Danas je Sre Jun 18, 2025 12:23 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Ned Dec 16, 2012 9:13 pm 

Pridružio se: Sre Avg 10, 2011 10:49 pm
Juznu moravu poribljavaju svake godine ali od Nisa prema Aleksincu.I to licno od gospodina Nikole Kumanovica,jer su samo Nislije ribolovci a za sve ih ostale zabole lakat.Necu vaditi dozvolu za sledecu godinu,ali u najavu!!!!

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 9:59 am 

Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 6:26 pm
kolege,što se tiče j.morave,problematika je velika jer tok morave zalazi u kruševačku i ćićevačku opštinu,i oni naplaćuju dozvolu za ta područja,pa je ribočuvarima iz niškog dela to veliki problem da obiđu j.moravu nizvodno od cerovačkog mosta,pišem ono što su oni meni rekli prošle godine kada sam ih zvao da im kažem gde se ggrebe skobalj i ostalo,u decembru ove godine sam ih zvao i rekli su da dolaze sutra ali nisu došli,letos sam ih zvao i poslali mi poruku da su našli samo dva bubnja na tom delu gde sam rekao,kao to je malo za pređeni put od 50.km,do sastava sa južnom nisu došli 10 god.jer imam vikendicu i non stop sam na vodi,a jedna te ista ekipa vršlja godinama na tom potezu oko samog sastava ,a stevanac nekada najbolji deo za pecanje više ne postoji što se tiče ribolova,ovo važi i za kruševačku rasinu i rivers guards jagodina,jer uopšte ne dolaze do tog dela,zapadna morava pripada kš.,velika jagodini,ćićevac ima udruženje pa može da oni daju dva,tri čuvara u dogovoru sa držaocima voda oko njihovog finansiranja da se uvede kontrola na tom delu jer ćićevačka opština ima izlaz na sve tri morave,mogu na samom sastavu da postave kućicu i da reše problem ovog dela,ali teško nama da se srbi slože ,sve se može rešiti ali treba da se sedne i da se vidi problematika a ne samo da se uzmu pare za dozvole,uz malo dobre volje sve se da rešiti da ne proradi u srpskoj ćudi samo da se uzmu pare a za obaveze nikom ništa,pozdrav kolege i teško nama sa ovakvom ribočuvarskom službom

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 10:20 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
marko74ks napisao:
letos sam ih zvao i poslali mi poruku da su našli samo dva bubnja na tom delu gde sam rekao,kao to je malo za pređeni put od 50.km

To je skroz naopako... Oni ne rade redovnu kontrolu svih terena koje treba da čuvaju i svojim boravkom na vodi time pokazuju da ima vlasti i da ne može svašta da se radi, već oni love mreže. Što bogatiji ulov to bolje. Ako ne nađu nijednu oni su nezadovoljni, ako nađu 10 imali su sjajan ulov i jako su srećni. To je skroz naopako.

Treba da doživimo da ribočuvare srećemo svakodnevno, a da oni mreže nikada ne nalaze ili bar veoma retko. I da oni time budu jako zadovoljni i kažu: prešli smo 50 km u jednom pravcu, majali se ceo dan po Moravi, a nismo našli nijendu mrežu - sjajan dan na poslu!

Dobar rezultat jedne države je kada se na kraju godine vidi da je bilo jako malo pokušaja kriminala (uključujući i ribokrađu), a ne kada je bilo jako puno sprečenih pljački i uhapšenih kriminalaca.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 10:41 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Goci u pravu si. Očigledno ondašnjim predstavnicima zak(l)ona igra samo neki "ulov" vredan kolumne u kakvim lokalnim novinama.
Elem, otkud sad toliko drvlje i kamenje po RG službi ?!
Do nedavno su se na istom ovom mestu pisali hvalospevi na temu njihovog rada, a sada odjednom ništa ne valjaju. Šta se u međuvremenu dogodilo :!: :?:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 11:03 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 10:11 am
Kod mene kupovina dozvole a i doplate od 3000 dinara uopste ne dolazi u pitanje, jednostavno je moram kupiti.
Na Zlatarskom jezeru gde pecam od sto i kusur izlazaka ove godine mozda nisam video cuvarsku sluzbu svega tri ili cetri puta.
Pre snega sam jedno petnaest dana isao uvece na lov smudja i svako vece su dolazili cuvari.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 11:08 am 

Pridružio se: Pet Nov 04, 2011 12:05 am
Cu dozvola,mi mladi a puni kondicije :lol: :lol:
Ako me stigne platicu dnevnu al da dam 7000 za dozvolu nepada mi napamet,za te pare cu da trcim brze nego cuvar :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 11:11 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
bakero napisao:
Kod mene kupovina dozvole a i doplate od 3000 dinara uopste ne dolazi u pitanje, jednostavno je moram kupiti.
Na Zlatarskom jezeru gde pecam od sto i kusur izlazaka ove godine mozda nisam video cuvarsku sluzbu svega tri ili cetri puta.
Pre snega sam jedno petnaest dana isao uvece na lov smudja i svako vece su dolazili cuvari.

Znam te ljude, oni su kraljevi!

Takvima treba platiti dozvolu, mada treba pitati državu da je ta cena srazmerna standardu njenih građana.

Koliko ti sve skupa plaćaš dozvolu? 8-9.000?

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 11:14 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 10:11 am
Mene dozvola kosta 8000 din i nije mi neki problem da je platim , sve dok oni rade svoj posao i dok imam sta da upecam.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 11:40 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
I sinoc sam bio na vodi i vec 5-6 put ista situacija u zadnjih 3 meseca. Video sam ribocuvare, idu camcem, izadju iz kanala DTD okrenu uzvodno prema Kamenici i polako uz obalu - ali ne izlaze i netraze dozvole na uvid!!! Sinoc prolaze polako ispred mene i malo kao krenuli prema obali, valjda da vide kako cu da reagujem, stali vec. Kada nisam krenuo da bezim nego sam nastavio normalno da radim samo su produzili - a voleo bih da su izasli i da me pitaju za dozvolu. Pokazao bih da je imam ali im ne bih dao u ruke - pa cik nek proba da mi uzme dozvolu ili stap na silu!!! Gde ste cele godine? I to se zna - sede sa Subickim i Karlovackim lopinama i piju pivo a sada na kraju godine popunjavaju broj izlazaka u kontrolu.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 17, 2012 12:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Nov 03, 2010 1:51 pm
Tamerlan napisao:
Goci u pravu si. Očigledno ondašnjim predstavnicima zak(l)ona igra samo neki "ulov" vredan kolumne u kakvim lokalnim novinama.
Elem, otkud sad toliko drvlje i kamenje po RG službi ?!
Do nedavno su se na istom ovom mestu pisali hvalospevi na temu njihovog rada, a sada odjednom ništa ne valjaju. Šta se u međuvremenu dogodilo :!: :?:

Znaš matori šta im se desilo?! Skontali su da im je isplativije kad su već izašli na vodu da kradu,nego da vitlaju neke naoružane ludake u kradji.po onoj narodnoj:"ako ne možeš da ih pobediš,pridruži im se."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris