Danas je Sre Jun 18, 2025 9:22 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 20 21 22 23 24 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 2:54 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Nisam macka.
Pitam, jer godinama unazad stalno pozivas na bojkot kupovine dozvole. Ako se drzis principa koji propagiras, bojkot kupovine dozvole, a vidim da redovno pecas, znaci da si sa one strane zakona. Tacnije pridruzio si se onima koji ti smetaju - ribokradicama.
Kupovina dozvole je odluka svakog pojedinca, a neposedovanje iste te svrstava u one druge i nedaje ti pravo da kukas protiv loseg stanja na vodi i ribokradje, jer bez dozvole i ti cinis isti prekrsaj!
Bistro na vodi!!!

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 5:11 pm 

Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 1:56 pm
Bas je uporedivo covek sa stapom bez dozvole i strjarosi,mrezarosi,dinamitasi i sl bez dozvole

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 5:59 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 9:37 am
Nije isto, ali je uporedivo i te kako.
Klinac koji krade žvake i direktor neke firme koji krade milone nisu isti u smislu društvene opasnosti i dela zakona, pa im je i zaprećena kazna, ako ih uhvate, drugačija. Međutim, i jedan i drugi su lopovi.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 8:14 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 05, 2010 3:46 pm
A kad bi klinac krao zvake i vracao ih u prodavnicu :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 8:33 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 12:41 pm
Barakuda021 je napisao suštinu. Sad, što mi za uzore imamo kojekakvu bagru koja se godinama bogati lopovlukom, političare na visokim pozicijama sa kupljenim dipolomama i bez dana radnog iskustva i slične bitange - pa zbog toga mnogi tripuju da je normalno da se malo kraducne, kad svi ostali lapaju na angro... Taj deo svesti ćemo morati da eliminišemo da bi od nas bilo nešto.

Yugo, ovo je trebalo da bude duhovito?

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

"Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред!"

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 8:40 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 05, 2010 3:46 pm
U stvari da samo figurativno neko ne placa dozvolu al vraca ribu :)

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 8:43 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 12:41 pm
Jbg, to je lepo ali nije zakonito... E, sad, što će taj pre da najebe nego ribokradice koje sakate ribu je nepresušna tema u ovoj džirlo državi...

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

"Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред!"

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 9:01 pm 

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 7:14 pm
Reka Dunav je imovina svih građana države srbije pa tako i moje jer sam građanin srbije i sa te strane gledišta nisam u mogućnosti da kradem sam od sebe jer plaćanjem raznih dažbina ovoj državi punim budžet iz kog se finansira rad tvoje strane zakona .Ovog vikenda sam u Apatinu pa ako želiš da udovoljiš svojoj znatiželji dali imam ili nemam dozvolu možeš proveriti na terenu a usput možeš i da zabaciš koji put možda ti se posreći koji debeli smuđ.A to što pominješ bojkot - to je opravdano izađi na vodu u N. Sadu i bližoj okolini pa ćeš se i sam uveriti zašto tvrdim da ne treba uzimati dozvolu dok se ne vide rezultati na vodi , stanje na vodi je više nego tužno sad sam se vratio sa Dunava pusta obala nema ribolovaca a ni ribe kao da zabacuješ u mrtvu vodu bez ribe.Ako si čitao šta sam pisao sigurno si primetio da se zalažem za kupovinu dnevne dozvole nebi li na neki način naterali službu da odradi svoj deo posla a ne da plaćamo avansno i da nemamo nikakvog efekta od toga - drugi imaju efekta(oni što legalno koriste alate za vreme mresta - oni su kao dobri).I na kraju to što ulovim ribu za svoju ishranu ne vidim kao krađu za razliku od onih što je prodaju pa makar imali dozvolu i zadovoljili tvoju stranu zakona , da ne govorim o šteti koja nastaje izlovom matica pred mrest koji je ozakonjen kupovinom dozvole jer tamo piše datum kad riba počinje da se mresti.Nije sve tako crno belo kao što kažeš moja strana tvoja strana - nema strana svi smo na gubitku jedino je razlika što ja tvrdim da ne treba plaćati taj gubitak.Ispadne da kad kupiš dozvolu da si ispravan nije bitno šta radiš na vodi , važno je da si dao doprinos za kasicu prasicu i sve se prašta.Ovako ja vidim stvari kako ih ti vidiš da vidimo dali smo toliko različiti ili nas samo deli doprinos u kasici prasici ili nas ne deli.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 9:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Nemam ja svoju stranu zakona, kao sto si i sam rekao. Ali ako se zalazemo za neki boljitak i pozitivne promene, to necemo postici nekupovinom dozvole, jer tako i sami postajemo ribokradice a hocemo da se izborimo za njihovo uklanjanje sa nasih obala. Paradoks?!
Stanje u NS mi je jako dobro poznato i to poodavno. Znam kako i koliko se krade i retko koji izlazak ne prisustvujem tome. I to u gradskoj zoni koja je za privredni ribolov zabranjena. E bas zbog toga i takvih ne dozvoljavam sebi da me neko sa njima izjednacava, a ako nemam dozvolu jednak sam sa njima. Ukoliko nemam dozvolu u prekrsaju sam cak i da nista ne ulovim, ili da ulovim, slikam i vratim, isto i ako ponesem par komada godisnje za sopstvene potrebe.
Poenta je da se protiv kriminala ne bori tako sto ces i sam postati kriminalac, daleko od toga da bilo koga nazivam tim uzasnim imenom. Ali ako hocu da dignem svoj glas protiv ribokradje i da tome dam legitimitet, presudno je da sam ja pred zakonom ispravan.
Jesam za dnevne dozvole, ali kada niko ne bi kupio dozvolu pa se doticni zainate i pocnu da rade (sto svi zelimo) za mesec dana cu dati vise para nego da kupim godisnju. Po mom misljenju, mesecna dozvola bi bila idealna (6000:12=500), pa ja kupim za one mesece kada hocu da pecam, a gospoda neka na terenu provere imam li ili ne dozvolu.
Svako radi prema sopstvenoj savesti.
Iskreno ti zelim da se napecas za vikend Smudjeva i nadam se nekom izvestaju u odgovarajucoj temi.
Bistro i sto vise uspesnih kontri.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 9:33 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
"Dozvola za ribolov" je pogresno formulisan naziv, ta dadzbina treba da se zove "naknada za cuvanje i poribljavanje voda". Kada ovako postavis stvari kako tebi neko treba da dozvoli da pecas, onda ispada da si neki prekrsioc ako ne platis nekome "dozvolu". Realno bi bilo da svi drzavljani imaju prava da pecaju i da postuju pravilnik po kojem se to pecanje obavlja, a da placaju naknadu drzavi za cuvanje i poribljavanje. U tom smislu ako drzava ne cuva i ne poribljava ni ti nemas sta da im placas, sto mi je sasvim logicno i opravdano, a na pecanje svakako imas pravo kao drzavljanin ove zemlje, u okvirima propisanog pravilnika koji osigurava da se taj resurs koristi na odrziv nacin. Ko ti danas naplacuje dozvolu za ribilov, sutra bi tehnicki mogao da ti naplati dozvolu za disanje vaduha, jer i jedno i drugo su obnovljivi prirodni resursi. Isparcelisu lepo nebo, na namestenim konkursima dodele nebo korisnicima i oni lepo krecu da salju fakture za potrosen vaduh, zasto da ne? Obnovljivi resursi pripadaju svima nama, svako ko vas ubedjuje u nesto drugo je prevarant. Svi smo se rodili na ovoj Zemlji kao deo nekog ekosistema i svi imamo pravo da taj ekosistem koristimo slobodno kao sto ga koriste i sva ostala bica, drzava moze i mora samo da kontrolise da se sve odvija na odrziv nacin a mi svi treba da finansiramo taj monitoring, na nase zadovoljstvo.

Troskove cuvanja voda treba da placaju svi gradjani ove zemlje, ne moze buducnost neke zivotinjske vrste ili odrzivost nekog nacionalnog parka zavisiti od jedne uske grupacije gradjana koji najcesce posecuju taj deo nase zemlja. Sta bi to znacilo, ako sutra svi prestanemo da pecamo nece vise biti para za cuvanje nasih voda i izumrece smudj, stuka, saran, som... na ovim prostorima jer nisu nikome interesantni osim ribokradicama? Ocuvanje biodiverziteta i prirodnih stanista treba da ide na teret svakom grdjaninu ove drzave, a malo vise na racun nas koji na vodi najvise vremena provodimo, a ne da zavisi samo i iskljucivo od nas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 20 21 22 23 24 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris