Danas je Sre Sep 10, 2025 5:56 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2015
PostPoslato: Čet Jan 22, 2015 11:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Tesko je poverovati da ce bi se nesto bitno promenilo nabolje i da nisu ostali uskraceni za tih 40 000 eura.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 12:35 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 19, 2014 10:23 am
sportski ribolov je kompleksniji nego sto je pretstavljen :
tu su pocetnici, rekreativci, amateri, napaljeni, plovkarosi, muvarosi, blinkerasi, dubinjaci, cekarosi, C&R-ovci, komercijalisti i profiteri, egzibicionisti, profi itd..
https://www.youtube.com/watch?v=GOo16OnKqFo
resenje je prepoloviti godisnju i vecina ce je platiti a dnevna 1.000,00 RSD

toliko.. :idea:

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 12:56 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 05, 2010 3:46 pm
Ja ni onda ne bih uzeo,resenje je jedno da se pojacaju kontrole I kazneni sistem.Isto tako da vidim da ljudi rade posao,dobrovoljno bih platio.Ali ako ih nikad ne videh za sve ove godine,a recimo da sam prosle imao preko 160 izlazaka kome I da placam.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 2:50 am 

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Moje kolege ribolovci, nema nama bolje da bude u skorije vreme, u ovoj nasoj sirotoj zemlji Srbiji koja je busna na sve strane. Dok se Oni sete da i ribolov postoji u Srbiji, mi cemo da isceznemo verovatno.
Na otvaranju Lorista 2013., poslednjem koji sam posetio, dosao sam prvi dan na otvaranje. Govorio zamenik ministra zaduzen za nase i srodne resore.
Govorio on dobrih dva'es minuta, ni JEDNU JEDINU rec nije rekao o ribolovu! Samo "Lovstvo u Srbiji, unaprediti lovstvo, lovista su ovakva onakva, siriti lovstvo i svest o lovstvu...", e to je covek pricao.
I kome onda da sse mi obratimo kad prvi covek koji treba da zalegne za ribolov ne zna ni kako se rec ribolov izgovara?
I zbog koga sam kupovao dozvolu od 16. godine? Pojma nemam... Kikinda ima 50 i kusur km kanala DTD a gospoda sredili Ribolovacko Carstvo tip-top a kanal i ostale vode okolo propast. Pa da, lakse odrzavati R.Carstvo i kupiti lovu od dnevnih i godisnjih dozvola a nas koji ne mozemo tamo jer nam je mozda daleko ili jednostavno zelimo na divlju vodu ko sisa. Podrzavam i postujem komercijale ali bez divljih voda, ogledala prirode i prirodnog sklada, nema nista.
Moja dozvola samo trune u dzepu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 7:10 am 

Pridružio se: Sub Jun 02, 2012 4:17 am
I jos jedan pokazatelj je to sto niko nece odgovarati za kasnjenje izdavanja dozvola.
Dodao bih i mali off kao objasnjenje mog posta da smo svi odgovorni: imam super druga koji krade struju. To sto sam njemu rekao sta mislim o tome je jedan deo price. Da sam ga prijavio nadleznim vlastima izvrsio bih i drugi deo svoje gradjanske duznosti jer njega nije sramota sto to radi pa ni ne prestaje, tako da i ja na kraju ispadam saucesnik u tom zlocinu iako nemam korist od toga. Eh da smo malo svesniji...

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 1:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:05 pm
Treba svako od nas da kupi po 2-3 dozvole i stanje na vodama će se promeniti na bolje.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 3:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 9:51 pm
Problem nas ribolovaca je što smo mi NEVIDLJIVI,za državu,državne organe,institucije,političare,ali i građane. U ovoj državi postoji milion pitanja koje treba rešiti i ribolov je među zadnjima na tom spisku.Mi koji volimo ribolov posećujemo ovakve forume i sl i čini nam se ta sfera ribolovao kao da je otvoreno pitanje jer o njoj stalno diskutujemo,ali nije tako mi smo nevidljivi za većinu stanovništva,pa i države.
Šta mislite kada bi npr pitali stanovnike ove zemlje,a koji nisu ribolovci čije stavove bi pre podržali alasa ili rekreativnih ribolovaca ? Kladim se da bi 90% njih podržalo stavove alasa,jer narod isto kao i političari o rekreativnim ribolovcima misli kao o dangubama,a o alasima kao ljudima koji se muče na vodi da bi prehranili porodice neznavši u stvari istinu šta se stvarno dešava. Isto tako bi pre podržali i krivolovce koji ribu kradu zarad profita nego rekreativce. To je mentalitet koji je stvaran decenijama i mi smo svi krivi što je tako.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 3:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 10:45 am
unazad 25 god imam dozvolu ...prosle godine za bar 250 izlazaka na vodu nisu mi ni jednom pregledali dozvolu ...nece gospoda ni da izadju na obalu iz camca ...a kad krenu mrezarosi da pregradjuju dtd kanal i Dunav e onda izadju da podele plen ...90 % ljud koje sam pitao nece kupiti dozvole ove godine ...

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 4:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:05 pm
To što ribolovce niko ne zarezuje nema veze sa tim što ima bitnijih pitanja od ribolova već zato što je sve što znamo da pišemo po forumu, a ko to još čita i koga zabole za to. Naše pitanje je lako rešivo, treba samo od tih para koje već ionako uplaćujemo neko da održava red na vodi za platu koju prima. I za koji klinac dajem 6 soma dinara? Da bih gledao strukove, mreže do obale, po rukavcima...spisak je poduži... Što se više čeka na neku akciju to će i obnavljanje prirodnih resursa duže trajati, pa ako i dođe vreme da se ona pokrene valjda neće biti isuviše kasno. A nemojte molim vas čekati da se neki sa vrha vlasti u korupciju ogrezo i alav teletabis bez savesti, seti ni rođene keve a kamoli vas.
Dnevna 1000din, ma važi, da izađem, omirišem kanalizaciju na reci, ne upecam ništa i dam crvenu. I 200 kinti je mnogo za ono što dobijamo od njih.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 23, 2015 7:34 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Sistem je iskvaren od vrha do dna. Ali ne kaze se dzabe da riba smrdi od glave. Dok onaj prvi ne pocne da daje primer i pritisne svoje saradnike da to isto rade, a oni pritisnu one ispod sebe-nece nam biti bolje. Znaci lanac komadne kao u vojsci. Ali posto je prvi bahat, a prvi do njega ima nelegalne izgradjene vikendice i bahati se kao i svi njihovi saradnici, znamo cemu to vodi. Mozemo pricati do beskraja, ali oni nece promeniti nista jer ne zele da menjaju nista. Oni zele samo korist za sebe jer znaju koliko traje jedan mandat i da mozda posle toga nece biti tu, pa da se ukrade koliko moze. To je nasa tuzna istina i realnost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris