Danas je Uto Jun 17, 2025 1:37 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 Elipsa 24 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2016
PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 9:49 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 10:45 am
fresh&clean napisao:
taildancer napisao:
Sto se mene tice pecacu kao i zadnje dve godine, jer mi nepada napamet kravih 6000 din dati lopovima!
Uvek sam imao dozvolu i nisam hteo da se natezem sa zakonom, a ovo sad nema vise smisla. Em nema dozvola kasne i kad bude izasla u prodaju treba da se plati po punoj ceni, cuvara kao i uvek nema bar na terenima gde ja pecam , ili kad prodju nepogledaju uopste, od Januara je na Savi javasluk mreza na sve strane niko to nekupi i nesprecava lopovluk.

Kako si mogao da ucestvujes na takmicenju u S. Mitrovici kada nisi imao dozvolu?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 9:50 am 
Korisnikov avatar

dozvola bi trebalo da kosta u ovim uslovima 4000-4500 din ...

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 9:53 am 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
Kada zamislis marginu drzavnog polja delovanja i interesovanja, e pa iza te margine se nalazi ribolov. To je nuzno zlo za drzavu. Bubuljica na dypetu. Ne znam odakle vam snage za stalna pametovanja. Pa sada su u drzavnim sluzbama masovno delejni otkazi, i odjednom se to ponistava, puj pik ne vazi. Svi koji su dobili otkaze se vracaju na radna mesta i vise nisu viskovi. Malo smo se zaigrali. U medjuvremenu se porodice raspale, i sada nikom nista. Kao da se nista nije desilo.
Kada se tako drzava odnosi prema ljudima, sta vi mislite koliko se nje tice riba. Pogotovu kada drzavu predstavlja gomila sluzbenika za kuju je reka samo mesto gde ce da bace otpad, malo se leti rashlade i nista vise. Da reke presuse malo njih bi se sekiralo posto im ostaje more za kupanje. Zabole ih koliko ribe ima u reci i za one koji ih pecaju. Ribu niko nije izbrojao i nikada nece. Svo to pisanje protesti i tako dalje su pisanje uz vetar, ovde u Srbiji barem.
Hocu-necu dozvolu, druze ako je nemas ti opet zavisis od drzave, da li ce ti ribocuvar napisati prekrsajnu pa si donji 25000 kod sudije koji ce sigurno da te razume i da propusti rezultat u vidu osude i punjenja budzeta. Osima ako nemas debelu vezu pa zavrsis u fioci do zastare. Brale statistika je statistika, surova i precizna, a sudije su reizborne i zavise od rezultata.
Ako imas dozvolu pecas na miru.
Morate znati da koliko god je nas sistem los, kada drzava krene protiv vas, prezentuje se da je taj sistem najuredjeniji i da ste vi prekrsili pozitivno pravne norme te da ste vi krivi a ne drzava koja vas je naterala-podstrekla na takvo ponasanje.
Tako da ukoliko nemas jaku vezu, ili si neko mudo, ne vredi pisati uz vetar jer ti se vrati u lice. Kupis je i miran si. Ili...

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 11:04 am 

Pridružio se: Čet Apr 14, 2011 9:08 pm
Mislim da je to i jedina svrha kupovine dozvole,da pecas ne razmisljajuci o tome da ce te neko cimati,da se odmoris psihicki...te pare sigurno nece otici za unapredjenje ribolova,osim u retkim slucajevima,na pojedinim terenima koji su u velikoj manjini,tako da se dzaba nerviramo....

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 12:44 pm 

Pridružio se: Pet Jun 01, 2012 8:56 am
Ma, i mi smo cudan narod, nikako nam ne valja :lol: . Kukamo sto su skupe dozvole, sad kad nas pustili da pecamo bez dozvola, nama opet ne valja :).

ebi ga pisti pusti ga vristi :)

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 1:06 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
strimer napisao:
dozvola bi trebalo da kosta u ovim uslovima 4000-4500 din ...

Ne više od 250 dinara, u odnosu na ono što nudi. Mislim na godišnju, da.
Dnevna 18 dinara.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 1:24 pm 
Korisnikov avatar

pretera ga brate ... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 3:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Obzirom na dobijeno, dozvola za sportski ribolov bi u Srbendistanu zaista trebala da je DZABA.
Platiti troskove stampe, taman tih 150-200 djipusa, i to je to.
Svaka druga varijanta je kao kada bi birtas naplacivao zato sto mu neko sedi u kafani-bez obzira sto nista nije popio.

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 6:04 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 08, 2013 12:57 pm
Ma kupis i ne osvrces se.... mada mi prethodna ostala nevina :o ,a imao sam oko 100 izlazaka sve u krugu 10km od NS.
Kruze price da su cuvari izlazili u zabranu smudja najmanje 2 puta al nikog nisu zatekli u nedozvoljenim radnjama(svi bacali sedove preko 10cm na soma :shock: :shock: :shock: :shock: ). Posle nisu dobili platu pa im nestalo goriva pa su se udruzili sa lopovima :evil:

Vrh

PostPoslato: Ned Mar 06, 2016 7:20 pm 

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 9:10 pm
fresh&clean napisao:
taildancer napisao:
Sto se mene tice pecacu kao i zadnje dve godine, jer mi nepada napamet kravih 6000 din dati lopovima!
Uvek sam imao dozvolu i nisam hteo da se natezem sa zakonom, a ovo sad nema vise smisla. Em nema dozvola kasne i kad bude izasla u prodaju treba da se plati po punoj ceni, cuvara kao i uvek nema bar na terenima gde ja pecam , ili kad prodju nepogledaju uopste, od Januara je na Savi javasluk mreza na sve strane niko to nekupi i nesprecava lopovluk.

Kako si mogao da ucestvujes na takmicenju u S. Mitrovici kada nisi imao dozvolu?

Koliko ja znam u Mitrovici na Smudjijadi nikad i nije trebala dozvola da bi ucestvovao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 Elipsa 24 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris