Danas je Uto Jun 17, 2025 5:22 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 12:08 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
kockar napisao:
Koliko li ce kostati kad poscnu da rade...?

Što kaže Glod, sad je poskupela dozvola, ponovo http://trofej.info/index.php/vesti/razn ... bolov-2017

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 5:55 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
kockar napisao:

To ne znam, al znam da ce tad da bude jos vise kukanja: "Sta se ovi navrzli,maltretiraju narod,on ce meni da gleda u cuvarku, itd, isl"... Zivi bili pa videli

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 6:58 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 9:37 am
Ovo što kaže 2pike je sigurno. Za mnoge je ovo samo izgovor. Tačnije ne kupuju dozvole jer nema kontrole. Problem je što mnogi neće da shvate da povećana kontrola rekreativnih ribolovaca (npr kao na početku svake sezone) samo tera na kupovinu dozvola i nije usnerena na poboljšanje situacije. Zamislite da to rade intenzivno cele godine (npr kao sto su jesenas maltretirali pecarose u 21:30 časova zbog nocnog pecanja), a da i dalje ne jure mrezarose, strujarose i drugu bagru? Da li bi bilo bolje?
Pa njima je lakše da zadju obalom i nas cimaju, nego da se natezu sa pomenutom bagrom.
Mnogi koji sada kukaju na stanje i ne kupuju dozvole zbog toga bi ipak kupili zbog izglednih kazni iako bi stanje bilo isto ili gore.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 9:54 am 

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 7:14 pm
Kako se stanje sa ribljim fondom bude više pogoršavalo a to je konstanta - jedini koji će uceloj priči dobro proći su oni koji upravljaju revirima.To će se desiti jer smo duboko zagazili u kapitalizam a tamo niko ne daje novac a da za uzvrat ne dobije ono što plaća pogotovo ne dozvolu za pecanje u praznoj reci.Nije problem cena dozvole niti dali je kupiti ili ne već što taj novac se ne ulaže u održavanje i povećanje ribljeg fonda koji bi obezbedio masovnije kupovanje dozvola jer bi ribolovci znali zašto su dali novac i verovatno bi se tada drugačije ponašali praktično onako kako to opisujete u uređenim zemljama.Još jedan ozbiljan problem je što u uređenim sistemima ribolov je hobi a ne izvor zarade za ne zaposlene ili pomoć za preživljavanje penzionerima - tamo ljudi rade po ceo dan i ne vise nareci pecajući smuđa ili soma da bi to prodali.Stiže nam još jedna nova sezona sa starim problemima i po kojim novim pod pričom zaštite ribljeg fonda i poštovanja zakona - naši ljudi u inostranstvu poštuju zakon i ne bune se zato što tamo i druga strana poštuje isti taj zakon za razliku kod nas.Jedino što će se promeniti su nove kazne i novi nameti to se dešava u svim segmentima naših života pa tako će biti i u ribolovu.Naša daca će imati šta da upecaju al ne će imati to da plate to je ono za šta se danas borite podržavanjem takozvanog uređenog sistema.Al uvek postoji nada u bolje sutra i ona poslednja umire - kod nas samo što nije.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 10:22 am 

Pridružio se: Pet Jan 02, 2009 12:21 am
2pike napisao:
kockar napisao:

To ne znam, al znam da ce tad da bude jos vise kukanja: "Sta se ovi navrzli,maltretiraju narod,on ce meni da gleda u cuvarku, itd, isl"... Zivi bili pa videli

Prosle godine pricamo ja i neki stariji covek(u vreme zabrane lova smudja) i
kaze on "ako uhvatim nosim ga, a čuvar
neka mi gleda u torbu ako ima obraza". Ne prodje dugo meni udari smudj
na voblera, izvadim ga , pažljivo otkacim i pustim. Ovaj lik samo sto se nije
onesvestio od soka, "pa sto ga pusti, pa nisi trebao, vidis koliki je to smudj
bio". Znaci on je pametan ako nosi ribu u zabrani a ribočuvar koji bi ga kaznio zbog
toga je necovek. Milina.

To je "rezon" koji me strasno iritira. Ti koji najviše kukaju na izlovljavanje su i
najgori po tom pitanju. Lako je okriviti drugog ali nije poći od sebe samog i
priznati da si u dobroj meri doprineo smanjenju ribljeg fonda. Uvek su krivi
mrezarosi ,strujarosi, grabuljasi a oni sa štapom su nevinasca.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 10:32 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 12:41 pm
Siže teme, kao i sveukupne situacije u društvu...

Nešto zeza, pa ne mogu da ga prikačim kao youtube opciju...

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

"Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред!"

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 12:33 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Aco, to je sitno guzicarsko licemerje, osnovni princip funkcionisanja ogromnog broja ljudi kod nas.
Drugi su krivi ja nikad i trpaj u guzicu sve sto moze stati.

Direktor je kriv sto je preduzece propalo, on je ukrao najvise. Mi koji smo godinama na to cutali i istovremeno iznosili iz kruga sve sto smo mogli otkinuti,
mi smo samo obespravljeni radnici...

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 1:24 pm 

Pridružio se: Pet Jan 02, 2009 12:21 am
Naravno kockare, u pravu si.

Niko ne bi da uradi nesto pozitivno, da svojim primerom pokaze
kako moze i drugačije. Zanimljivo kako malo njih uradi nesto
dobro, da vrati ribu ako je video da je drugi tako postupio. Vecina se
prikloni lošim primerima. Valjda je to u ljudskoj prirodi, ne znam.

Svaki krivolovac treba isto da se tretira, nema veze koje sredstvo
koristi. Dobar varalicar moze godišnje da ulovi 100-ak smudjeva/bucova/
stuka. Pa sad ako je poneo svaku od tih riba to je veoma znacajno.
Nije tacno da se štapom ne moze negativno uticati na riblju populaciju.
Desilo mi se vise puta da me"krene" pa zaredjam udarce grabljivica na jednom
pecanju. Priznajem da je tesko uzdržati se i vratiti visak ulova, ali to je
valjda ljudski i etički. Sta ce mi 4-5 smudjeva, uzmem jednog ili dva i dosta.
Ali većina nema granica.

Sto se tiče dozvole, kupicu je verovatno kao i ove godine, za
Gornje Podunavlje. Ali tek tamo na proleće jer do tada ne
izlazim na vodu.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 2:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
moja porodia i ja ribu ne jedemo ,macku nemamo, svaku ribu vracam, bukvalno svaku . na pecanje idem sa stapom masinicom i pederusom u koju stavim 10 15 varki i udice. ne nosim kese ,cuvarke ,stringere...vodu i okolinu ne prljam i kao takav mogu reci uzoran sportski ribolovac osecam da imam pravo da kritikujem sluzbe nadlezne za stanje na vodi i oko nje. pecanje mi je samo i iskljucivo hobi koji mi sluzi da bacim mozak na ispasu(sto ne bih mogao kada bih se jeo zbog toga sto deda pored mene smudjice kao saka trpa u kesu) ko ima zivaca i volje , neka juri, dojavljuje sece mreze ,bije... svaka cast za tog coveka ,njega samo mogu da pohvalim, ali nemojte da mi koji nam je pecanje hobi i potrosimo par sati na reci nedeljno budemo krivi(u fazonu necete nista da radite stojite skrstenih ruku i kritikujete) ja zivim na novom beogradu pecam na savi redje na dunavu i ljudi koji su iz bg znaju kako je jadno stanje na tim rekama.peca se medju djubretom, flasama ,splavovi i njihove sajle samo nicu ,otpadne vode ,kanalizacija.... svi znaju koji se pokolj ribe desava na spicu na savi kada se okupi 30varalicara i sve sto se uhvati trpa se u kesu...evo pre par dana sam na savi ispod novog mosta(odmah iza zandarmerije naso mrezu zakacenu za drvo).... i dok takvi ljudi ne budu kaznjavani ja sigurno necu kupiti dozvolu i bas bih voleo da vidim kako ce mi kaznu naplatiti . iskreno dva put u zivotu sam naleteo na ribocuvare(braon lada niva poslednji put pre 4,5godina) za 10godina pecanja i nikad mi nisu napisali kaznu pa nece moci ni sad...kad budem video da su nadlezne sluzbe pocele da obavljaju svoj posao verujte mi ljudi ja cu odmah kupiti dozvolu, a ovako miislim da kupovinom dozvole samo podsticemo lopovluk.....

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 23, 2016 7:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Nov 07, 2009 7:51 pm
Da biste promijenili stanje na svojoj vodi morate kupovati dozvole te aktivno učestovati na godišnjim skupštinama,ulaziti u upravne odbore udruženja ... Tražeći izgovor da ne plaćate dozvole samo prdite u vjetar...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris