Danas je Uto Jun 17, 2025 7:00 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 24 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2016
PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 5:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 02, 2012 8:20 pm
Deda ako voli jako da peca nek uzme godišnju u udruženju nemoj da se stiska , ako ne zna da piše nek ostavi otisak prsta

Послато са SM-A300H уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 5:45 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Ma zna da piše, nego taj SMS ga malko muči... Ovi "Androidi" sa touch-screen, a njemu debeli prsti! Nikako da "ubode" slovo :roll: Pa onda i prezimena na "ić", a "QWERTY" tastatura je nema po Vuku :roll:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 5:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 02, 2012 8:20 pm
Šalu na stranu odlična ideja , naravno ne treba biti jedina opcija ali verujem da 80%slučajeva bi pokrila, naravno uvek postoji mogućnost da se kupi kod ribocuvara ili komšija da smrša i smanji debljinu prstiju :-)

Послато са SM-A300H уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 6:05 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 06, 2009 7:42 pm
Izvinjavam se...kad je ovde neka odlična ideja zaživela? Ne sećam se.

Послато са HTC Desire 310 dual sim уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 6:45 pm 

Pridružio se: Pon Sep 12, 2011 7:08 am
Goci napisao:
Prilikom sms plaćanja nema nekog naročitog "izdavanja", slično kao kad platiš parking sms-om.

Ja bih kao programer to ovako rešio:

Na jednom zvaničnom mestu (sajtu) treba da stoji lista svih korisnika ribarskih područja sa nekin pridruženim identifikacionim brojem, recimo: Plus Sport, broj 3, i lista svih voda kojima oni gazduju.

Ti hoćeš da recimo pecaš 2 dana na Ibru, odeš na sajt i vidiš da tamo gazduje Plus Sport sa brojem 3. Pre pecanja pošalješ sms u nekom precizno definisanom formatu, recimo: broj_korisnika_podrucja, razmak, broj_dana, razmak, ime_prezime (ili bolje JMBG).

Dakle: 3 2 Šanko Tisić

Moj program parsira tvoj sms, vidi da hoćeš da pecaš 2 dana, da to košta 300 din, tebi skine 300 din sa kredita, na osnovu prvog broja vidi da 300 din idu Plus Sportu i tebi pošalje sms da si kupio dvodenvnu dozvolu za pecanje na vodama kojima gazduje Plus Sport.

Ti čuvaš taj sms za slučaj da nađe ribočuvar, mada bi i on preko svog telefona ili bar poziva centrali mogao da proveri da li si ti platio, čak i ako ti se recimo ugasio telefon.

Na dan kad ti ističe dozvola, recimo u 9 č uveče, sistem ti pošalje sms da ti u ponoć ističe dozvola...

To je mnogo prosto da se napravi...

Evo kako je to rešeno u Hrvatskoj preko interneta:
http://www.mps.hr/Ribarstvo/default.aspx?id=23

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 9:18 pm 

Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 8:31 pm
Već sam imao priliku da čujem tu Gocijevu ideju, dobra, ali ima i nedostataka. Dok god korisnici ( kakvi god bili), mogu da računaju samo na procenat od dozvola( 70%) i to im je jedini prihod, neće biti u mogućnosti da naprave ni program rada ni finansijski plan. Za ove dokumente su im potrebne, kakve takve, predvidljive cifre. Za ovu ideju preduslov treba da bude i još jedna sitnica- treba ukinuti jedinstvenu dozvolu, kako bih novac završio na računu korisnika koji gazduje određenom vodom.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 9:45 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
To sve bre treba ukinuti, raspustiti i zabraniti da se ikada vise primekne vodi, a ne da njom upravlja.

Pa od nule ponovo!

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 07, 2015 10:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Najzad neko i suštinu da shvati! Da, jedinstvena je za početak najveći problem i "sistem" koji iz nje proizilazi... Kakvi SMS-ovi, i parking servisi, jeste baždareni vi!? Zakon NAMETNUT tako da niko uopšte ne mora da se trudi oko naših para, jer smo u obavezi da platimo KORISNIKU, i to u mestu prebivališta, a ko je on i kakav je - nije bitno! Kad bude tržišne utakmice među njima (a borba ZA NAŠE pare), onda će uvek NAJBOLJI preovladati! Sada, i ovakvi kakvi su, pod ovim sistemom, mogu opstati doveka! Evo, sad su još rešili i da se "šire"... Sve najbolje vode, jedine koje hvalimo ili smo hvalili - su privatne!
I realno! Mi bi da platimo 50€ pa da radimo i dalje na vodi šta nam je volja (tako većina čini)! Sutra da dođe neko i kaže "Evo reda, ali koštaće 150-200€ godišnje", bilo bi "Neeeeee! Mi oćemo da ostane 50, ustvari da se smanji na 30 - ali reda da bude" :lol: A gde je još nezainteresovana država, "čuvanje" vs. krađa, šuplji propisi, sudstvo...

Pravo kažeš brate - OD NULE!

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 08, 2015 7:59 am 
Offtopic majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 1:41 pm
Samo mi nije jasno okle vam volje da mlatite vako godinma, svaka vi cast i moj duboki naklon :mrgreen:
P.S.
Za Glocija mi jasno , on nabija postove :lol:

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 08, 2015 12:22 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Ahahaha Rone, lajk jbt do neba, baš sam to hteo da napišem, uze mi riječ izusta.
Dajte ljudi kako vas ne mrzi da mlatite praznu slamu više... Kakvi bre SMS-ovi, kakve dozvole - parking servis pre uspostavljanja svog sistema nije imao jedinstvene godišnje dozvole za parkiranje (sa doplatnim parking dozvolama za područja od izuzetnog značaja :lol: ) na kojima se neko debelo masnio, pa zato SMS tu tako funkcioniše.
Ove bre naše godišnje dozvole su zakon, sve dok ne izumre jedna vrsta sa ovih prostora (Srbikus glupos mazoheesta) koji svojim stavom "nema veze što su vode prazne, ću kupim dozvolu da se ne cimam" hrani ceo jedan sistem. Godinama.
I ne vredi više balavaniti na tu temu... Ostaje nam: Ili paljba odavde, ili da učimo našu decu kako da promene budućnost, kad već mi nismo umeli (imali mooooda, jel..)

Mada nije fer ni prema njima (našoj deci) to što ništa ne menjamo, sedimo, kukamo u tastaturu, i tako to, jel... :|

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 24 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris