Dobih 2 ista pitanja u roku od dva dana, što je odmah indikativno da možda još mnogo ribolovaca ima isto pitanje, pa evo i javnog odgovora.
Pitanja su inače glasila otprilike ovako:
Goci, šta sa tvog šopa preporučuješ da ponesem na Egejsko more, za ribe male i srednje velike ribe?Ja im odogovorih: obavezno male teške pilkere i kašike za ribe poput iglica, šaruna, malih gofova, škarama, pirki, paukova... pa tek onda razmišljaj o voblerima i silikoncima za brancina i druge "komplikovanije" ribe, kojih možda uopšte i nema u dometu zbačaja sa obale...
A konkretno:
3 Williamson pilkera:
linkPecao sam na sva tri, svi su odlični, ali se trenutno ne sećam koje behu razliku u radu...

Čini mi se da mi se najviše svideo ovaj Gomoku...
Lav Kaster od 6 i 12 g:
linkNa njega uhvatih sve i svašta, odlična varalica koja lovi i brzo po površini i lagano u srednjem sloju. (Trenutno ispitujem njegove mogućnosti u lovu klena i pastrmke, više o tome nekad kasnije...)
Lav Spoon od 8 g:
linkTakođe jako lovna, ali za razliku od kasmastera, na nju sam najviše lovio u srednjem sloju i pri samom dnu. Na njega takođe uhvatih mnogo raznoraznih malih predatora. Pauci je obožavaju, što malo komplikuje ribolov u kontekstu skidanja sa udice, ali garantuje jako ukusan ručak/večeru (4-5 komada po 100 g, pristojna večera za jednu osobu). Kuriozitet pri pecanju sa ovom kašikom na dnu su bili oktopodi, manji su izlazili vani, a jedan jako veliki i zbrisao je u neki krš, za koji se uhvatio, pa sam morao da kidam...
Vrhunska je Blue Fox More Silda (
link), ali se prodadoše sve sa šopa, pa probajte da ih nabavite negde drugde. Možda ih ima na PKVM webshopu.
Priču nisam hteo da širim na voblere jer bi bila preobimna, plus smatram da ja nemam dovoljno iskustva u lovu riba egejskog mora na voblere, samo im rekoh da sam lajt priborom daleko najviše riba (brancina, gofića, šaruna, pirki...) uhvatio na 2 varalice: Rapala HJ6 S (nema je na šopu u tom dekoru) i
Rapala Max Rap 7 FB boje.
Ako neko ima nešto da doda na ovo, slobodno nek piše, i ja bih da naučim nešto.