje :?:
ako kupim dozvolu, kome i za sta odlaze ti novci :?:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 6:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Mogu ja:
Meni ne odlaze,siguran sam 100% :lol:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 6:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
To da ti ne znas de teras nije "hvatanje za maglu", nego tvoje cinjenicno stanje !
Nadji neki redosled, po moci, izmedju ovih pojmova: ribocuvari, ribolovci, drzavne institucije pa idi udri glavom o njihova vrata a ne o moja !!!
Pokretaci Bojkota su prvi otisli da kupe dozvole!
A ova recenica:"Ribocuvari ne kradu ribu" - dokazuje moju tvrdnju da ti bukvalno ne znas gde teras niti iole vladas materijom da bi ovde raspravljao o bilo cemu !!!
Zbog takvih, koji svuda zabadaju nos, a ne znaju odakle su suplji, je ovakvo stanje u globalu !

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 6:23 pm 
Korisnikov avatar

Pa ti i ne znas koliko ribocuvara ima na novou cele Srbije kad tako lupas. U Golupcu u marini skupi se zimi vise pecarosa kad krene babuska nego sto ovih ima. Da ne karikiram. Nema ih vise od 300-350

Poslednja izmena od Zmajstrasni u Pon Dec 16, 2013 6:28 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 6:28 pm 

Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 10:53 pm
zmaje jel kad platis kilogram jabuka jel ocekujes da i dobijes te jabuke u prodamnici ili da cekas i nadas se da ce vlasnik mozda da ih nabavi?
e tada cu sledecu dozvolu i kupiti kad bude nesto i plivalo tim vodama gde pecamo.
a inace ribocuvari su ti najblizi ribokradicama.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 6:36 pm 
Korisnikov avatar

Ne znam kako je kod tebe gde pecas, ali ove godine na Dunavu kod mene u okolini nema ko nije upecao stuku ili sarana u svakom izlasku na vodu. O beloj ribi da ne pricam. Hvatali su ih na desetine kilograma. Ribe je bilo ko u prici. Visok vodostaj Dunava bas kad i treba da bude zbog mresta je ucinio svoje. A to sto su hvatali stukice od 200-500 grama i sarancice od 700 grama je drugi problem. Nije tacno da nema ribe. Potamanise je takvi koji ne kupuju dozvole i koji pecaju na 5+ stapova i nose sve sto stignu samo da bi se pohvalili da su nesto imali. Nadji bilo koga iz okoline Apatina da ti kaze da ove godine nije bilo more ribe(istina sitne) i taj laze. Ja sam po izlasku imao i po 15 sarancica od 500-1000g na jedan fider. U poslednje 3 godine se nisam napecao toliko ribe.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 6:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Maj 06, 2012 10:40 pm
Ja sam za to da se plati dozvola, a gde pare kasnije idu to BOG vidi i sve vraca . . . Ni svaki ribolovac nije iskren, razmislite malo koliko od Vas "postenjacina" nije vratilo ribu ispod mere itd itd, a da ne pominjem one koji "pecaju" na struju i na dinamit, ali takvih nema ovde na forumu, nadam se. Razmislite isto koliko ima ribocuvara na danasnji broj ribolovaca i kako svi tereni da se pokriju, a mi gledamo ima ovoga ima onoga, ne dolaze nikada itd itd! Gledamo i upravljamo se prema sebi, a za druge boli nas q....! Nisu ljudi krivi sto ne mogu da stignu svuda, pored mizerne plate i uslova u kakvim rade i sa kakvim slepcima i budala se srecu! Doduse ima i onih ribocuvara sto bacaju i mreze i bave se raznim stvarima, ali opet sticice ih neka kazna uz obaveznu Boziju.

Sta je pisac hteo da kaze: "Bolje gledajte da svi plate dozvole, pa novac neka ide gde treba da ide i da se izborimo za volonterski rad ribocuvara ako je moguce i ko hoce, naravno sa znackom ribocuvara i tako zastitimo nas riblji fond, nego da se nerviramo i gubimo zivce uz q.... Jer neki provedu i 3/4 godine na vodi!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 23 24 25 26 27 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris