cedapn napisao:
Zasto je iz zakona izbaceno je bilo tvoje pitanje,,,,,a to je objasnjavano godinama unazad.
I sve ostalo je objasnjavano godinama unazad,gde se kupuje,kako,zasto,gde smes a gde nesmes da pecas,,,,da ne duzim.
Pecas gde hoces osim ako korisnik nije doneo drugaciju odluku,odnosno doplatnu dozvolu ili trajnu zabranu za komercijalne revire,nacionalne parkove,musicarske,pastrmske vode.
To sto su neke trafike dosad prodavale a sad ne ili traze 200-300din plus,verovatno da se nisu uklopile u procenat tj ne isplati im se da ih prodaju za korisnika dzabe.
A clanska karta se placa ako si clan nekog udruzenja,i zavisi od mesta do mesta,200-300-1000din,nije obavezna kao ranije.
Ako ne kupujes dozvolu jeste tvoja stvar,postujem to,ne vidim samo sta bi trazio onda na forumu bez dozvole.
Ne.Evo kopirano, pa procitaj opet ... ,,Zasto je iz zakona izbaceno obavezno posedovanje clanske karte , kao uslov za dozvolu,
a retke ribolovacke prodavnice koje ove godine prodaju dozvole ipak traze 6300din. - cenu u koju je uracunata i clanska karta ? " nije odvojeno tackom , nego zarezima, tako da se ovo ,,zasto" odnosi na celu recenicu - analiziraj jos jednom moje pitanje, ili daj nekom bistrijem da ga analizira, ako ti je vec toliko stalo da se hvatas za sitnice ... Zasto bih ja u opste zalio za tim sto je izbaceno placanje clanarine, pa meni valjda prvom to odgovara, tj. ne samo meni, nego svima nama sto kupujemo dozvole ...
Ne bih vise da pravim budalu od sebe tako sto cu 3 puta ponavljati svoje reci, i to da dozvolu kupujem od kad se ozbiljno bavim pecanjem , iako je retko koristim, kao i vecina ribolovaca, jer ribocuvara skoro pa nema .