Danas je Čet Jun 19, 2025 11:08 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 6:51 pm 

Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:19 pm
Drugari, neka neko osudi, neko pozdravi, ali ja sam sve blize odustajanju od dozvole. Posto iskljuciovo pecam klena i pastrmku na recicama koje ni jedan ribocuvar nije obisao koliko ja znam, a da se obracunavam sa brojnim ribokradicama nemam nameru. Mnogo mi je draze i vise novca da dam za mladj i pustim ih u recicu da nam klinci nekada pecaju tu, nego ovako da ulazim u vec brojune komflikte da li onaj pored mene ima dozvolu ili ne i zasto nosi ribe ispod mere. Tako da cu pre da ostavim pribor u cosak i ne izlazim na vodu, sve dok se nesavesne kolege malo ne uzmu u pamet. Oni koji izlaze na vodu da napune baterije a ne torbu me razumeju...

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 7:08 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
@fishbone

Ok, eto ima i loseg primera, ali sam siguran da je malo teze da ribokradice saradjuju sa ribocuvarima iz drugih krajeva svakih nedelju dana. Isti ribocuvari i iste ribokradice na istom terenu godinama je definitivno propast prica ...

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 8:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
fishbone napisao:
Vucha napisao:
Dule napisao:
Ne firma vec sluzba. Cim je nesto firma u osnovi joj je zelja za profitom, sluzba je u sluzbi korisnika i gradjana i ne razmislja ni o kakvom profitu. Dozvola ne treba da bude proizvod ili usluga koju kupujemo i u kojoj postoji prostor i zelja za nekim profitom, vec treba da bude nadoknada sluzbi (drzavi) za cuvanje voda koje koristimo. Ne sme da se dozvoli uopste potencijalni scenario da recimo mi ne kupimo dozvole i da zbog toga nema ko da cuva vode u celoj drzavi, to je jako neozbiljna postavka stvari od pocetka.

ok, sluzba, slazem se ...

a mogucnoost da niko ne kupi dozvolu i sad postoji i sta bi se onda desilo? propali bi korisnici i udruzenja ...

ta prica u teoriji postoji, ali u praksi je drugacije ... citali smo svi skoro istrazivanja ujedinjenih robolovaca cini mi se ... oko 60.000 dozvola se proda u srbiji a procenjuje se da 110.000 ljudi peca ... dakle jos 50.000 potencijalnih kupaca postoji ...

matematika je mnogo prosta, brojke se znaju, samo jos da neko bude dovoljno pametan i uporan da se ta sluzba organizuje i postave stvari na svoje mesto ...

ako moze trzisna inspekcija da posalje ljude iz Zajecara da kontrolisu lokale u Nisu, iz Nisa posalju u Kragujevac, iz Kragujevca u Leskovac i tako dalje kako bi se suzbila korupcija, moze i u ovoj nasoj zamisljenoj sluzbi ... mislim, toliko drzavnih preduzeca i sluzbi postoji da nema sta tu da se izmislja, samo se prikupe dobri primeri, dobra organizacija, DOBRA KAZNENA POLITIKA i lagano ... za par godina mozemo da budemo Svedska sto se riblova tice. Da svi srecni placaju dozvolu, da svi hvataju ribu, da dolaze stranci i razvijamo ribolovni turizam itd itd ...

Uradise to prosle godine u Novom sadu. Dosli ribocuvari odnekud iz centralne srbije (tako zvucalo coveku kojeg su kontrolisali), poceli da uvode red, teraju sa vode posle 21h, pisali prijave i oduzimali pribor. Privredni ribolovci i ribokradice nisu kontrolisani - kazu doci ce i oni na red!??
Epilog - cuveni zimovnik bele ribe kod Zezeljevog mosta je opet (kao i pre nekoliko godina) PRAZAN!!! Nezvanicno, jedna cuvena mesna industrija u Novom Sadu je otkupila 70 tona bele ribe. U tom zimovniku ima (bilo je) i jako lepih Smudjeva i Somova.
Cudi li se iko sto sada tamo nemozes naci ni nedorasle primerke Smudja, pa nema sta da jede!
Toliko o tome da kontrola iz drugih mesta moze nesto da promeni, dobili su naredjenje da oteraju rekreativce sa vode da bi mogao da se odradi posao pred posne slave i za velike igrace!!!

Naprotiv, ideja je odlicna, samo treba da se sprovede u delo NA PRAVI NACIN i sa pravim pobudama. Da je ta kontrola sa strane zaista radila svoj posao bilo bi efekta. To cak i nije losa ideja da se iznese npr preko Ujedinjenih ribolovaca (ili bilo kako, nebitno, samo da stigne gde treba). Usloviti svakog korisnika da svaki njegov ribocuvar u prisustvu republickih inspektora ili policije bar 10 radnih dana treba da odradi na tudjem terenu, i obrnuto, da svaki korisnik mora da ima bar 10 kontrola "stranih" ribocuvara. Pa da vidis frku kad se pojavi nepoznati ribocuvar, a ti si se taman opustio...

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 9:02 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Nisam ni rekao da je ideja losa, ljudi revnosno kontrolisali, pisali prijave i oduzimali pribor (privremeno). Isli sa patrolom policije tako da nije bilo ubedjivanja i kojecega. Ali kontrolisali samo rekreativce i to samo prisutnost na vodi (da nas rasteraju posle 21h) i da li imamo dozvole. Torbe i ulov niko i nije pogledao i naglasavali su nam da do 21h smemo biti na vodi, posle toga nece valjati za nas.
Zakljucak???
Rasterati nas sa vode da se mogu prljave rabote raditi na miru i bez svedoka. Znaci nema veze odakle su dosli i sto nisu u dilu sa lopinama, kada ih i ne kontrolisu isto kao i da su u dilu!!!

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 9:11 pm 

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 7:14 pm
Pa i ove godi će raja da im puni džepove u ime očuvanja ribljeg fonda i uvođeja reda , baš me interesuje gde je granica kada će naši ribolovci svatiti da nema svrhe kupovati dozvolu.Večeras sam prošetao kejom nema ni jednog varaličara i to ne zbog zime ili zakona već nema ribe - krtog je uništen totalno eto to je rezultat prošlogodišnjeg uvođenja reda.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 9:35 pm 

Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 1:58 pm
Ovi ovde su se izjasnili da NEĆE VRŠITI PORIBLJAVANJE VODA i onda im je data voda na raspolaganje na 10 godina,da da.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 9:59 pm 

Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:19 pm
Mislim da moramo sami da pocnemo da menjamo neke stvari, drzava ocigledno nema resenje. Bez obzira sto po zakonu sve vode i flora i fauna u njoj pripada drzavi, mi individulano i grupno mozemo da se staramo i poribljavamo neke mikrolokacije. Znam da je to na globalnom planu nemoguce, ali misli globalno a deluj lokalno i mora biti rezultata. Ljudi, neke reke ne postoje vise zbog potreba derivacionih elektrana, sistemski se sve radi, a i narod se nesto ne buni Govorim ovo kao potpuno apolitican covek i ko god dodje na vlast po nasem pitanju se nista ne menja sem sto mogu da poskupe dozvole.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 10:31 pm 

Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 8:12 pm
E sad vidite cemu su sluzile clanske karte i ribolovacka udruzenja.1000 ljudi na jednom mestu,svako udruzenje svoj statut ili kako se vec zvalo,neki plan i program,nekog istaknutog poznatog clana za predsednika koji je mogao negde da ode da nesto kaze,pita,zavrsi nesto,pokrene nesto,svako udruzenje u svom gradu savez udruzenja na nivou cele zemlje,,,,bar je koliko se ja secam to nekad tako funkcionisalo.
Onda se neko nasao pametan da to sve rasturi zarad licnog interesa i guranja para u dzepove privatnim licima kojima su davali vode na koriscenje.A mi smo se junacki izborili da ne placamo clanske karte lopovima.Sad nemamo kome da se zalimo,sta smo trazili to smo i dobili.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 11:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Realno, i udruzenja su bila kita, al ovo sad je gore

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 11:31 pm 

Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 5:38 pm
Tacno i tacno.

Aqua

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 13 14 15 16 17 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris