Danas je Sre Jun 18, 2025 2:11 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 1219 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 103 104 105 106 107 Elipsa 122 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pejzaži...
PostPoslato: Sre Dec 30, 2015 5:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 06, 2015 2:34 pm
Slika

Opuzen u zoru...

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 30, 2015 6:13 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:42 pm
Slika

Slika

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 9:43 am 
Korisnikov avatar

@doktore bouz da sad ne tražin po forumu :) koji aparat imaš i koja stakla?

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 10:55 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 06, 2009 7:22 pm
Reka Tisovica (u ovom slučaju potok), Kokin Brod
Slika

8)

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 1:03 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Sumrak napisao:

pa imam svasta nesto, a i im'o sam svasta nesto drugo :)
ove dve magla - su sa eos 600d i onim kit 18 55 objektivom sto se dobije uz njega. kad se kupi ta kit varijanta. inace ko nije profesionalac (a i za jako mnogo bas profi posla) - izuzetan aparat, mrtav sam ozbiljan. fokus mu ne radi precizno sa ne- L objektivima. sa L-ovima radi o.k. i imam 5DMk2, objektive imam 50icu onu plasticnu 1.8, skoro nikad je ne koristim, 17-40L/4 (to je ustvari ortakov / al on ga nikad ne koristi pa sam mu je oduzeo, a kad je on uzme nazad, ja onda uzmem od drugog ortaka koji isto tako ima taj objektiv i nikad ga ne koristi - i jedan i drugi kad im ustreba, zovu me i pitaju "jeli jel mogu da dobijem onaj moj tvoj objektiv - treba mi za slikanje, pa cu da ti ga vratim :) :) ). imam 85icu 1.8, 100tku makro IS (ona L - izuzetan objektiv), i 70-200/4L -isto dosta dobar objektiv.
pre sam snimao sa nikonima i imao kojekakve objektive za njih - za fotografisanje, po meni, (evo kanone koristim vec 6 punih godina od pocetka 2010), nikon sistem je superioran. inace jedini razlog zbog kog sam presao na kenjon je video koji je kenjon tada imao a nikon nije. ako budem na neku cudnu foru imao viska para da kupim ponovo nikon - kupicu ga. znaci da imam lovu - spreman sam da platim te nemale novce za te neke sitnice koje nikon ima lepo resene a kenjon nema.

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 1:22 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Dec 11, 2014 10:56 pm
Orešje

Slika

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 1:31 pm 
Korisnikov avatar

doktor bouz napisao:
Sumrak napisao:

pa imam svasta nesto, a i im'o sam svasta nesto drugo :)
ove dve magla - su sa eos 600d i onim kit 18 55 objektivom sto se dobije uz njega. kad se kupi ta kit varijanta. inace ko nije profesionalac (a i za jako mnogo bas profi posla) - izuzetan aparat, mrtav sam ozbiljan. fokus mu ne radi precizno sa ne- L objektivima. sa L-ovima radi o.k. i imam 5DMk2, objektive imam 50icu onu plasticnu 1.8, skoro nikad je ne koristim, 17-40L/4 (to je ustvari ortakov / al on ga nikad ne koristi pa sam mu je oduzeo, a kad je on uzme nazad, ja onda uzmem od drugog ortaka koji isto tako ima taj objektiv i nikad ga ne koristi - i jedan i drugi kad im ustreba, zovu me i pitaju "jeli jel mogu da dobijem onaj moj tvoj objektiv - treba mi za slikanje, pa cu da ti ga vratim :) :) ). imam 85icu 1.8, 100tku makro IS (ona L - izuzetan objektiv), i 70-200/4L -isto dosta dobar objektiv.
pre sam snimao sa nikonima i imao kojekakve objektive za njih - za fotografisanje, po meni, (evo kanone koristim vec 6 punih godina od pocetka 2010), nikon sistem je superioran. inace jedini razlog zbog kog sam presao na kenjon je video koji je kenjon tada imao a nikon nije. ako budem na neku cudnu foru imao viska para da kupim ponovo nikon - kupicu ga. znaci da imam lovu - spreman sam da platim te nemale novce za te neke sitnice koje nikon ima lepo resene a kenjon nema.

da je meni takve prijatelje za posuđivati stakla :lol:

Ja san počea sa OLY E-PL1, pa ga proda i uzea Nikon D5100 sa kit(om), al pošto sam se zaljubija u snimanje munja i općenito (ne)vremena onda sam proda taj i kupija D7000 koji je u biti skoro pa isti senzorom i nekim stvarima kao D5100, ali ima puno više "tipki" vani na kućištu i veći je i ono najvažnije otporan na vremenske uvjete. Ne rijetko bude mokar skroz kad me uhvati kiša dok čekam munje 8) Kit sam spremio a uzeo Tamron 17-50 f2,8 bez vc. Pošto mi je hobi prerasta u dodatni izvor prihoda onda sa njim radim i svadbe, krštenja i sl. Čekam i ja neku "čudnu foru" da se ponovim... tiha patnja mi je D750... aahhhh

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 1:35 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

recimo za živu akciju je taj tvoj 7000 bolji od moje petice.
kad pada kiša i t.d. - staviš kesu preko aparata - ono samo da viri prednje staklo.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 1:42 pm 
Korisnikov avatar

Bude on i bez kese često :lol: sad ću stavit jednu "munjenu" fotografiju

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2015 1:44 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 12:41 pm
Vas dvojica da počnete da kačite fotografije ili da idete na čašicu razgovora u Kafanu kod pejzaža... :lol:

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

"Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред!"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 1219 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 103 104 105 106 107 Elipsa 122 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris