Danas je Čet Jun 19, 2025 2:30 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 26 27 28 29 30 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Uto Dec 17, 2013 1:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
...sad mi je jasnije,hvala 8)

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 17, 2013 1:33 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 04, 2008 9:51 pm
Ima jedna "kvaka" koju treba razjasniti.Juče,naime, dok sam pecao, na par metara od mene je bio još jedan pecaroš.U jednom trenutku on zakači i pokida džig,a zatim se odmakao od obale da preveže.Tada naidje kontrola i startuje mene za dozvolu,a njega nisu ništa pitali.Kasnije,kad su otišli, taj tip mi pridje i reče da nema dozvolu i da je sreća da je baš pokidao varalicu u pravom trenutku.Posle svega mene zanima, da li neko može da mi traži dozvolu ako ja stojim na par metara od obale i držim štap u ruci ,ali nepecam :?:

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 17, 2013 1:48 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Član 13
U vršenju svojih poslova ribočuvar, kao službeno lice, dužan je da preduzme sledeće mere:
1) zatraži od lica zatečenog na ribolovnoj vodi, ili u neposrednoj blizini ribolovne vode, ili u ribolovu, da pokaže isprave kojima se utvrđuje njegov identitet i dozvolu za privredni ribolov, odnosno dozvolu za rekreativni ribolov;

Član 38
Rekreativnim ribolovom može da se bavi lice na osnovu dozvole za obavljanje rekreativnog ribolova (u daljem tekstu: ribolovac).

Novčanom kaznom od 25.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice, ako:
11) lovi ribu bez dozvole (član 38);

Dakle ribočuvar može da ti traži dozvolu i pored vode, ali ne može da te kasnije kazne ako ne loviš ribu, šta god to značilo. :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 17, 2013 1:55 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 04, 2008 9:51 pm
Lica na ribolovnoj vodi su i šetači na keju.Da neće i njima da traži dozvolu.Nigde nepiše da je potrebna dozvola za nošenje pecaroškog pribora pored vode.

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 17, 2013 2:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Kao i većina ovdašnjih zakona (Zakon o Bezbednosti saobraćaja na putevima, na primer) komplikovan, glomazan i konfuzan-a u praksi često prepušten proizvoljnom tumačenju.

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 17, 2013 2:01 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Rečenica im je sjajno sročena. :) Ne znam čemu ono "ili u ribolovu", jer mi nije poznato da je ikako moguće vršiti ribolov ako nije zadovljena bar jedna od prve dve stavke ("na ribolovnoj vodi, ili u neposrednoj blizini ribolovne vode"). :mrgreen:

Ja bih kao programer odmah uradio "optimizaciju koda". :D

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 17, 2013 4:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
Optimizacija koda vezanog za ribolov je jedna linija u kompletno pogresno kodiranoj drzavi ...

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 12:39 am 

Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 1:07 pm
Ribocuvar ne moze nikoga da kazni. Moze da trazi dozvolu za ribolov I napise prijavu. Kaznjava sud mada vecina datih prijava zavrsi ko zna u kom wc-u u nedostatku guz-papira.
Nije cak ni problem interpretacije zakona ako imate dozvolu. Onda ste mirni I regularni.
U svakom drugom slucaju ukoliko je nemate ste u prekrsaju. Nepotrebno je vuci paralelu za dozvolu dobijam uslugu-kvalitet. Nije tako. Kupujete pravo na ribolov.
Situacija na vodama je losa. Vidimo nepravilnosti svaki Dan. To je nazalost samo dijagnoza koju smo svi apsolvirali. I svi znamo da je tako.Ali to AMA bas nista ne menja osim olaksanja da kazemo jedni drugima da je situacija ******. I svi smo u pravu.
Zato se manje krvite jer ste zapenili svi ko kerovi u ringu ili merite cija je chuna veca kao klinci kojima su tek dlake izrasle.
Ne Gledajte stvari lokalno I licno ovo je sistemski problem. Imamo puno razlicitih voda I situacija I nije isto svugde I za sve.
Polako I konstruktivno......momchici :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 2:35 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 13, 2009 6:59 pm
Eh da sam bar momcic, sad bih razmislajo donjom pecaljkom i ne bi me glava ovoliko ''svrbela''.

Apropo svega ostalog, nemam dozvolu, necu je ni imati, prosle godine sam imao izmedju 200-300 bucova(kod mene kao da ima bandera u Tisi :evil: ) i samo sam JEDNOG (+1.5kg) doneo kuci.
Mislim da nema osnova zbog cega bih morao navoditi razlog tog nosenja, ili sto bi neki okarakterisali kao ribokradju.

Ne da se ne osvrcem, nego svaki dan se molim unapred da naletim na nekog homo erektusa koji se odaziva na rec cuvar, medjutim jos nisam imao srece da naletim na tu izuzetno retku(neki bi rekli ugrozenu) vrstu.

To sto je ja ne kupujem(ili kupujem) mi ne daje za pravo, tj ne dozovljava mi da teglim sivu materiju i kradem posao Molderu i Skali. Istina je tamo negde, ali u narodu se kaze:

Kad slep progleda vidi najdalje.

Tako da na osnovu onoga sto sam JA video od kada sam progledao, mogu reci da nema ni JEDAN relevantan podatak koji ide u korist placanja dozvola, sada, a bogami i u nazad par godina.

Mozete naci izgovor koji god hocete, pozivati se na svakakve nebuloze, ali cinjenica je da su to danas BUKVALNO bacene pare.

Za kraj: "Prvi put je greska, svaki sledeci je licni izbor" :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 8:50 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
Molim lepo !!!

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 26 27 28 29 30 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris