Danas je Uto Jun 17, 2025 2:12 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 24 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2016
PostPoslato: Pon Nov 30, 2015 8:13 am 

Pridružio se: Sre Avg 15, 2012 10:16 pm
ne kupis dozvolu,odes na dunav,pecas smudja na silikon.
em koncentracija vodjenja silikonca,em pogledi od kuda ce banuti cuvari,ako i banu uopste.
tenzija na vrhuncu.
:lol:

Vrh

PostPoslato: Pon Nov 30, 2015 8:35 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Cuj banuti, pa nije Dunav kafana da samo banes u nju.
Te akcije se detaljno planiraju i prirpremaju, godinama.....
I prolete neprimetno. Profesionalci pravi!

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 7:54 am 

Pridružio se: Čet Apr 22, 2010 9:59 am
Da pokušam sa poribljavanja da se vratimo na DOZVOLE 2016.Kao i većina nezadovoljnih uzimam je zadnjih 20 godina tako da ću uzeti i 2016.Mene ustvari boli druga stvar.Što se tiče tih dnevnih dozvola način izdavanja u nekim udruženjima je krajnje nekorektan.Traži se da se dozvola uzme dan ranije i da se "najavi" ribolov unapred.Recimo ...uzmem dnevnu dozvolu razbolim se sutra i nemogu u ribolov,dozvola propala, cena 1000 din....na svakom komercijalnom reviru u Vojvodini izuzev Tresetišta pecaš za 500-600 dinara i napecaš se ko čovek.U Žablju čak i nosiš belu ribu do 5kg za te pare.Doduše nigde nije dozvoljeno varaličarenje, ali je tema dozvola 2016.Dnevne dozvole su namenjene onim našim kolegama koji u ribolov mogu da odu par puta godišnje i nemaju baš nikaklav interes da uzmu godišnju dozvolu.Zato im treba omogućiti da je kupe na vodi.Da se pitam ,kao što se nepitam uveo bih važenje "godišnje" dozvole godinu dana.Omogućio bih ribolovcima da je uzmu tokom cele godine i da vazi godinu dana od dana izdavanja.Bilo bi korektnije prema svim.Sigurno bi bilo prodato više dozvola i bilo bi više sredstava za ribočuvare.Znam dosta ljudi koji su u mogućnosti da dozvolu uzmu tek u oktobru,novembru mesecu ali im se ne isplati da daju 6000 din. da bi pecali dva meseca.
Možda sve što sam napisao i nisu najidealnija rešenja, ali nebi bilo loše da neko od nadležnih pročita celu temu i izvuče neku pouku iz cele priče.Ovo su sve mišljenja dobronamernih ljudi i nemoramo da se slažemo u svemu,ali možemo svi da iznesemo mišljenje.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 9:10 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Ćaskali smo o tome predhodnih godina... Pametni ljudi bi za 30 minuta smislili bolje rešenje od ovog koje je na snazi decenijama... Recimo jednodnevna treba da košta 200 din, dvodnevna 300, nedeljna 500, mesečna 1000, tromesečna 2000, šestomesečna 3000, godišnja 5000, pri čemu bi jednodnevna, dvodevna i nedeljna trebalo da mogu da se plate SMS-om pre početka pecanja i kraj priče.

Tako nešto bi uradili normalni ljudi. Oni manje normalni ne bi znali 3 godine da organizuju jednostavan konkurs za ribarska područja i svake godine bi pomerali konkusr za još godinu dana, a kada bi napokon uspeli da ga organizuju, onda bi JEDAN DAN PRE ISTEKA konkusa (prošla sreda) promenili uslove konkursa i produži ga za još 14 dana... A ako su još manje normalni, onda bi veliku većinu voda dali na gazdovanje javnim preduzećima, a da li će se to desiti ćemo saznati za par nedelja...

Mislim da o svemu tome uopšte i ne treba pričati, besmisleno je... Progutaš knedlu, opsuješ u sebi, odeš na pecanje i emotivno se isključiš.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 12:26 pm 

Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 8:31 pm
Goci napisao:

Tako nešto bi uradili normalni ljudi. Oni manje normalni ne bi znali 3 godine da organizuju jednostavan konkurs za ribarska područja i svake godine bi pomerali konkusr za još godinu dana, a kada bi napokon uspeli da ga organizuju, onda bi JEDAN DAN PRE ISTEKA konkusa (prošla sreda) promenili uslove konkursa i produži ga za još 14 dana... A ako su još manje normalni, onda bi veliku većinu voda dali na gazdovanje javnim preduzećima, a da li će se to desiti ćemo saznati za par nedelja...

Pa, oni su zbog javnih preduzeća i promenili uslove konkursa, da Srbijašume mogu da konkurišu za više od dva područja.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 12:59 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Naravno, druže...

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 2:31 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Goci, ko i kako bi izdavao te jednodnevne, dvodnevne, trodnevne...? Odnosno kako bismo ih mi ribolovci vadili?

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 3:25 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Prilikom sms plaćanja nema nekog naročitog "izdavanja", slično kao kad platiš parking sms-om.

Ja bih kao programer to ovako rešio:

Na jednom zvaničnom mestu (sajtu) treba da stoji lista svih korisnika ribarskih područja sa nekin pridruženim identifikacionim brojem, recimo: Plus Sport, broj 3, i lista svih voda kojima oni gazduju.

Ti hoćeš da recimo pecaš 2 dana na Ibru, odeš na sajt i vidiš da tamo gazduje Plus Sport sa brojem 3. Pre pecanja pošalješ sms u nekom precizno definisanom formatu, recimo: broj_korisnika_podrucja, razmak, broj_dana, razmak, ime_prezime (ili bolje JMBG).

Dakle: 3 2 Šanko Tisić

Moj program parsira tvoj sms, vidi da hoćeš da pecaš 2 dana, da to košta 300 din, tebi skine 300 din sa kredita, na osnovu prvog broja vidi da 300 din idu Plus Sportu i tebi pošalje sms da si kupio dvodenvnu dozvolu za pecanje na vodama kojima gazduje Plus Sport.

Ti čuvaš taj sms za slučaj da nađe ribočuvar, mada bi i on preko svog telefona ili bar poziva centrali mogao da proveri da li si ti platio, čak i ako ti se recimo ugasio telefon.

Na dan kad ti ističe dozvola, recimo u 9 č uveče, sistem ti pošalje sms da ti u ponoć ističe dozvola...

To je mnogo prosto da se napravi...

Poslednja izmena od Goci u Pon Dec 07, 2015 4:12 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 4:12 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 4:52 pm
Odlična ideja! Dok sam bio na odmoru u Srbiji, izašao sam pet puta na vodu i bilo mi je žao da bacim 50 e za dozvolu. Da je tvoja ideja primenjena, River guard bi zakačio par hiljada, a ovako su dobili pele (što kažu Romi)

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 5:37 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
^^ Odlična ideja Goci! Idem dedi jednom da je predočim! On jako voli da peca, a i ovako je "cyber-freak" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 24 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris