Sumrak napisao:
@doktore bouz da sad ne tražin po forumu

koji aparat imaš i koja stakla?
pa imam svasta nesto, a i im'o sam svasta nesto drugo
ove dve magla - su sa eos 600d i onim kit 18 55 objektivom sto se dobije uz njega. kad se kupi ta kit varijanta. inace ko nije profesionalac (a i za jako mnogo bas profi posla) - izuzetan aparat, mrtav sam ozbiljan. fokus mu ne radi precizno sa ne- L objektivima. sa L-ovima radi o.k. i imam 5DMk2, objektive imam 50icu onu plasticnu 1.8, skoro nikad je ne koristim, 17-40L/4 (to je ustvari ortakov / al on ga nikad ne koristi pa sam mu je oduzeo, a kad je on uzme nazad, ja onda uzmem od drugog ortaka koji isto tako ima taj objektiv i nikad ga ne koristi - i jedan i drugi kad im ustreba, zovu me i pitaju "jeli jel mogu da dobijem onaj moj tvoj objektiv - treba mi za slikanje, pa cu da ti ga vratim

). imam 85icu 1.8, 100tku makro IS (ona L - izuzetan objektiv), i 70-200/4L -isto dosta dobar objektiv.
pre sam snimao sa nikonima i imao kojekakve objektive za njih - za fotografisanje, po meni, (evo kanone koristim vec 6 punih godina od pocetka 2010), nikon sistem je superioran. inace jedini razlog zbog kog sam presao na kenjon je video koji je kenjon tada imao a nikon nije. ako budem na neku cudnu foru imao viska para da kupim ponovo nikon - kupicu ga. znaci da imam lovu - spreman sam da platim te nemale novce za te neke sitnice koje nikon ima lepo resene a kenjon nema.