misa slikar napisao:
Kolega,
Jel dobra ta Fant. Tzoki i za pastrmke ili samo za klenove?
Hvala.
Drugari i ja smo je najviše bacali na Moravi i lovili klenove, mrene i poneko somče. Karakteristike su joj 100% pogođene za pastrmku: učestala ali ne prejaka vibracija, stabilna u najjačem brzaku, ali joj upotrebu ograničava dubina zaranjanja: ona optimalno roni oko 1,5 m, a u bržoj vodi dostiže i cela 2 m, a ovde nemamo takve salmonidne rečice, tj. tek tu i tamo postoji pogodno mesto. Sećam se da sam jednom na Tzokija tražio pastrmke na Nišavi u Sićevačkoj klisuri, varalica se super ponašala na mestima za pastrmku, ali su udarali samo fini klenovi. Generalno, nisam joj dao poštenu šansu u ribolovu pastrmku, pa zato nije bilo ni ulova.
Po upotrebnoj vrednosti je jako slična Alexu Ritmo 4 DR, a na njega sam već lovio i potočne i jezerske pastrmke i jezerske zlatovčice, pa po analogiji mogu da zaključim da će na takvim vodama (veće salmonidne reke i jezera) loviti i Tzoki.
Ipak, što se pastrmke tiče, mnogo više očekujem od tvičke Mangoop 53. Jednu sam već strpao u kutiju, ide na vodu čim prođu ove poplave.