Danas je Pon Jun 16, 2025 10:53 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 21 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 2 3 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sub Apr 27, 2024 1:04 am 

Pridružio se: Čet Nov 13, 2014 7:51 pm
mlakonja napisao:
Kakve slike prirode pravi A52s?

Pravi dobre slike nema tu sta samo ge hebe sto nije vodootporan. Prosle godine sam jedan posadio u Dunav . Htjedoh da uslikam stuku u onom njenom iskakanju uz obalu ....brzo sam ga izvadio iz vode....al bi kasno.....uzeo odma drugi i onu zastitu kod kineza. Nekih 300 din..vredi svaki dinar.

Vrh

PostPoslato: Ned Jun 09, 2024 2:26 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:42 pm
knezevic76 napisao:
Delimično se slažem, ali, skup telefon koji ima dobar optički zum, karl zajs optiku, optičku stabilizaciju itd itd će iz ruke napraviti sliku kakvu jeftiniji modeli mogu samo da sanjaju.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

ovo je samo delimicno tacno. - to sto je recimo optika karl cajs, ne znaci ama bas nista, jer je sam senzor na telefonu toliko mali, sto sa sobom nosi neku problematiku - tako da mu je maltene nebitno da li mu tamo napred stoji karl cajs jedna ddr :) ili vec sta god bilo.
takodjer i taj opticki zum na/u tolicnom kucistu isto i nije neka stvar. misim moze da bude upotrebljivo, sve okej - ali opet - neko ko ima iole malo znanja - bilo kojim telefonom napravice dobre slike. Ko nema znanja, nego samo dobar telefon/kameru - to ga nece pokrpiti -ovaj prvi ce uvek da donese bolje/kvalitetnije/lepse slike.
e sad, ako slike i jednim i drugim telefonom snima neki ja recimo (dakle tip koji ponesto i zna :) ) - slike ce biti iste plus/minus. (mislim nece biti deset puta bolja fotografija koju snimim deset puta skupljim telefonom).

Copetić napisao:
Svaki džepni fotoaparat u istom cenovnom rangu će imati na papiru bolje specifikacije od bilo kod telefona.

uglavnom ce ih imati i u stvarnom zivotu (naprosto, senzor je fizicki veci, stakla su veca, a vrlo moguce i samo procesuiranje fotografije unutar aparata).

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Pet Okt 18, 2024 2:12 pm 

Pridružio se: Čet Feb 09, 2023 6:42 pm
Najnoviji Iphone 2k evra, nisu vise ni 1k evra nego ih oterali na 2k, i opet neko kupuje.

Vrh

PostPoslato: Pet Okt 18, 2024 3:42 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pa... zavisi kako posmatras stvari. Recimo u nemackoj, to je malo jace od lose plate, a ispod plate iole strucnije radne snage.
Sa druge strane - bilo sta za petsto jura - kod nas (srbija) - je malo vise od plate za koju skoro svi rade. Tako da je sve relativno.

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 27, 2024 4:43 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Jebes telefon ako ne dignes kredit za njega. :lol:

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 23, 2024 7:53 am 

Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 8:16 am
Karl Cajs ili neka druga kvalitetna optika još kako pravi razliku.

Pregled snimljenih fotografija na računaru i telefonu nije isti. Vrlo lako može da se desi da fotografije snimljene na nekom telefonu sa lošijim ekranom izgledaju mnogo bolje od fotografija snimljenih na drugom telefonu ali koji ima bolji ekran. Fotke moraju da se upoređuju na istom ekranu, bilo telefona, bilo računara.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 23, 2024 5:59 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

pa ako je ono iza objektiva sve isto - okej, naravno ima nesto malo veze i taj majusni objektivcic - mada to ti je kao da imas porsea sa 1.1l motorom. - ono lepa je karoserija, udobno je sediste, al' tera ga 1.1 (to jest, jedva ga vuce :) ). -mislim za svakodnevno zezanje, telefoni su vec neko duze vreme sasvim okej, i sve je to "onako". -ali za fotografisanje, stvarno fotografisanje - iz perspektive kada fotografises alatom koji stvarno sluzi za to - sve je to - well - "onako". -kao kad recimo pitas nekog reli vozaca sta misli o ovim regularnim serijskim autima koje vozimo mi smrtnici - vs taj njegov koji on suri na reliju. On ce da ti kaze - sve je to okej, al' znas, sve ti je to "onako".

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 26, 2024 12:04 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Feb 07, 2021 9:44 pm
Sve se slažem. Ali da li je nema potreban baš aparat za slikanje? Da se bavim promocijom, snimanjem i montažom emisija da, naravno da bih uzeo opremu koja služi toj svrsi. Da li slikamo da povremeno vidimo kako je bilo, da pokažemo nekome, okacimo na forum? Onda je rešenje ipak telefon.
E sad, odabir telefona je lična stvar. Godinama sam imao Poco seriju. Slike su uvek bile vrh. Lepe, oštre, boje nekako realne. Prošle godine se častio Pixelom. Iskreno porediti Pixel i iPhone ne znam šta bih rekao. U više navrata iPhone je pokazao da nije sposoban niti da fokusira, niti da izvuče boju. Smeta mu svetlo, smeta mu nedostatak svetla.
Tako da svako uzme šta može da priušti, šta mu odgovara. A slika kao slika.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 26, 2024 5:43 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

naravno. u tom smislu i jeste moj post, s tim sto je moj stav da nema potrebe da kupujes (i placas par desetina eura vise kapljicu stakla na kojoj pise "carl zeiss") neki telefon samo zbog tog sto pise.
p.s. mislim da nesto nisi dobro podesio na iphone-u, posto im je kamerica stvarno odlicna i to je tako vec neko duze vreme.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 26, 2024 6:24 pm 

Pridružio se: Pon Avg 16, 2010 12:30 am
Zar mora i da se podesava nesto kad se da veca suma novca za telefon ?Ja sam mislio da je bas taj iphone (sa relativno malim brojem Mpx) odlican za to bam-bam brzo fotografisanje . Meni licno aparat na telefonu nije primarno bitan . Bitano mi je da ne kuca i ne usporava pa sam uzeo telefon sa snapdragon 8 procesorom i dosta rama i prezadovoljan sam . U par prilika sam koristio suprugin mate p50 pro i bez ikakvih podesavanja fotke su brutalno dobre . Eventualno oznacavanje fokusa prstom na ekranu je sve od ,,podesavanja" sto je bilo ikad potrebno ....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 21 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 2 3 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris