Danas je Pet Jun 20, 2025 5:14 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 28 29 30 31 32 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2015
PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 2:46 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
ne, ako mislis da se vode ne kojima pecas dobro cuvaju ... u tom slucaju naravno da nisi ...

ako i ti sretnes ribocuvare mooozda 2 puta za recimo 60, 70 izlazaka godisnje, onda Boga mi - izvini, ali jesi ...

Dakle, ja definitivno jesam idiot, mazohista i sve ono ostalo ... jerbo ih sretnem, eto, skoro pa nikad, a kupujem dozvolu

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 2:47 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 12:41 pm
Nadjosmo se, davno izgubljeni brate... :lol: :lol: :lol:

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

"Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред!"

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 2:57 pm 
Korisnikov avatar

Samo treba da se utvrdi da li prica "hiljadarka u dzepce" sigurno stoji i ima prodju ... realno, da se ne lazemo, logicno bi bilo da se placa redovna dnevna i kazna ... ali ako moze, samo dnevna za taj dan ... ihaaa

nikako da nadjem vremena da pokusam da protumacim zakon i sta tamo pise. bar sto se tih dnevnih i doplatnih tice ...

ako je neko dokon vec gubio vreme na tumacenje tog dela zakona zamolio bih da podeli sa nama bar o kojim se clanovima zakona radi, da ne lutam previse ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 4:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 9:37 am
Ako nije menjano, koliko se sećam, dnevna se ne može kupiti na vodi, mada je praksa, po kazivanju kolega, drugačija.
S druge strane, prošle godine sam prisustvovao kontroli na kanalu kod prevodnice u NS (ja tada nisam pecao, već svratio da bacim pogled na vodu, dok je Aki bio na treningu) kada ribočuvar nije hteo da prihvati crvenu već je počeo da piše prijavu zbog neposedovanja dozvole. Ne znam kako se završilo jer sam morao da krenem, ali situacija nije bila prijatna za ribolovca.
S druge strane, to je bio jedini put za 20-ak meseci da sam video ribočuvara.
Očigledno je da će broj prodatih dozvola biti manji nego ranije, pa je pitanje kako će reagovati na to. Ako budu insistirali na prijavama, pitanje da li crvena u džepu rešava problem.
Zna li neko kolika je kazna za takav prekršaj?

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 5:26 pm 
Korisnikov avatar

I ja sam cuo razne price ali sam i imao situaciju tog tipa i prosao sam sa crvenom ... e sad, ne znam da li to zavisi od samog ribocuvara, od korisnika ili je generalno pravilo na nivou relublike

Najverovatnije a u isto vreme i najgore je ako zavisi od samog ribocuvara i stepena njegove spremnosti da se qrci ... e tad mogu da nastanu oni problemi o kojima sam ranije pisao a i kolega atomic ih pomenu par postova iza - da ti padne roletna pa da napravis neku glupost ... posle treba da robijam ko za coveka. To je ujedno i jedan jedini razlog zbog kod vredi kupiti dozvolu ... dobar dan, izvolte, zdravo ... Drugi dobar razlog, kao sto ponovih milion puta do sada - i dalje nemam, niti primecujem da ga iko drugi od kolega ima. Mislim razlog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 7:08 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 9:37 am
Ima još jedan. ;-)
Često pecam sa sinom koji ima 9 godina i trudim se da ga oformim kao normalnu osobu koja poštuje propise, jer se nadam da će živeti u uređenom društvu koje ceni te vrednosti. Kako posle da mu objasnim da ne prelazi put na crveno, da ne krade i... da ne nabrajam dalje. Ili da se zadržim na pecanju, da poštuje minimalne mere, mrest, broj riba koje sme da ponese...

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 7:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 05, 2010 3:46 pm
A sto bi iko dao podatke ribocuvaru?
Ajd da je to murija da te pritisnu pa moras al ako je jedan lik tvoje pravo da se spakujes i zapalis,ne znam dal ko ima ovlascenje da te spreci ili slicno??

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 8:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 1:55 pm
vidim da su nam zakoni jako slicni ako ne i isti. dakle na vodu nesmijes bez dnevne karte. ova kupovina na vodi je jako dobra stvar, iako protuzakonita. Da su kontrole redovne... i dnevna prodaja na vpdi moguca.. malo tko nebi kupio godisnju jer bi ga dnevna po dnevna kostala more. Ja sam vise mislio da ce s eoni inatiti kaznama..oduzimanjem pribora i svime ostalima sto im zakon dozvoljava. A ovo za zadrzavanje, znam da imaju pravo zvati policiju. policija moze sto zeli, e sad on te moze zadrzati do dolaska policije, kako? moze te zamoliti da pricekas.. ti mozes poceti trcati, on te moze i nemora loviti.. moze te razbiti ako je neki divljak, mozes ti njega, u svakom slucaju ti ces biti kriv za napad na sluzbenu osobu. Kako god, obicni korisnik protiv "vlasti" rijetko dobro prodje

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 8:20 pm 
Korisnikov avatar

Pazi, nemoj uopste da krecemo u polemiku "sta bi bilo kad bi bilo" ... te varijante - ja bezim, on me juri ako hoce, zove pandure, raspravljanja bilo koje vrste i sta ti ja znam sta sve ne ... svakako cu na kraju ja nayebati ...
Sad kad bi pustio masti na volju svakakve gluposti mi padaju na pamet, a zamisli da se to desava na vodi, gde sam dosao da se opustim a neka budala mi napravi dramu ... vruca glava svasta uradi ... i posle kuku lele

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 04, 2015 9:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:05 pm
Vi biste da ribočuvar hvata strujaroše i mrežaroše i ostale prestupnike ali kad nemate dozvolu da ga napušite u fazonu nema on prava da legitimiše, a možda čak i da ga izudarate.... :lol: ajoj majko mila :lol: :lol: :lol:
Šta veliš Vučo, vruća glava.... :lol: a zamisli da je ribočuvar neki dva sa dva pa ti je očas posla oladi (glavu) :lol: ...mojne to da pričate, no sad je kasno za bojkot, bojkot nekupovine dozvola zahteva vreme i planiranje, neka svako kupi ili ne prema situaciji na vodi, savesti itd...u svakom slučaju treba nabaviti telefon i zvati te ribočuvare kad god primetimo ribokrađu, bilo gde, bilo kad, zvati njihove nadređene, slati mail-ove ministarstvu, kljucati ih kad god imate osnove za tako nešto, ne budimo nemi posmatrači sopstvene propasti. A za sledeću godinu da se svi lepo organizujemo i kolektivno ne kupimo ovu lopovsku dozvolu i uzdržimo se pecanja koliko god bude potrebno i nemojte one gluposti "pecati se mora" jer samoživ i sebičan čovek će za bilo šta naći izgovor.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 28 29 30 31 32 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris