Danas je Čet Jun 19, 2025 1:25 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 20 21 22 23 24 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 3:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:41 am
Radna grupa pri ministarstvu je organizovanao.U toku veceri ili sutra cu da stavim njihova imena pa da vidite ko su ti ljudi i ako ih poznajete prokomentarisite nesto o njima.Ja sam za neke cuo lose komentare, a o tome kada postavim imena.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 3:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 11:46 pm
Kockarov post o bojkotu i dozvolama je 101% u redu,mene samo pecka to sto ako odem pored reke ne mogu da pecam :cry: Ja,i ovako sve sto upecam,pustam.!!!A u ribolov odem 10 puta godisnje!!!Pa zasto onda da ne pecam bez dozvole,za svoju dusu,a kad dodje kontrola (koje nikad nema),platim crvenu za dnevnu dozvolu,i objasnim da iz principa necu da vadim godisnju dok se ne sredi stvar na vodi!!!Jedanput-dvaput crvena,malo ce i kontrola da se aktivira...ali najvaznije je da osete razliku u budzetu u odnosu na proslu i nekoliko godina unazad...
...neznam,da cu da bojkotujem dozvole zajedno sa ujakom,to 100%,ali ovo da sedimo pored vode i da ne zabacim... :( pa dobicu cir na zelucu!!!A pre 2 nedelje sam kupio i stap cerkici za 3. rodjendan :cry: Pa bas je njesra!!!Ali ako ga sad ne isteramo,necemo nikad!!!! :evil:

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 3:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
@homoesoxns
...ako licno upoznas bilo koga od ljudi koji to rade svi ce oni imati neki izgovor,cesto vrlo ozbiljan.
Opet kazem ja nisam ni na cijoj strani mene vise zabole za sve,jedino mi licemerje ide na nerve.
Licno sam svedok da masa ljudi koji pise na slicnim temama sama ne postuje to sto tvrdi i svi su drugi lopovi
osim onih koji su im prijatelji,braca i sl...
...pozdrav i tebi prijatelju,takodje sve najbolje u zivotu a u ribolovu ti zelim da ti ne bude u buducnosti
kako mislim da ce nam svima biti :wink: .
...na konto bojkota dozvola:jel ovde neko zna koji su procenat ribolovci sa ovog foruma ukupnog broja ribolovaca :?:
I sta je tu protest ako ne kupim dozvolu i ne pecam :?:
...da se skupimo negde svi i napravimo neko sr..je po uzoru na taxiste u Bgu to bi i razumeo(oni su tako promenili masu zakona)
a ovo tvrdim,a vreme ce da pokaze nece niko ni da registruje.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 8:12 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Dobro je... Pratim teme i drago mi je da se nešto pomera sa mrtve tačke!

Ipak, nisam siguran da mi još uvek znamo ni šta tačno želimo, a još manje kako to da postignemo (odnosno, kako je to u ovoj zemlji uopšte i moguće postići)! Ako želimo kvalitetan ribolov za male pare i pri tome mnogo odnetog ulova kući- to jednostavno nije moguće!
S toga bih izneo i svoju teoriju, a na konto sledećeg :arrow:
2pike napisao:
Citiraj:
Primera radi, ono što smatramo da treba izmeniti je da neki korisnik područja može od države da dobije vodu na 4 godine, da zakon obavezuje ribolovca da baš kod njega MORA da kupi dozvolu i da tako uljuljkan i zaštićen on može 4 godine da ladi jajca. Neki to rade, dok ima i korisnika koji pošteno rade svoj posao, daju pare za plate ribočuvara, za gorivo za izlazak na teren... I na kraju zarade 5x manje od onog ladijajcoja.

Definitivno jedan od najbitnijih predloga. U principu, ribolovci bi masovnim prebezima kod drugih korisnika itekako motivisali upravljace da rade bolje.
Pickin dim, a primer je: Nislije, jedete gomna deset godina, nista niste uradili kako treba? Skupe se ribolovci, pa se dogovore da svi povade dozvole npr u Zajecaru ili Leskovcu, ili negde gde ima kakvih takvih pomaka. Oooooop, stoj, stoj, stoj, onda ce morati usr Nisava da razmisli sta ce i kako dogodine

Moja je sreća što živim blizu granice, te sam ove godine imao prilike da vidim kako to rade naši susedi, i iskreno rečeno- prosto nisam mogao da verujem :shock: ! Od tada, kada se iznerviram zbog prazne vode na kojoj pecam ili kad svojim očima vidim nečije "radnje", još žustrije izgovaram "Ma oko svake naše vode bodljikavu žicu, dva nad**ana čuvara i besnog vučijaka!"

Dakle, ja rešenje vidim u tome da se svaka naša voda PRIVATIZUJE, s obzirom da se svi slažemo da najveći problem vidimo u sadašnjim korisnicima voda :!:

Evo kako sam to doživeo u Mađarskoj... Tamo jedinstvena godišnja dozvola košta vrlo malo (oko 1000dinara), ali s njom praktično i nemaš gde da pecaš, nego s njom imaš pravo da kupuješ dnevne, vikend ili godišnje dozvole za vode koje su u vlasništvu, tačnije pod upravom, privatnih lica ili firmi. Tako, priča mi vlasnik/upravnik vode na kojoj sam bio nekoliko puta... Čovek je prvo zakupio polovinu vode (to je stari tok Tise u obliku potkovice koji je na sredini podeljen mrežom- 2 puta po 5km) i uložio pare u čuvanje, poribljavanje, poboljšanje uslova itd. Ribolovci su to posle izvesnog vremena prepoznali, počeli da nadiru kod njega, a “sa druge strane”- neće niko! Prođe tako period zakupa i dođe vreme da “obe strane” nadležnoj Komisiji svedu račune, i šta se dešava- oduzima se deo vode jednom (zbog lošeg gazdovanja) i cela voda se dodeljuje drugom na upravljanje!!! To je bilo pre tri godine, a ove je čovek dobio još jednu vodu (isto stari tok Tise) u dužini od 8 km! I tako on priča kako će da se obogati koristeći samoodrživih 18km vode- na opšte zadovoljstvo svih nas (ribolovaca)!
Pa evo vam podaci sa vode na kojoj sam bio! Na Rapala Kupu održanom 05.05.2012-te 56 varaličara je uhvatilo 295 riba!!! Koliko je uhvaćeno na svim varaličarskim takmičenjima kod nas- sve zajedno???

Dakle, tamo država ne nameće ribolovcima kome će da plate, već tera korisnike da se bore za naše (njihove) pare....

I koje su onda najbolje ribolovne vode kod nas? Međeš, Nećkov rit, Tresetište, Jezero Joca... A šta im je zajedničko :?: :?: :?:

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 9:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
Ako nisi primetio razliku, koja potpuno obesmišljava tvoj post, ovo je nažalost Srbija. Dakle, država i njeni eksponenti uzimaju a ništa ne daju, dok je represivni aparat koji bi trebalo da služi čuvanju nečeg (reda, npr.) okrenut protiv onih koji ne plaćaju dažbine ne bi li se ubralo što više. Za novac koji dajemo dobijamo samo da nas država ne dira. I to je tako u svim oblastima, nekoj manje nekoj više.
Da bi se sprovelo to što predlažeš poredeći ovo ovde sa civilizovanom zemljom potrebno je prvo ugasiti desetine "privrednih entiteta" u kojima na račun nas ovaca udobno živi nekoliko hiljada ljudi, ne radeći praktično ništa. Tek onda bi mogao da deliš nekim privatnicima vode i... tralalala. Taj film nećemo gledati skoro. A nisam siguran ni da bi mi se dopao. Privatnici nisu rešenje, treba da postoji i to, ali u manjoj meri.

Država mora da radi svoj deo posla ako hoće naše pare, vrlo prosto.

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 10:05 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
Znate šta? Definitivno ste vec zakasnili sa akcijom, a za 15 dana necu ni da pominjem!!!!
Najveci broj dozvola se proda tj izda u januaru iz razloga sto pre uzmu dozvolu na vise rata mogu da je otplate, onda sindikalne organizacije vec su ugovorile i iz jos niz razloga.

Ako ovako sporo u sturo obavestavate clanove foruma kako ce to doci do vecine koja nije na forumima? I dok se mi zahuhtamo propade akcija. Ja kao neki predseednik sekcije u ovom trenutku ne znam nista o vasim namerama , a mozda cu saznati za 15 dana, a kao ozbiljan covek naravno da necu preduzeeti nista dok ne budem znao sve, ali sve, o vasim namerama.

Sekcija kojoj pripadam vec duze vreme vodi borbu pre svega sa korisnikom voda i svakako da smo zainteresovani za bilo kakve akcije koje ce dovesti do boljitka na vodama, ekologiji i svega u vezi sa tim. Ali nas niko nije kontaktirao u vezi toga. Mi ne znamo ni ko vodi ni ko je sve tu , kao sto ne znamo ni ko je u radnoj grupi u ministarstvu, sablon je isti. Niko nas nije pitao sta mislimo o bojkotu dozvola, ne u smislu da li zelimo da damo novac neeradnicima, lopovima... vec u smislu dali bojkot pogadja cilj.

Predlazem da se obelodane svi koji vode pricu, odmah.
Da se kontaktiraju sekcije, udruzenja, savezi... i dogovore o tekstu dopisa koji ce se uputiti u ministarstvo sa zahtevom da se u radnu grupu pod hitno uvste predstavnici rekreativnih i sportskih ribolovaca, iz razloga sto oni finansiraju 90% njihove price, a ukoliko se to ne desi stupice se u bojkot i medisku kampanju .

Nemam nameru da vas miniram, ovo je najdobronamerniji predlog!!!!!

Vrh

PostPoslato: Pet Dec 21, 2012 11:49 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Uros napisao:
Definitivno ste vec zakasnili sa akcijom, a za 15 dana necu ni da pominjem!!!!

Dobro, jedna briga manje. I sasvim dovoljno vremena da se lepo organizuje bojkot dozvola 2014.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 11:17 am 

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 3:25 pm
Ajde bre da idemo za Bg još koliko sledeći vikend i da protestujemo ispred neke nadležne institucije. Da se deremo ko magarci, da se izduvamo makar malo...jer ovako ga izduvasmo načisto!
Od gledanja nema selameta...
Da makar probamo, lakše će nam biti u duši...

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 11:31 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
P.S. Imam jedan predlog, kompromisni, naravno, pod uslovom da ne moze da se postigne totalna zabrana ribolova alasima u vreme mresta. Ako ne moze drugacije, bar izboksovati da se zabrani ribolov mrezama u to doba, vec dozvoliti samo strukove i bubnjeve (ili sta vec oni koriste). Ovako, mrezama mogu bukvalno da istrebe ribu koja se grupise blizu obale i u zalivima, dok bi na strukove bilo mnogo manje stete.
Naravno, najvise bih voleo da bude totalna zabrana u to doba... al bolje ista nego nista

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 22, 2012 11:35 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Ilija, sta bi tebi vise smetalo: da grupa magaraca dodje ispred tvoje firme i sat vremena se dere ili da narednih 6 meseci radis a ne primas platu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 20 21 22 23 24 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris